-650g cartofi mici(noi daca se poate) -1 lingura ulei masline -250g praz tinar taiat feliute subtiri -1 1/2 cana ciupercute taiate felii -2 cani lapte -4 linguri unt -500g file de peste alb -1 lingura patrunjel proaspat tocat -3 linguri faina griu -1 1/2 cana brinza cheddar rasa -sare,piper
Mod de preparare:
Cartofii se taie in felii potrivit de groase(1,5 cm) si se pun la fiert pt.5' in apa clocotita cu sare;se scot si se scurg bine de apa. Prazul se caleste la foc mic intr-o tigaie cu ulei pt.2-3' sau pina se moaie,apoi se adauga si ciupercutele si se mai calesc pt.2'. Pestele se pune intr-o tigaita,se toarna lapte cit sa-l acopere si se fierbe la foc mic pt.5' sau pina se moaie;se scoate pestele si laptele se opreste alaturi. Intr-un vas jena(sau alt vas termorezistent)uns cu putin unt se pune un strat din pestele desfacut in fisii,amestecat cu prazul si ciupercutele;se presara deasupra patrunjelul. Se incalzeste cuptoru la 200°.In oala in care ati fiert pestele,topiti restul de unt,adaugati faina,amestecati bine si lasati pe foc mic,timp de 2-3'.Luati de pe foc si treptat,adaugati laptele(si cel ramas de la peste),mestecind bine pina sosul este subtirel si apoi puneti din nou pe foc mic,mestecind continuu pina se ingroasa(2-3').Adaugati si 1 cana din brinza rasa si sare si piper dupa gust.Puneti jumatate din sos peste peste, aranjati cartofii felii deasupra,apoi turnati restul de sos si restul de brinza.Se da la foc pt.45' sau pina crusta este rumenita.