500g vinete, 5 rosii potrivite, 50ml ulei, o capatana de usturoi, 2 lingurite de zahar, o legatura de patrunjel verde, 500g macaroane mici (se pot folosi si fundite), sare, piper.
Mod de preparare:
Se curata vinetele de coaja si se taie in cuburi mici, se sareaza si se lasa 30 min intr-o strecuratoare cu o greutate deasupra pentru a se scurge zeama din ele. Rosiile se decojesc si se taie marunt. Se pune pe foc, intr-o oala adanca, uleiul cu 2-3 linguri de apa. Se adauga vinetele scurse, usturoiul pisat si se calesc, la foc puternic, cateva minute, apoi adaugati rosiile, zaharul si verdeata tocata. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana cand se leaga bine sosul. Separat se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg si se asaza pe un platou.
Mod de servire:
Se toarna peste ele sosul de vinete si se servesc imediat.