-1 pachet lasagna -500 g carne toccata -o ceapa marisoara taiata marunt -un catel mare de usturoi pisat -3 rosii bine coapte taiate cuburi -1/2 pahar de vin alb sec -200 g branza fetta taiata cuburi mici -sare, piper, menta uscata maruntita, busuioc uscat maruntit -branza parmezan sau halloumi pentru presarat deasupra
Sos béchamel: -100 g unt -100 g faina -1 l lapte
Instrunctiuni:
In putin ulei se rumeneste ceapa si usturoiul, se adauga carnea pana si se albeste, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul si vinul si se lasa la foc mic 30 de minute. Apoi se adauga branza, menta si busuiocul si se ia de pe foc, adaugand cateva linguri de sos béchamel. Separat, intr-o oala mare se pune apa, sare si un pic de ulei iar cand fierbe se pun foile de lasagna cate 3-4 odata pentru 4 minute, pana se inmoaie. Le transferati in strecuratoare si claditi lasagna astfel: intr-un vas termorezistent de preferinta dreptunghiular uns cu ulei, un strat de lasagna (aveti grija ca foile sa nu se suprapuna), un rand de carne si un rand de béchamel, apoi iar lasagna, carne si béchamel pana se termina materialul. Aveti grija sa terminati cu un strat de lasagna si apoi béchamel pe care ati presarat parmesan sau branza halloumi. Bagati la cuptor la 180 de grade pentry 30 de minute, cand se rumeneste.
Sosul béchamel: Topiti untul intr-o cratita. Inlaturati de pe foc si puneti faina, amestecant intruna. Puneti vasul pe foc si adaugati treptata laptele. Amestecati continuu pana se ingroasa sosul.
Sos béchamel: -100 g unt -100 g faina -1 l lapte
Mod de preparare:
In putin ulei se rumeneste ceapa si usturoiul, se adauga carnea pana si se albeste, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul si vinul si se lasa la foc mic 30 de minute. Apoi se adauga branza, menta si busuiocul si se ia de pe foc, adaugand cateva linguri de sos béchamel. Separat, intr-o oala mare se pune apa, sare si un pic de ulei iar cand fierbe se pun foile de lasagna cate 3-4 odata pentru 4 minute, pana se inmoaie. Le transferati in strecuratoare si claditi lasagna astfel: intr-un vas termorezistent de preferinta dreptunghiular uns cu ulei, un strat de lasagna (aveti grija ca foile sa nu se suprapuna), un rand de carne si un rand de béchamel, apoi iar lasagna, carne si béchamel pana se termina materialul. Aveti grija sa terminati cu un strat de lasagna si apoi béchamel pe care ati presarat parmesan sau branza halloumi. Bagati la cuptor la 180 de grade pentry 30 de minute, cand se rumeneste.
Sosul béchamel: Topiti untul intr-o cratita. Inlaturati de pe foc si puneti faina, amestecant intruna. Puneti vasul pe foc si adaugati treptata laptele. Amestecati continuu pana se ingroasa sosul.