toc o ceapa marunt si o pun in putin ulei de masline la calit(in general nu pun ulei mult,ca nu-mi place sa fie gras si uleios,deci cat sa nu se prinda ceapa,eventual daca mai e nevoie mai adaug putin ulei pe parcurs), apoi pun si putin usturoi tocat, carnea tocata(de vita),nu stiu cat de multa,pun din ochi,ca am invatat de atata timp cum imi place,daca e prea multa carne iar nu-mi place,ca nu mananc numai carne. Apoi pun o conserva de rosii (sau rosii naturale daca e vara si au gust bun),amestec acolo,mai pun si niste suc de rosii,si putin vin rosu,si putin arpagic(e o planta pe care o folosim des si imi place ca arata ca iarba si tai din ea).Si las sa mai fiarba acolo nitel,pana nu se mai simte vinul- cum zic,acum le fac din ochi si cum simt,ca m-am invatat ce-mi place si ce nu. Si condimentele- sare,piper,si atat,ca altele nu-mi plac pt sosul asta. Apoi facem bechamelul, cu unt topit si adaugi faina si lapte amestecand si mai pun si putina smantana.Si parmezan ras si cascaval(cheddar). Si punem un strat de sos de rosii,putin bechamel,apoi un strat de foi de lasagne,iar un strat de sos de rosii,putin bechamel si iar foi,si asa pana termini cu foile de lasagne si doar niste bechamel deasupra si apoi parmenzan si cheddar. Uneori mai puneam si ciuperci taiate marunt la mixer in sosul de rosii,dar nu mereu,si nu se simte diferenta. Stiu ca n-am dat pe cantitati,dar zau ca nu stiu ce si cat. Si apoi la cuptor juma de ora,cum scrie pe cutie. Eu asa fac,asa-mi place cel mai mult,din cate am incercat.Si tot in timp iti dai seama si cat sos sa pui sa nu fie prea uscata,sau carne,de asta zic ca sosul il faci dupa gust,din experienta.Si pun mai mult sos de rosii ,ca se usuca la cuptor