file de peste 5-6 bucati 2-3 rosii bine coapte (sint bune si cele din conserva) 2 buc. ardei iuti o lamiie un pahar cu vin alb 4-5 linguri ulei sare si condimente dupa gust, usturoi
Mod de preparare:
Bucatile de file se spala, se curata de eventualele evisceratii ramase, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Pe bucatile de file se aseaza rosiile taiate feliute subtiri, ardeii iuti curatati si taiati fideluta subtire, usturoiul si jumatate din cantitatea de condimente plus 1/2 pahar de vin. Se introduce la cuptor cca 25-30 minute, la foc potrivit, dupa care se adauga cealalta jumatate de pahar de vin, lamiia stoarsa bine (optional aceste cantitati de condimente se pot mari) si se mai introduce la cuptor aprox 10 minute tot la foc potrivit (nu foarte mic).
Mod de servire:
Se serveste cald, cu diferite garnituri de cartofi natur, ciuperci.