-600 g spanac congelat -60g faina -100g unt -600ml lapte -sare, piper, nucsoara -4 galbenusuri -100g telemea
-500g sunca -450g Mozzarella -busuioc, oregano -800g rosii taiate (sau suc de rosii) -4 albusuri spuma
-400g foi lasagne -50 parmezan ras
Mod de preparare:
1. Se caleste in 60g unt, se stinge cu lapte si se fierbe 5 minute. Se pune sare, piper, nucsoara. se omegenizeaza galbenusurile si telemeaua. 2. Se decongeleaza spanacul. Se caleste in putin unt. Se pune sare, piper. (Eu pun si un borcanel de iaurt. Este mai racoritor) 3.Cuptorul se incinge 4. Se tail sunca si mozzarella. Se amesteca cu rosii,sare, piper, condimente. Se amesteca cu albusurile batute spuma. 5, Se unge tava cu ulei si se aseaza : lasagne,spanac, amestecul de sunca+mozzarella+rosii, jumatate din sosul alb. Se pun restul de foi si se toarna restul de sos desupra, Se presara parmezan ras. se coace 45 minute.