-foi de lasagne sosul: -o ceapa -1 cutie 500g rosii in bulion -2-3 linguri bulion -1-2 catei de usturoi -700 g carne tocata -vegeta -sare -piper -oregano -cimbru sos bechamel: -4 linguri margarina -1 dl faina 1 l lapte -sare -piper -cascaval ras
Mod de preparare:
Trebuie sa vezi daca foile de aluat sunt pe jumatate fierte. Daca da, procedezi cum scrie in reteta următoare. Daca nu, trebuie sa le fierbi, probabil scrie pe pachet cat si cum). Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute. Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca foile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun: sos bechamel, placi de lasagna, sos bechamel plus sos de carne. Se repeta. Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 0 C circa 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.