-4 oua -4 linguri apa -140g zahar pudra -75g faina -50g gelatina -1 lingurita de praf de copt -750ml de smantana (sau lapte condensat) -2 pachetele de intaritor pentru frisca -2 pachetele de zahar vanilat -6 linguri de lichior de oua -6 linguri de cappuccino (pudra nu lichid) -6 linguri de apa fierbinte -ciocolata pentru decor -hartie pt copt
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°. Ouale se separa iar albusurile se bat cu cele 4 linguri de apa pana se formeaza o spuma tare si se incorporeaza pe rand 100g din zaharul pudra. Galbenusurile se pun unul cate unul sub compozitia de mai sus si se bat. Faina, praful de copt si gelatina se amesteca cu cele de mai sus, putin cate putin, dinspre dedesubt deasupra. Compozitia rezultata se da la coptor intr-o forma rotunda pentru tort cu diametrul de 26cm in care este hartie de copt. Se coace 20 min., apoi se da la racit. 280ml din smantana se bate pana devine tare apoi se adauga 1 pachetel de intaritor pentru frisca, apoi se adauga 1 pachetel de zahar vanilat in ploaie si la urma se incorporeaza si lichiorul de oua amestecand dinspre dedesubt deasupra. Pudra de cappuccino se dizolva in 6 linguri de apa fierbinte si apoi se pune la racit. Restul de lapte condensat se bate pana devine tare si se adauga si celalalt pachetel de intaritor de frisca si pachetelul de zahar vanilat si cele 40g zahar pudra, ramase, in ploaie. La aceasta compozitie se adauga cappuccino amestecand dinspre dedesubt deasupra. Tortul se taie orizontal in jumatate. Se aduga cremele: cea de cappuccino si cea de lichior de oua, dupa preferinte si imaginatie. La sfarsit se imbraca tortul cu frisca ramasa si se presoara cu ciocolata rasa.