2 cani de orez cu bobul lung peste prajit sau facut la cuptor, si scos de pe oase ceapa 2-3 bucati taiate fideluta (juliene)
Mod de preparare:
Ceapa se caleste in ulei pina se inroseste si se adauga 4 cani de apa, se lasa sa dea un clocot se strecoara zeama de ceapa si se pune iar la foc, se pune orezul inmuiat in prealabil, sare, si piper dulce. Cind incepe sa clocoteasca se da focul f. incet si se acopera cu un capac, (de preferabil, oala teflon). Cind orezul nu mai are apa de loc se inchide focul si se pune peste orez pestele desfacut de oase. Dupa preferinta se prajesc migdale decojite, fistic, seminte de pin, nuci, si se adauga peste orez, pt.ca ii dau un gust foarte bun. Se poate face si un sos din Tahineh (este susan). Pentru cine vrea sa faca sosul de Tahineh: Se bat doi catei de usturoi se adauga tahine cam vreo 3 linguri si se amesteca cu zeama de lamiie si apa pina devine ca o smintina de groasa. Se serveste peste orez.