• 1 lingura ulei masline • 1 ceapa mica, taiata marunt • 2 catei de usturoi zdrobiti • 1 ardei rosu, taiat marunt • 395 grame rosii, taiate marunt • 1-2 linguri pasta de tomate • 1 lingurita zahar • sos Worcestershire (optional) • 2 linguri frunze proaspete de busuioc, taiate fin • sare de mare si piper negru dupa gust Servire (4 portii): • 450 grame pasta gatita • branza parmezan
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa, usturoiul si piperul, amestecand usor timp de 8-10 minute. Apoi completam cu rosiile, pasta de tomate, zaharul si 180 ml apa. Totul se fierbe la foc mic 10-12 minute, pana sosul se ingroasa. Amestecam sosul Worcestershire, busuiocul, sarea si piperul dupa gust. Se serveste imediat cu pasta proaspat gatita si parmezan. Sfaturi pentru gatit: • sosul poate fi amestecat intr-un blender • sosul care ramane poate fi transferat intr-un recipient ermetic si lasat la frigider cel mult o saptamana, sau congelat maxim 2 luni Variatii: • se incalzeste putin ulei si se adaga 290 grame carne de vita tocata (sau carne de soia pentru vegetarieni), se amesteca usor timp de 5 minute, iar urmatoarele 15 minute se lasa la foc mic amestecand ocazional. Spre final se adauga sosul de rosii preparat si se mai lasa pe foc inca 5 minute. Se serveste cu pasta (spaghetti)