Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Cotlet de porc cu bacon si sirop de artar Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Cotlet de porc cu bacon si sirop de artar 
Numar portii: 6 
Ingrediente: Pentru saramura:

8 cesti de apa
1/3 ceasca sare cuser
2 linguri sirop de artar
1/2 lingurita piper negru zdrobit
2 crengute proaspete de salvie
1 catel de usturoi mare, strivit
2 foi de dafin
2kg cotlet de porc fara os
Pentru friptura:

3 catei de usturoi, tocati marunt
2 linguri de salvie proaspata tocata fin
3 linguri de sirop de artar
16 felii lungute de bacon
1 lingura otet de mere
1/2 lingurita amidon de porumb
1 lingurita de apa
Mod de preparare: Preparare saramura de porc:

Combina toate ingredientele intr-o cratita, cu exceptia cotletului, si pune-le la foc mare amestecand usor pana ce sarea se dizolva. Amestecul se toarna intr-o oala adanca fara capac si se lasa la racit la temperatura camerei cca 2 ore. Apoi, se pune carnea de porc in saramura, asigurandu-va ca este complet acoperita, se pune capac la oala si se lasa la rece 8-24 de ore.

Preparare friptura de porc:

Incalziti cuptorul la 175°C. Scurgeti carnea de saramura si asezati-o intr-o tava. Amestecati impreuna usturoiul, salvia si 1 lingura de sirop apoi ungeti carnea cu acest sos. Acum, "imbracati" cotletul in feliile de bacon, iar sub carne este preferabil sa sezati cateva feliute de slanina sa nu se arda cotletul.

Friptura de porc se lasa aproximativ 1h si un sfert la cuptor, apoi se unge cu un amestec dintr-o lingura sirop si otet de mere. Se mai lasa aproximativ 10 min la o temperatura mai mica, apoi se scoate intr-o alta tava si se lasa 15 minute la racit, dupa care se poate taia felii pentru servire.

Pentru sos: strecurati sosul in care a fiert cotletul intr-o tigaie, aduceti la fierbere la foc mic si adaugati pe rand amidonul de porumb si apa. Se fierbe aproximativ 1 minut, iar la final se adauga si ultima lingura de sirop de artar ramas. Serviti carnea de porc cu sos.
 
Mod de servire: Imediat dupa preparare 
Timp de preparare (minute): +30min 
Grad de dificultate (1-10): 4 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 2531 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Cotlet de porc cu smantana
» Frigarui
» File de porc la tigaie cu ciuperci si masline
» Snitel vienez
» Rulouri picante
» Snitel cu nuca de cocos
» Pulpa de porc cu crusta de mustar si verdeata
» Tochitura cu carnati
» Tochitura
» Rulouri de carne cu cascaval (branza topita)
» Snitele natur cu cascaval
» Friptura de porc cu sos de castraveti
» Rulouri din carne umplute cu masline
» Fasole verde cu smantana si carne de porc
» Matrai Borzas
» Gulas cu galuste
» File de porc cu gogosari si cabanos
» Creieri cu ceapa
» File de porc in crusta
» Frigarui din carne cu salata de pastai
» Cotlet de porc cu bacon si sirop de artar

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput