retete cu peste

retete cu peste | Autor: osna

Link direct la acest mesaj

aici voi pune toate retete cu peste scrise in sectiunea"la bucatarie"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Initial creeata de Bobita

macrou marinat

1-2kg macrou, il curatati de mate, taiati capetele, apoi il portionati in bucati cam de 2 degete (cca 2 cm), 1 kg de ceapa taiata solzi.
Intr-o oala mai inalta asezati un rind de ceapa, un rind de peste pina se termina.
Separat firbeti 1l otet si 1l apa cu foi de dafin, sare (dupa gust) si piper boabe, dupa ce a dat in clocot lasati putin sa se racoreasca apoi turnati peste peste. Acoperiti si lasati vreo 2 zile. Sa vedeti ce bunatate iese.
Pofta buna!
Puteti adauga si feliute de morcovi sau masline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by Ender[/i]

Bors din cap de somn:

1 cap de somn 1,5 kg , 2 cepe , 1-2 morcovi , 2 radacini de albitura , 1 telina mica , 4-5 rosii , 1 litru bors , 1 leg. leustean , 1 leg. patrunjel , sare

Capul de somn se spala , se portioneaza si se spala din nou . Legumele curatate si spalate se taie fideluta ( ceapa marunta ) si se pun la fiert in apa clocotita cu sare . Cind sunt legumele fierte pe jumatate se adauga pestele si se continua fierberea . Dupa 15-20 minute se adauga rosiile decojite si taiate felii , borsul fiert separat , se fierb impreuna 5 minute , se ia vasul de pe foc si se adauga o parte din verdeata taiata marunt . Borsul se prezinta in farfurie , se serveste fierbinte cu verdeata adaugata deasupra .


Peste in aluat

500 g peste, sare, aluat de clătite dintr-un ou, 150 g untură sau ulei

Se poate pregăti din salău, nisetru, morun, somn, etc. Se curătă pestele de pielită si de oase. Se taie în bucătele mici de 3-4 cm si se dă sare. Se pregăteste un aluat de clătite, se înmoaie fiecare bucătică de peste în aluat si se frige în untură multă, se serveste cald, ca aperitiv

Crap la protap

- 1 crap mare , 1 kg cartofi taiati felii , 1 pahar vin alb , 1 cana bulion , sare , piper, leustean , 6-8 catei de usturoi.

Se curata pestele si se taie pe burta total , pina se desface ca o carte . Se aseaza pe o tava , in ulei , un pat de cartofi taiati rondele , pe care deasupra se aseaza pestele cu burta in sus . Se unge cu ulei , se piseaza usturoiul si se toarna mujdeiul , se unge cu bulion , se presara cu sare si piper dupa gust. Se baga la cuptor , iar cind pestele este aproape gata se toarna vinul si se presara leusteanul . Se mai tine pina cind se rumeneste bine , si se serveste cu mamaliguta rece , la un pahar de vin alb .


Originally posted by ariadne


file de peste alb la cuptor:

se spala bucatile de peste se oparesc cateva secunde cu apa clocotita, se fierb cartofi in coaja( cca.10-15 min.), se cojesc, se taie felii.
intr-un vas care merge la cuptor se pun cartofii( in prealabil se unge vasul cu putin ulei de masline),pestele, masline, felii de lamaie, cateva rondele de ceapa( se poate si fara), piper, dafin, sare.
deasupra se pune un sos dintr-o cescuta de apa calda cu ulei de masline si tup la cuptor cca.25-30min.


Originally posted by Veve
FISH CAKE

-500g peste file,dezosat si fara piele
-500g cartofi curatati si taiati cubulete mici
-2 linguri patrunjel tocat
-coaja rasa de la o lamiie
-2 linguri faina
-2 oua
-o cana pesmet
-ulei pt.prajit
-sare,piper
Cartofii se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15' dupa care se scot si se lasa la scurs.
Pestele se pune la fiert, acoperit cu apa la foc potrivit;cind apa da in clocot se acopera si se mai lasa 5',dupa cere se scoate si se lasa la racit putin,apoi se desface in bucatele mici.
Cartofii se paseaza ca pt.piure si se amesteca cu peste,patrunjel si coaja de lamiie.Din acest amestec se fac 4 turtite care se pudreaza cu faina si se lasa sa stea cel putin 30'.
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie;turtitele se dau prin ou si pesmet si se pun la prajit,la foc mediu,5 minute pe fiecare parte.Se scot pe hirtie absorbanta...

PACIFIC PIE

-650g cartofi mici(noi daca se poate)
-1 lingura ulei masline
-250g praz tinar taiat feliute subtiri
-1 1/2 cana ciupercute taiate felii
-2 cani lapte
-4 linguri unt
-500g file de peste alb
-1 lingura patrunjel proaspat tocat
-3 linguri faina griu
-1 1/2 cana brinza cheddar rasa
-sare,piper
Cartofii se taie in felii potrivit de groase(1,5 cm) si se pun la fiert pt.5' in apa clocotita cu sare;se scot si se scurg bine de apa.
Prazul se caleste la foc mic intr-o tigaie cu ulei pt.2-3' sau pina se moaie,apoi se adauga si ciupercutele si se mai calesc pt.2'.
Pestele se pune intr-o tigaita,se toarna lapte cit sa-l acopere si se fierbe la foc mic pt.5' sau pina se moaie;se scoate pestele si laptele se opreste alaturi.
Intr-un vas jena(sau alt vas termorezistent)uns cu putin unt se pune un strat din pestele desfacut in fisii,amestecat cu prazul si ciupercutele;se presara deasupra patrunjelul.
Se incalzeste cuptoru la 200°.In oala in care ati fiert pestele,topiti restul de unt,adaugati faina,amestecati bine si lasati pe foc mic,timp de 2-3'.Luati de pe foc si treptat,adaugati laptele(si cel ramas de la peste),mestecind bine pina sosul este subtirel si apoi puneti din nou pe foc mic,mestecind continuu pina se ingroasa(2-3').Adaugati si 1 cana din brinza rasa si sare si piper dupa gust.Puneti jumatate din sos peste peste, aranjati cartofii felii deasupra,apoi turnati restul de sos si restul de brinza.Se da la foc pt.45' sau pina crusta este rumenita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Te ajut si eu sa le muti, am sters unde era reteta si o postez aici, sper sa fie bine.

Peste oceanic a la grec:
- 1kg peste (8 fileuri)
- 5 catei de usturoi
- 200g ulei
- 250g vin alb
- 150g sos de rosii
- foi de dafin, sare, piper, cimbru, o lamaie

Se ia o cratita, se pune pestele in ea si se toarna peste el uleiul, vinul, se presara usturoi pisat, cimbru, foi de dafin (eu pun 3 mai mici), 7-8 boabe de piper, sosul de rosii si se da la cuptor pentru 45 minute. Cand se serveste se stropeste cu zeama de la lamaie. Sare dupa gust.

Pofta buna!!

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

[quote]Initial creeata de Otilia

O sa va dau citeva retete minunate cu somon... Eu adooor!!!...

Saumon en papillote
Somon in papiota (impachetat)


-600g de filet de somon
-100g de praz
-100g de morcovi
-100g de telina-gulie (céleris-raves)
-100 g de ceapa mica (échalotes)
-salvie
-tarhon
-50g de unt
-sare, piper
-4 coli de hirtie sulfurizata (sau folie de aluminiu)

Taiati somonul in cubulete iar legumele in betigase.
Faceti sa revina ceapa la foc mic, puneti si celelalte legume la sfirsit si dati la o parte de pe foc. Ungeti cu unt hirtiile sulfurizate si puneti somonul si legumele, iar la sfirsit salvia si tarhonul. Sarati si piperati. Impachetati si inchideti su grija pachetele in jurul continutului.
Bagati la cuptorul incins (termostat 6/180°C) timp de 10-15 minute.

Serviti pachetele individuale acompaniate de o garnitura de cartofi sau de sos de vin alb.

SOS DE VIN ALB

1 ceapa mica (échalote)
30cl de vin alb sec
20cl de supa
60cl de smintina
50g de unt
sare, piper

Puneti ceapa taiata marunt la tigaie si lasati-o pina prinde o culoare aurie. Varsati vinul alb si lasati pe foc pina la absorbtia aproape completa. Varsati apoi supa si smintina si mai lasati putin pe foc. Sarati si piperati.


Originally posted by Otilia
Somon afumat cu sparanghel

Pentru 4 persoane

-400g de somon afumat
-400ml de smintina
-350g de sparanghel (sau cartofi)
-lamiie
-ulei de masline
-sare si piper

Puneti feliutele fine de somon afumat pe 4 farfurii.
Ingrosati putin smintina pe foc. Puneti sare, suc de lamiie si piperati.
Fierbeti sparanghelul citeva momente in apa fiarte cu sare si cu putin ulei de masline. Scurgeti-l si puneti-l in sosul de smintina.
Puneti apoi sparanghelul cu sos peste feliile de somon afumat si serviti imediat.



Penne cu somon afumat

Ingredinte:
1/2 somon afumat, o ceapa medie, boia de ardei dupa gust, 6 linguri suc de rosii, cu pulpa, 200 ml smintina, patrunjel proaspat maruntit, ulei dublu rafinat de masline, unt (cit o nuca), 1 kg de penne - paste fainoase scurte, taiate drept si gaurite in interior(pt. 4 pers.), apa, sare

Mod de preparare:
Sosul: Intr-o cratita de teflon se topeste untul fara sa se arda si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se adauga ceapa taiata foarte marunt sau tocata la masina; cind e aurita, se adauga somonul taiat fidea si boiaua. Cind somonul devine albicios, se pune sucul de rosii cu pulpa, se lasa la foc mic sa evapore o parte din lichid, dupa care se adauga smintina. Se lasa inca 3 min. la foc mic, dupa care se stinge aragazul. Apoi se adauga patrunjelul si sosul e gata.
Pastele: se pune pe foc o oala cu apa cu sare grunjoasa (la 2 l de apa - 5 lingurite rase de sare), destul de multa sa acopere pennele la timpul potrivit. Dupa ce apa da in clocot, se varsa pastele si se fierb atitea minute cit se recomanda pe ambalaj (de regula, 10 - 12 min.). Se scurg pastele de apa si se amesteca cu sosul de somon afumat pe foc mediu pentru 1 minut.

Se servesc calde, ca fel principal



Frigarui de peste

40 g de peste (morun proaspat, somon si ton)
4 tomate bine coapte
4 bucatele de broccoli (conopida italiana)
2 linguri cu ulei de masline
2 lingurite cu suc de lamaie

Se taie fiecare peste in 4 bucati si se marineaza la rece in sucul de lamaie si in ulei timp de o ora. Se pune brocoli intr-un sfert de litru de apa sarata in clocot si se fierbe 5 minute.
Se realizeaza, apoi, frigaruile, intercaland pestele, tomatele si brocoli. Se prajesc intr-o tigaie.



Originally posted by osna


un aperitiv cu ton, care mie imi place.
rulada cu ton
un pachet foi placinta
300g ton in ulei,o ceapa,2 galbenuse, 2 lg lapte, 2 lg susan,, o lingurita de mustar,100g cascaval,patrunjel,sare,piper.
in foarte putin ulei( daca aveti tigaie de teflon nu se pune ulei)se pune ceapa tocata, putina zeama de lamiie si tonul zdrobit cu furculita, la calit.dupa citeva min,vreo 5,se ia de pe foc,se adauga 1 galbenus,cascaval ras,mustarul,patrunjel tocat fin,sare,piper.se amesteca cu o lingura de lemn pina se face o pasta omogena.umplutura se pune peste foile de placinta,se ruleaza.rulada se unge cu galbenusul ramas amestecat cu lapte.se presara cu susan.se inveleste in staniol si se baga la frigider 30minute. se taie felii de vreo 2-3 cm grosime si se pun in tava cu hirtie de copt.se coc cam 20 min pina devin aurii.se servesc reci sau calde.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by adi69


Peste cu mirodenii la cuptor
1 peste mare
3 rosii intregi din conserva
cimbru
1 ceasca ulei
sare piper macinat
busuioc sau maghiran
1 lamaie
cureti pestele de solzi ,aripioare si intestine,il speli cu apa rece.Il sarezi pe dinauntru si pe dinafara si-l lasi asa jumatate de ora,apoi il freci cu cimbru,piper macinat si putin busuioc sau maghiran.Pui pestele intr-o tava maresi o dai in cuptorul cald.Il lasi sa se coaca la foc potrivit,dupa ce l-ai stropit cu o ceasca de ulei.dupa douazeci de minute intorci pestele folosind o spatula mai lata .Lasi se se friga inca douazeci de minute impreuna cu rosiile taiate cubulete.condimentezi cu cimbru cand pestele este aproape gata.Il stropesti cu lamaie ,il acoperi cu sosul din tava si-l servesti cald


Originally posted by Veronicai


Peste la cuptor
Ingredinte:
2 kg peste, morcovi, cartofi, mazare, fasole verde, condimente, usturoi 2-3 catei
Mod de preparare
Se curata pestele, se spala bine, iar in interior se adauga mazarea, fasolea verde, usturoiul, si condimentele. Se pune in tava inconjurat de un pat de cartofi taiati felii. Se adauga ulei si se pun condimente pe deasupra. Se serveste fierbinte cu garnitura respectiva, alaturi de un vin alb demisec.

Peste la cuptor cu lamiie
Ingredinte:
file de peste 5-6 bucati, 2-3 rosii bine coapte (sint bune si cele din conserva), 2 buc. ardei iuti, o lamiie, un pahar cu vin alb, 4-5 linguri ulei, sare si condimente dupa gust, usturoi
Mod de preparare
Bucatile de file se spala, se curata de eventualele evisceratii ramase, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Pe bucatile de file se aseaza rosiile taiate feliute subtiri, ardeii iuti curatati si taiati fideluta subtire, usturoiul si jumatate din cantitatea de condimente plus 1/2 pahar de vin. Se introduce la cuptor cca 25-30 minute, la foc potrivit, dupa care se adauga cealalta jumatate de pahar de vin, lamiia stoarsa bine (optional aceste cantitati de condimente se pot mari) si se mai introduce la cuptor aprox 10 minute tot la foc potrivit (nu foarte mic).
Mod de servire
Se serveste cald, cu diferite garnituri de cartofi natur, ciuperci

Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Ingredinte:
1 kg. peste, 2 buc. ceapa, 5 buc. rosii, 5 linguri de bulion, 5 catei de usturoi, 3 buc. ardei, ulei, o lamiie, 1 pahar vin alb, boia de ardei, o legatura de verdeata, cimbru, sare, piper
Mod de preparare
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga printre peste ceapa si ardeiul curatate si taiate solzisori. Se dau la cuptor 15 minute. Se adauga bulionul diluat cu o cana de apa, rosiile taiate rondele si asezate pe peste, usturoiul taiat felii, boiaua de ardei, se stropeste cu vin, se presara cimbru si se mai lasa la cuptor alte 10 minute. Cind pestele este bine patruns, se scoata tava, se presara verdeata.
Mod de servire
La servire, se adauga cite o felil de lamiie pentru fiecare portie

Peste la cuptor pe taietei
Ingredinte:
1 kg peste, 300 g taietei, 100 g unt, 200 g smintina, sare, piper
Mod de preparare
Se fierb taieteii in apa cu sare. Se scurg. Se asaza pe fundul unei tavi unse cu unt. Deasupra se asaza pestele dat cu sare si piper si untul. Se tine la cuptor 45 minute la foc potrivit. Dupa o jumatate de ora se toarna smintina.

Originally posted by adi69

Daca ai ocazia sa faci un peste (mai mare) la gratar,sa incerci atunci saramura de peste.Si dupa aceea sa spui "Mmmm"si sa-ti lingi degetelele.
Saramura:2 rosii /2ardei garsi/2ardei iuti(da' iuti)/1 capatina usturoi/1 legatura patrunjel verde/1 ligurita de sare grunjoasa
Rosiile si ardeii grasi se coc pe gratar, se jupesc de coaja si se taie marunt impreuna cu ardeii iuti.usturoiul se curata si se zdrobeste.Se pune aprox(mai putina,vre-o 600gr?) 1 kg de apa cu sare la fiert si cand clocoteste se pun in ea legumele taiate.se trage un clocot ,doua si se adauga si usturoiul ,se da deoparte si se pune deasupra patrunjelul verde tocat
Cand e gata pestele se pune pe un platou si se toarna saramura deasupra.Yammmy..


Originally posted by Maadi

Peste cu sos de hrean
- salau file fiert peste care se toarna sosul de hrean.
Sos hrean: 1 cutie mare smantana, doua galbenusuri, hrean ras - totul se amesteca pe foc la Ben-Marie (nu cred ca asa se scrie).
Pofta buna!

Originally posted by rachel


Peste umplut cu ciuperci.

Ingrediente : 1 kg peste, 1/2kg ciuperci, 2 cepe rase, 2 catei de usturoi, 1 lingura faina, 250g unt, patrunjel, sare, piper, 1 lingura bulion de rosii.
Se curata pestele, se scot intestinele, se spala se sterge si se sareaza.Ciupercile spalate se taie feliute subtiri si se inabusa in unt cu ceapa rasa, usturoi pisat, o lingurita de patrunjel tocat, piper, sare, faina si bulion proaspat. Se umple burta pestelui cu aceasta compozitie si se coase.Se aseaza pestele intr-o tava punand restul de unt taiat bucatele si 2-3 linguri de apa si se da la cuptor o ora. Se stropeste din cand in cand pestele cu sosul din tava.Dupa ce s-a copt se scoate ata si se toarna restul de sos din tava. Se serveste fierbinte.
Pofta buna.
P.S Crapul ar fi cel mai indicat, peste ,pentru acest fel de mancare.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by klavier



pestele la cuptor e cea mai simpla treaba existenta. iei tava in care faci tu de obicei lucrurile la cuptor, ii pui o bucata de hartie speciala pentru copt ca sa nu se prinda prea tare ce urmeaza.
apoi iei pestele (eu iau de obicei pastrav proaspat sau congelat, somon - dar somonul se face bun si in tigaie), il sarezi putin si il asezi in tava. daca vrei sa iasa cu o aroma speciala, poti unge hartia speciala cu putin unt. mai asezi pe langa el niste usturoi taiat marunt si il pui in cuptorul incalzit. (temperatura sa fie pe undeva pe la mijloc, daca il pui la maxim se arde, daca il pui la minim astepti prea mult). astepti si tu cam cat crezi ca s-a facut (la bucatarie cant mai dupa ureche...), il scoti si il condimentezi cu suc de lamaie proaspat stors.
daca mai faci si mamaliga pe langa, nu rezista nimeni.
in primul rand, pastravul la cuptor si usturoiul de langa el umplu casa de niste arome dementiale, in al doilea e gustos precum aromele.
si se pregateste, dupa cum vezi, foarte repede.


Originally posted by joanna


Pastrav la gratar
Cred ca va mai amintiti acele gratare din fonta, grele.Eu am facut un pustiu de bine la viata mea si m-am imbogatit cu unul.
Eu tai pastravul in doua ,spreiez gratarul cu ulei si il asez pe domnul pasrav sa se griluiasca.Cind incepe sa iasa fum este timpul cind trebuie intors.Nu se condimenteaza pastravul.Nici macar sare.
Se serveste cu mamaliguta si maioneza de usturoi.
Maioneza de usturoi:
Se curata o capatina de usturoi si de striveste bine dupa care se adauga ulei ,zeama de lamiie si se freaca ca la maioneza pina devine alb turnind in continuare ulei.Cind vi se pare ca s-a umflat suficient,adaugati o rosie bine coapta(de soare) si striviti-o.
Alternativ cui nu-i place rosia se poate turna smintina si marar.
Aceasta maioneza de usturoi poate fi minacata fara frica si de cei care au probleme cu stomacul si le e rau in general de la usturoi.

Originally posted by Florys
Haideti sa va zic si eu sosul cu care se maninca pestele in Liban. Se cheama taratol si se prepara astfel: se sfarima usturoiul cu putina sare, se adauga ulei de susan (depinde cit de mult vreti sa faceti) si zeama de lamiie. Se amesteca bine si sosul incepe sa devina mai tare...se adauga apa rece putin cite putin pina sosul devine de consistenta pe care o doriti.... E un delciu.


Originally posted by Theodora

BACALIARO SCORDALIA
PESTE COD CU PIURE CU USTUROI


Aceasta e mincarea traditionala pe care orice grec o are pe masa in aceasta zi...BACALIARO=COD SCORDALIA vine de la SCORDO=USTUROI si se face cu piure de cartofi...SO:

1Kg cod
1 1/2 ceasca de faina
backing powder
sare
2/3 ceasca lapte
1 ou
1/2 kg cartofi(fierti)
6-7 catei de usturoi
sare
ulei de masline(de preferinta)

Cu faina,backing powder,sarea,laptele si oul se face un fel de "sos" prin care vom da pestele inainte de a fi prajit in mult ulei incins anterior.
Fierbem cartofii,zdrobim usturoiul,facem piureul in amestec cu usturoiul,sarea si uleiul de masline...si pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

peste cu mirodenii la cuptor

un peste mare,3 rosii intregi sau din conserva,o ceasca cu ulei,sare,piper macinat,o lamaie,busuioc sau maghiran.
pestele se curata si se sareaza pe interior si exterior.se lasa sa stea 30min apoi se freaca cu cimbru,piper si putin busuioc sau maghiran uscat.se pune intr-o tava impreuna cu uleiul si se da la cuptor.se intoarce din cind in cind pe o parte si pe cealalta cu o spatula mai groasa.cu 20min inainte de a fi gata se aseaza in tava si rosiile taiate cuburi mici.cand este gata se stropeste cu zeama de lamaie,se acopera cu sosul format in tava si se serveste cald.



Originally posted by joanna

Pastrav la gratar

Cred ca va mai amintiti acele gratare din fonta, grele.Eu am facut un pustiu de bine la viata mea si m-am imbogatit cu unul.
Eu tai pastravul in doua ,spreiez gratarul cu ulei si il asez pe domnul pasrav sa se griluiasca.Cind incepe sa iasa fum este timpul cind trebuie intors.Nu se condimenteaza pastravul.Nici macar sare.
Se serveste cu mamaliguta si maioneza de usturoi.
Maioneza de usturoi:
Se curata o capatina de usturoi si de striveste bine dupa care se adauga ulei ,zeama de lamiie si se freaca ca la maioneza pina devine alb turnind in continuare ulei.Cind vi se pare ca s-a umflat suficient,adaugati o rosie bine coapta(de soare) si striviti-o.
Alternativ cui nu-i place rosia se poate turna smintina si marar.
Aceasta maioneza de usturoi poate fi minacata fara frica si de cei care au probleme cu stomacul si le e rau in general de la usturoi.


Originally posted by MarianaT

Am si eu o reteta cu file de peste,cartofi si ciuperci si va asigur ca e delicioasa.Se pun la cuptor intr-o tava unsa cu unt felii de cartofi condimentati(sare+pipier) pana se inmoaie un pic.Ciupercile si ceapa se calesc in unt ,cu sare,piper,verdeata si zeama de lamaie.Fileul de peste se condimenteaza si se impaneaza cu verdeata;se pun ciupercile peste cartofi si deasupra pestele ,se stropeste totul cu zeama de lamaie si se mai tine tava vreo 15 min la cuptor,dupa care se scoate si se acopera pentru 5 min.cu o folie de aluminiu, ca sa se imbine toate gusturile.Pofta buna!!![

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Initial creeata de iustina

pasta de peste
Luati 2 conserve de peste, scurgeti uleiul intr-un castronas,in altul pasati cu o furculita pestele la care adaugati 1 lingura mustar, una margarina, una maio de post si ce condimente va plac. In uleiul scurs puneti miez de paine faramitat si adugati la restul compozitiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

pastrav...cum il gatesc???

Originally posted by ierima

Pastravul nefiind un peste gras poate fi pregatit si in ulei sau unt.
Pentru o saramura buna el trebuie prajit fie pe o plita pe aragaz(direct pe plita sau in staniol) sau afara pe un gratar. Inainte de a-l pune la prajit trebuie curatat foarte bine de solzi.
Pentru sosul de la saramura folosesti suc de rosii(300ml), usturoi tocat(4-5 catei) si ardei iute(1-2 depinde de cat de iute iti place).
Faci o mamaliguta buna, pui pestele deasupra si-apoi torni sosul.


Originally posted by adi69

Din cate stiu eu si din cate am mancat,pastravii nu se fac decat prajiti.Se prajesc numai in unt,le da un gust deosebit.poti s- dai sau nu prin faina si ou inainte.Sau numai prin faina.poti sa faci separat o saramuta sau un mujdei de usturoi si o mamaliguta pripita

Originally posted by Maadi

Peste la cuptor in staniol - condimentezi pestele (vezi condimente ptr. peste), il ungi cu ulei si il invelesti in staniol, dupa care il bagi la cuptor.


Originally posted by rachel
Pastravi cu sos de smantana si verdeturi.
Ingrediente : 750g pastravi, smantana, 100g unt, verdeata, sare.
Se curata si se sareaza pastravii. Se prajesc in unt, se scot, se acopera cu smantana si cu verdeata tocata.


Originally posted by lilach

Ingrediente:
1/4 lingurita praf de mustar
4 pastravi [aprox.200 g.fiecare]
90 g.unt
1/2 pahar migdale sarate decojite
1/2 pahar vin alb
5 linguri suc de lamiie
1/2 lingurita marar uscat
piper macinat dupa gust
1/4 pahar faina
Preparare:
1.Se curata pastravii si li se taie aripioarele. Se spala si se sterge bine cu hirtie absorbanta. Se da prin faina amestecata cu piper, marar uscat si praf de mustar.
2. Cu o pensula se unge sucul de lamiie pe pastravi.Se dau iarasi prin faina cu condimente.
3.Se pune untul la topit intr-un vas destul de incapator se pun la prajit 1/2 din cantitatea de migdale si se prajesc pina devin aurii dupa care se scot pe un servet absorbant. Se prajesc pe urma pastravii pe foc potrivit sa se patrunda si se intorc o singura data.Se scot pe servet absorbant.
4. In vasul in care s-au prajit pastravii se adauga suc de lamiie, vin si se lasa pina la punctul de fierbere pe foc puternic dupa care se lasa pe foc potrivit pina se ingroasa si se adauga migdalele. Se toarna peste pastravi si se serveste imediat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Postat initial de osna

peste pane cu mujdei

8 fileuri de peste (cam 1kg)
4-5 linguri faina+un varf de cutit praf de copt
1ou
125ml bere
4-5 linguri pesmet
sos: un cartof mic sau o jumatate de cartof mai mare,fiert
4 catei usturoi
80ml ulei masline
o lingura otet
sare,piper.

pestele se taie bucati potrivite sau daca este taiat se condimenteaza cu sare si piper.din bere,faina,ou si condimente se face o compozitie putin mai groasa si neteda.
pestele se da mai intai prin compozitia de bere apoi prin pesmet si se prajeste in ulei incins.se scoate pe o hartie absorbanta.

pentru sos se amesteca usturoiul tocat cu cartoful pasat,uleiul,otetul,sare si piper(eu am folosit robotul de bucatarie si le-am pus acolo pe toate intregi ca sa nu mai trebuiasca sa le toc pe fiecare in parte).
se serveste pestele cu sosul si paine neagra.

pofta buna!


Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput