Aluatul 1 cana de faina 2 cani de zahar 12 albusuri 500 g de alune tocate sau migdale, nuci
Crema 6 oua 1 cana de zahar 2 cani de lapte 3 lingurite de gelatina 250 g de unt 3-4 linguri de cacao
Decor alune intregi,ciocolata rasa,migdale felii.
Mod de preparare:
Preparare Alunele se prajesc intr-o tigaie. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie. Cu atentie se amesteca alunele prajite si faina cernuta in albus. Se pune intr-o forma rotunda de 26 cm si se da imediat la cuptor la 170°C, 1 1/2 ore, pana se rumeneste bine si se face auriu.
Crema Laptele se pune la fiert, cu atentie, se ia de pe foc si se lasa 5 min.la racit. Galbenusurile se bat cu zaharul, pana devin albe. Laptele cald se adauga incetul cu incetul si se pune pe foc, dar nu are voie sa fiarba, pana se face un aluat gros (se amesteca cu ling.de lemn)! Se ia de pe plita. Se adauga gelatina. Se freaca untul, se adauga treptat compozitia de lapte si se pune cacao dupa gust. Blatul se taie orizontal o data sau de 2 ori, se pune la racit si se unge cu crema de jur imprejur. Se pastreaza un pic de crema pentru decor. Se tine in frigider 2-3 ore apoi se orneaza dupa gust.