diversificarea alimentatiei bebelusului

diversificarea alimentatiei bebelusului | Autor: unombun

Link direct la acest mesaj

stiu ca sunt scrise pagini intregi la odisee,la fiecare.dar sunt scrise alaturi de muuuuuulte alte povesti.
sunt obosita,imi cresc copilul fara ajutor-doar eu si barbatul,parintii bolnavi,eu dupa serioase probleme de sanatate.
bebe meu are 4 luni jumatate.vreau sa incep sa-i dau si altceva in afara laptelui praf.medicul pediatru pare paralel cu subiectul,sau eu sunt paralel de tot cu ea.am studiat carti dar nu m-am lamurit si nu vreau sa-l imbolnavesc.
daca puteti sa ma ajutati cu modele de diversificare,incercate si reusite ,multumesc.

cum fac si ii dau sucurile de mere,morcovi,etc?

va rog nu ma certati de ce nu vorbesc mai mult cu pediatrul,de ce nu citesc,etc.abia ma tin pe picioare si sa ma apuc de explicatii de ce ma comport asa chiar nu mai am putere.

multumesc de rabdare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

www.desprecopii.com/info.asp?id=1859" target="_blank">Diversificarea, un ghid complet

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Varsta la care se recomanda inceperea diversificarii este 6 luni.
Eu am inceput la 5, fii-miu nefind fan lapte.
In fine, la primul copil am inceput cu supici crema din radacinoase (morcov, pastarnac, telina). A mers foarte greu.
La al doilea, care are alt doctor (nu ca nu am fost multumita de primul pediatru ci din cauza ca acesta a plecat din tara) am inceput cu suc de morcovi urmat de suc de mar. Acum am adaugat pulpa de mar. Inteleg ca urmeaza para, portocala, branzica lactica si apoi supici. Pana acum nu a refuzat lingurita deci e semn bun.
Modalitatea in care i-am dat: am inceput cu 2 lingurite de suc de morcovi, a doua zi 4, a treia zi 8...... Dupa cateva zile am adaugat sucul de mar si apoi, asa cum am zis pulpa.
Sucul l-am facut la inceput (primele 3 zile) astfel: dadeam pe razatoare morcovul si apoi in strangeam in pumn. Asta pentru ca imi era lene sa bag storcatorul pentru 2 lingurite. Acum, sucul la storcatorul de fructe si legume iar pulpa de fruct pe razatoarea de sticla.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

multumesc,mirela,asa imi trebuie,mura in gura,caci altfel citesc si degeaba.am citit articolulacela de la forum dat de administrator dar nu m-a lamurit cite lingurite,azi,cite miine,daca intre mese bag sucul,al meu e mai moale la burta si ce se poate ca suc si mincarica,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Cu placere. Am banuit ca asta vrei.
Aaaaaaaa, si masa asta de sucuri o introduci dimineata in jurul orei 10. La inceput o vei completa cu laptic. Dupa suc ii dai lapte. Treptat, masa de lapte i-o vei da mai tarziu, la o jumatate de ora de suc, la o ora... si tot asa pana cand masa aceasta devine de sine statatoare.
Ii poti introduce si cereale speciale pentru aceasta varsta. Doctorita noastra ne-a dat doua variante: una sa adaug treptat cereale in fructele si legumele de care vorbeam sau sa le pun in laptic. Am preferat varianta a doua. Ii pun in laptic seara la ultima masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Parerea mea e sa mai astepti cu sucurile. La 4 luni jumate sistemul digestiv nu e pregatit sa primeasca sucurile acide.
E adevarat ca se recomanda diversificarea dupa 6 luni, dar in cazul alaptarii naturale.
Inteleg ca ii dai doar formula? Daca ii dai si san, mai asteapta, daca ii dai doar formula poti incepe, dar te-as sfatui intai cu cereale si apoi cu piureuri. Ramane la alegerea ta daca incepi cu piureuri de fructe, sau cu piureuri de legume.
Eu la amandoi am inceput cu legumele.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

asta ma gindesc si eu-sa-l amin cu sucurile,mai ales ca e moale mai tot timpul la burtica.
la teorie scrie ca s-ar incepe diversificarea cu sucuri,care sunt,culmea,laxative!!
eu as incepe cu cereale.el este pe lapte anticolici novalac-ma gindesc sa iau cereale tot de la acelasi producator,ca sa nu incurc preparatele-adica-lapte cu cereale de la milupa,combinat cu laptele din novalac-da un rezultat prost-
si sincer,as incepe diversificare cu mucilagiu de orez,ca sa-l intareasca si poate,peste,suc de morcovi,1 lingurita,apoi 2 si tot asa.
trebuie sa tin cont de tendinta la diaree a lui,ori programele stas de diversificare nu pre ma lamuresc.si nici pediatrul nu pare pe subiect.

pentru toti care imi raspund si pentru cei care citesc,bine inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Scaunul moale nu inseamna diareic. E normal sa fie moale, pastos.
Mucilagiu de orez se da doar in caz de diaree (scaun lichid, urat mirositor). Pe urma o dati in constipatie. Poti sa-i incepi cu cereale de orez, care nu au lapte si le amesteci cu formula.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

nualtii nu vor bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Eu am inceput cu masa de fructe de dimineata. Primul fruct introdus: para, preparata la abur si apoi blenduita. Dupa cateva zile, am bagat pruna. Apoi avocado, mar, piersica, caisa, banana, pepene galben, mango, ananas, etc. tot la cateva zile distanta. Dupa care am inceput sa fac combinatii. Mar/para, para/pruna, mar/avocado, avocado/piersica, banana/avocado, etc.

Dupa cateva saptamani, nu mai tin exact cate, am inceput si cu masa de cereale, de seara. Micuta noastra a acceptat cerealele hipp baby's first milk pap, cu orez si porumb. Pe alea le mananca si acum.

Si dupa alte cateva saptamani, am inceput cu legumele. Prima oara brocoli, apoi conopida, apoi cartof dulce, telina, dovlecel, ardei, sfecla, si nu mai tin minte.

Pe la 8 luni am introdus iaurtul. Pe care l-am combinat cu fuctele de dimineata. Apoi branza de vaci, tot combinata cu fructe, le alternez. Tot dupa 8 luni am introdus si carnea, pe la 9 luni spre 10 galbenusul de ou...

Mult succes!

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput