Ingrediente pentru 4 portii: 2 legaturi de zarzavat pentru supa o ceapa 400 ml supa de peste 250 ml vin alb sec 2 foi de dafin 4 boabe de piper negru sare 1 kg de cod (bucati cu coada) 2 lingurite de faina o lingura de unt 4 lingurite de mustar 2 linguri de smantana piper alb 2 linguri de rondele de ceapa verde
Mod de preparare:
Zarzavatul pentru supa se curate, se spala si se taie cubulete. Ceapa se curate si se taie in ¼. Se pun la fiert 250 ml apa, supa de peste, vinul, zarzavatul, ceapa, foile de dafin, boabele de piper si o lingurita de sare. Se adauga pestele, se fierbe putin si apoi se lasa la odihnit 20 de minute. Strecurati ½ din lichid printr-o sita. Prajiti faina in unt incins si stingeti-o cu supa de peste. Lasati sa fiarba 2-3 minute. Amestecati mustarul cu smantana si condimentati dupa gust cu sare si piper. Curatati codul de piele si oase si portionati-l. Scoateti legumele din zeama in care au fiert. Se aseaza pe farfurii pestele si legumele, se toarna deasupra sosul de mustar si se presara cu rondelele de ceapa verde.