-500 g paste -200 g costita -400 g frisca -2-3 galbenusuri de ou -sare -nucsoara
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa intr-o oala mare, cu putzina sare. Cind da in clocot, se pun la fiert spaghete (o punga=500gr), se fierb al dente, adica 8-10 minute. In acelashi tim se taie 200 gr costitza (Kaizer) in cubuletze f mici shi se pun la rumenit intr-o tigaie mare de teflon fara ulei. 400 gr de frishca se amesteca cu 2-3 galbenushe de ou shi putzina sare. Spaghetele fierte shi trecute odata prin apa rece se pun in tigaie peste cubuletzele de costitza prajite, apoi se toarna deasupra frishca amestecata cu galbenushul, shi se mai tzin pe aragaz, pana sosul de frishca incepe sa se ingroashe. Inainte de a fi servite eu rad deasupra un pic de nucshoara. Eu fac asemenea spaghete cind avem musafiri, pot manca 4-5 persoane pe saturate.