160 g orez sare o capatana de varza creata 8 fileuri de pastrav a cate 150 g fiecare piper, o ceapa o lingura de unt 125 ml vermut 3 rosii 2 linguri de smantana o legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Fierbeti orezul in apa cu sare. Desprindeti 4 foi mari de varza, pe care le fierbeti 4-6 minute in apa cu sare. Lasati-le sa se scurga. Sarati si piperati fileuri de pastrav. Puneti cate 2 fileuri pe o foaie de varza, rulati si fixati cu scobitori. Ceapa se curata si se taie cubulete, apoi se caleste in unt incins. Se toarna vermutul. Se pun in acest amestec rulourile si se fierb acoperit 5 minute. Se intorc si se mai fierb inca 5 minute. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de seminte, se taie cubulete si se adauga peste orez. Se scot rulourile din zeama in care au fiert si se pastreaza la cald. Smantana se amesteca in aceasta zeama si se condimenteaza dupa gust. Se toaca patrunjelul si se adauga peste sosul de smantana.