Diversificarea (1)

Diversificarea (1) | Autor: ana1980

Link direct la acest mesaj

Fetita mea Casandra tocmai a facut 6 luni si nu vrea sa manance altceva in afara de san. Si parca si de san incepe sa se sature( nu stiu exact daca de san sau de pozitia in care trebuie sa stea - orizontal).Nu stiu ce sa fac sa accepte ceva de mancat. I-am dat suc de morcov simplu sau combinat cu mar sau banana. Sucul de morcov i-a placut la un moment dat.O hranesc cu lingurita, pt ca biberonul sau tetina nu este de noi. Este normala sau cat de cat normala o asemenea reactie? Pana acum am mers pe mana dr mele de fam care este si pediatru. Ea mi-a zis sa-i dau numai san pana la 6 luni, bineinteles daca am. Inca am sa-i dau san cat vrea, dar incerc de vreo 3 sapt sa-i introduc si altceva. Ea mi-a zis ca va manca de la sine dupa 6 luni, dar Casandra cand sa-i bag lingurita in gura, isi inclesteaza maxilarele si scoate doar un pic limba sa vada daca ii place(asa zic eu). Asta se intampla la prima incercare. Apoi vad ca ar mesteca ca si cum chiar ii place, dar dupa asta nu ma lasa sa-i dau nimik cu lingurita. Ce sa fac? Cum sa fac? M-am inpotmolit rau ! Trebuie sa mentionez ca fetita mea are 8,5kg la 6 luni si 68cm. A luat destul de bine pana acum. Am pornit de la 3,4kg s 50 cm. Am nevoie de ceva ajutor. Multumim.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

Am uitat sa va spun ca isi baga degetele in gura si le duce pana in gat si isi face greata. Daca nu o vad sa i le scot. Sa aiba si asta vreo legatura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pfekete spune:

Buna,

pe aici se incepe diversificarea cu cereale de orez, ovas; apoi poti incerca cu pulpa de fruct, amestecata cu cereale sau nu. Incearca tot felul de combinatii, legume fierte pasate cu putin unt/lapte; nu te speria de refuz, e normal sa nu accepte ceva diferit dupa 6 luni de laptic (mi-a venit o idee: puna laptic de-al tau in cereale/legume la inceput, apoi scazi cantitates de lapte)
Succes si nu te stresa, odata ce incepe o sa fie tot mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Arata f. bine pentru 6 luni! Cred ca trebuie sa nu-i mai dai vreo 2 saptamani ce ai incercat si nu i-a placut sau chiar amana momentul diversificarii,ca sa uite si abordeaz-o altfel.Pregatest-i masa cantand,ii pui povesti,ce stii tu ca-i place si o linisteste.Ii distragi putin atentia.Trebuie sa simta masa ca pe un moment placut.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

Multumesc pt sfaturi. Am sa incerc si cu cereale, dupa o pauza de sarbatori. Si eu cred ca arata bine la varsta ei; ma voi inarma cu mai multa rabdare si sper ca luna ianuarie sa vina cu succes.

Mami de Casandra http://photos.yahoo.com/ph//my_photos - pt ceva poze
La multi ani si Sarbatori Fericite la toata lumea ! si impreuna cu cei mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Ana, nu-ti fa probleme, si noi ne-am chinuit cu micuta, nici ea n-a vrut decat tzitzi si eventual mere rase si un pic de cereale (1-2 linguri dizolvate in laptele meu) insa a ajuns mancacioasa casei si am alaptat-o 3 ani si 6 luni.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Si Vladut isi baga miinile in gura pina in git..
Daca nu vrea sa manince probabil nu ii place, nu-i mai da ce nu-i place un timp.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanielaLaura spune:

Datorita faptului ca ai san din belsug fetitei ii este mai usor sa suga decat sa manance din lingurita respectiv sa invete sa mestece.Trebuie sa insisti in continuare spre binele ei ca sa se invete si cu altceva decat sanul...Noi am inceput diversificarea la 4 luni jumatate si a mers bine si deodata ne-am impotmolit la supita pe care acum o manca mai greu.Ca sa manance am inceput sa-i cantam si eu si taticul ei,sa ne jucam, sa-i distragem atentia ca sa poata sa manance din noi cum trebuie.Copiii au zile si zile, mai bune si mai putin bune.Iti uram multa rabdare si cu cantec inainte!
Pofta mare!
La Multi Ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

Multumesc dragi mamici ! Sper sa trecem si de acest impas. La multi ani! si sanatate multa. Copii voiosi si ascultatori ! Va voi tine la curent cu ce voi incerca.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivi123ana/my_photos
Casandra si cei dragi(tatici, mamici, bunici, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Da, distrage-i atentia, fa-o sa rada, arata-i diverse zdrancanele, nici un copil nu mananca asa, deodata...Si da-i o lingurita, cateva zile, apoi doua-trei, si treptat se va obisnui si cu lingurita, si cu gustul , si va cere singura... si , pentru ca e destul de mare, ai putea sa o iei cu tine la masa cand mancati cu totii, si sa o lasi sa va priveasca, si cand vezi tu ca da semne ca ar vrea si ea, sa-i dai si ei un varf de lingurita din ce mancati voi...ai sa vezi ca va fi suparata ca nu ii dai mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ardelean spune:

Si eu zic sa o pui la masa cu voi si sa mai incerci supica ...preferata a lui andrei de la vremea aceea: un morcov dulce, dulce, un pastarnac ( sau o jumatate ca astia sunt mari) si apoi treptat, deci la urmatoarele ciorbite, patrunjel, dovlecel, conopida, asta pana vezi ce-i place.Se fierb in apa cat sa le acopere de doua degete, la foc mic, se baga mixerul in ele si...gata deliciul!Eu ii mai puneam in zeama si o lungurita rasa de faina de orez( la farmacie) sau....calciu gris( tot la farmacie). Apoi chiar o lingurita rasa de ulei de masline....
In privinta fructelor, Andrei nu a vrut decat....para! Si asta mult timp....schimba fructul pana vezi ce-i place, bucura-te pentru fiecare lingurita care inseamna un pas inainte! Incepe cu o lingurita, apoi cu 2 ...si tot asa!Eu zic ..fara jucarii, ca asa va manca toata viata....de copil! Eu am facut greseala si am reparat-o abia de vreo 2-3 luni( acum avem 1 an si 8 luni). Daca mai vrei si alte retetutze care au mers la noi...scrie si voi raspunde!
POFTA MARE!
A, IN PRIVINTA POZITIEI DE SUPT SI NOI AM AVUT PROBLEME! sI LUI II TREBUIA SA STEA IN SUS SI...DE PE LA 7-8 LUNI ne-am...luptat cu suptul. Nu te lasa, ii va trece sau incearca sa o tii cat mai...vertical!

Mergi la inceput