8 cesti de apa 1/3 ceasca sare cuser 2 linguri sirop de artar 1/2 lingurita piper negru zdrobit 2 crengute proaspete de salvie 1 catel de usturoi mare, strivit 2 foi de dafin 2kg cotlet de porc fara os Pentru friptura:
3 catei de usturoi, tocati marunt 2 linguri de salvie proaspata tocata fin 3 linguri de sirop de artar 16 felii lungute de bacon 1 lingura otet de mere 1/2 lingurita amidon de porumb 1 lingurita de apa
Mod de preparare:
Preparare saramura de porc:
Combina toate ingredientele intr-o cratita, cu exceptia cotletului, si pune-le la foc mare amestecand usor pana ce sarea se dizolva. Amestecul se toarna intr-o oala adanca fara capac si se lasa la racit la temperatura camerei cca 2 ore. Apoi, se pune carnea de porc in saramura, asigurandu-va ca este complet acoperita, se pune capac la oala si se lasa la rece 8-24 de ore.
Preparare friptura de porc:
Incalziti cuptorul la 175°C. Scurgeti carnea de saramura si asezati-o intr-o tava. Amestecati impreuna usturoiul, salvia si 1 lingura de sirop apoi ungeti carnea cu acest sos. Acum, "imbracati" cotletul in feliile de bacon, iar sub carne este preferabil sa sezati cateva feliute de slanina sa nu se arda cotletul.
Friptura de porc se lasa aproximativ 1h si un sfert la cuptor, apoi se unge cu un amestec dintr-o lingura sirop si otet de mere. Se mai lasa aproximativ 10 min la o temperatura mai mica, apoi se scoate intr-o alta tava si se lasa 15 minute la racit, dupa care se poate taia felii pentru servire.
Pentru sos: strecurati sosul in care a fiert cotletul intr-o tigaie, aduceti la fierbere la foc mic si adaugati pe rand amidonul de porumb si apa. Se fierbe aproximativ 1 minut, iar la final se adauga si ultima lingura de sirop de artar ramas. Serviti carnea de porc cu sos.