sos bechamel: -3 linguri faina [poti sa folosesti numai doua din proprie experienta] sau in loc de faina sa folosesti cornflour -aprox. 50 g unt -2 1/2 pahare lapte sare -piper (poti folosi nucsoara in loc de piper}
Mod de preparare:
Din cite stiu eu lasagne nu se fierb niciodata. Prepararea lasagne:foi de lasagne atit cit ai nevoie {depinde de vas} sos bolognez (n.m.-vezi reteta) sos bechamel parmezan sau alta brinza galbena Se unge vasul cu unt se pune un rind de lasagne,sos bechamel,sos bolognez, parmezan si iarasi o iei de la capat lasagne....ultimul rind trebuie sa fie de lasagne apoi sos bechamel si felii de parmezan deasupra se pune unt citeva bucatele mici. Se tine la cuptor preincalzit 40- 45 minute la temp.de 180 gr. TIP: Dupa 10-15 minute se scoate din cuptor se taie bucatile cu un cutit umed se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.
Reteta pt. sos bechamel Topesti untul intr-o oala cind s-a topit adaugi faina sau cornflour amesteci cu un tel dar cit poti de repede si treptat adaugi laptele amestecind incontinuu cu telul.La sfirsit adaugi condimentele sare piper {nucsoara}. Acest sos se poate folosi la multe feluri de paste.