Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (64)

Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (64) | Autor: Ioanact

Link direct la acest mesaj
RUGACIUNE ORTODOXA COLECTIVA
PENTRU A DOBANDI PRUNCI SANATOSICAPITOLELE:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63Sa ne rugam impreuna si pentru ajutorul celor care au nevoie.
Doamne atinge-le sufletul si vindeca-le trupul!


Alina, Adrian, Alexia, Alexia Maria, Cosmin, Andrei, Emilia (Mimi), Elena, Alexandra Mihaela, Victoria, Maria, Iulica si familia, Florin, Maria, Marioara, Lucia, Floare, Marta, Marta, Ramona, Nicolae, Bogdan, Andreas, Mirela, Marius-Nicusor, Laura, Laura, Cerasela, Anisoara, Mariana, Vlad si pentru bebelusii de la Maternitatea Giulesti : gemenii Radu Marian si Stefan Marin, gemenii Stefan si Ana si Maria Daria, deasemeni si pt Simona


ISTORIA SI CALEA NOASTRA SPRE PRUNCII DORITI (scris de Anadomnica):
Acest topic a fost deschis in 27 iulie 2007 la initiativa lui cleopatra70 (Claudia) care a dorit sa uneasca in rugaciune aspirantele la statutul de mamici de pe tot cuprinsul tarii si al lumii chiar! Astfel, drumul noastru pe calea rugaciunii a inceput prin indemnul Claudiei la "unire" spirituala la orele 21 ale fiecarei zile, fiecare in camara proprie, cu o lumanare de ceara curata aprinsa. A fost propus spre citire Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului urmat sau precedat de pomenirea numelor de botez ale aspirantelor. Pentru ca de-a lungul timpului s-au alaturat grupului acestuia minunat fete din toate colturile lumii (din Japonia pana in Canada si America) si datorita diferentelor mari de fus orar s-a renuntat la citirea acatistelor la o ora exacta,urmand insa ca fiecare aspiranta sa-si stabileasca singura timpul pentru rugaciune. Deasemenea, pentru ca multe fete au primit indemnuri de la duhovnicii proprii de a citi alte acatiste pentru indeplinirea dorintei arzatoare, s-a ajuns la concluzia ca fiecare fata va face canonul sau asa cum i-a fost randuit, citind acatistele "prescrise" de duhovnici, insa rugandu-se nu doar in nume propriu, ci in numele acestei intregi comunitati virtuale de aspirante.

Apoi au inceput sa rasara minunile rugaciunii colective: Claudia - initiatoarea acestui minunat topic - a anuntat printre primele starea noua de cu care a fost binecuvantata. I-au urmat la scurt timp alte si alte fete minunate care au primit darul cu credinta si care au continuat sa se roage alaturi de celelalte aspirante. Astfel a mai aparut o listuta de in prima pagina a topicului.

La inceputul primaverii lui 2008 au fost anuntate si primele nasteri binecuvantate! Asadar Domnul a facut Binecuvantare!

In lupta noastra, in afara de rugaciunea zilnica si de pomenirea numelor fetelor aspirante si gravidute fiecare fata incearca sa trimita pomelnice si acatiste cu numele noastre la manastirile si bisericile din jur. Doamne ajuta!


Minunile noastre:
fiind un topic atat de special, nu puteau lipsi de aici minunile.
Au dobandit darul Vietii intr-un mod deosebit si minunat:
- in primul rand Claudia care a initiat topicul si a dus munca de "constructie, sustinere (morala) si promovare"
- Aditi (Adriana-Olimpia) a devenit mamica fericita desi inainte de zamislire doctorii nu-i dadeau nici o sansa avand in vedere o prolactina mult peste medie. A tinut un canon timp de 40 de zile: dimineata Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si seara Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, a postit postul Sfintei Marii si minunea nu a intarziat sa apara la foarte scurt timp dupa terminarea canonului.
- in urma canonului dat de Parintele Iordache de la Biserica Sfantul Spiridon cel Vechi din Bucuresti - pe care fetele l-au tinut cu strictete - au primit darul vietii Suflet (Elvira) si Hera25 (Adriana) .
- de precizat aici si ainigriv (Virginia) care a primit darul sau in mod minunat exact inainte de pelerinajul din Grecia. Astfel pruncul sau a primit binecuvantare de la toti sfintii, mama sa nestiind ca in acest pelerinaj purta un sufletel in pantec care dorea si el sa se inchine Sfintelor Moaste.


*** Urmeaza minunile anului 2009 ***
- Anaomaria (Anamaria) a urmat in postul Craciunului canonul dat ei de parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda (acest canon a fost dat pentru ea si sot si a constat in 40 de zile de post trupesc, 4 zile pe saptamana mancare de post fara ulei si la sfarsit a primit frunze din palmierul Sf. Sava din care a facut un ceai si a baut impreuna cu sotul). In luna ianuarie 2009 a anuntat ca este fericita posesoare a unei burtici .
- Mai multe fete din grupul nostru au primit binecuvantarea Domnului si s-au vazut dupa ce s-au rugat, fiecare dupa cum i-a dictat sufletul, Sfantului Nectarie, ale carui moaste se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.
- Noce (Carmen-Gabriela) s-a rugat la Manastirea Radu Voda si a citit Acatistul Sfantului Nectarie, iar pe 9 noiembrie a petrecut ziua Sfantului nostru drag la coada pentru a se ruga sfintelor moaste. La putin timp dupa aceea ne-a anuntat minunata veste.
- Criss_2081 (Cristina-Iuliana) si-a propus sa tina singura un canon in care sa posteasca si sa citeasca Acatistul Sfantului Nectarie. La putin timp dupa acest canon a avut testul cu doua liniute.
- Dupa mai multe inseminari nereusite, Mada23 (Andreea-Magdalena) si-a pus speranta in Sfantul Nectarie. Coincidenta sau chiar Sfantul au adus-o in Bucuresti chiar de hramul manastirii, unde a trait cele mai inaltatoare rugaciuni. A continuat sa citeasca acatistul sfantului pana cand a aflat vestea cea mare: Dumnezeu i-a plantat un samburel in burtica.
- Laurraa(Laura Maria) a ramas insarcinata dupa un pelerinaj la manastirile din Moldova, la manastirea Caraiman (Busteni) unde s-a rugat la Copacul Sfant pentru zamislire si nastere de prunci sanatosi si la manastirea Sihastria de Rarau unde se afla icoana facatoare de minuni. La fix 40 de zile de la perelinaj si de citire a acatistelor lasate peste tot, pe 8 septembrie, de Sfanta Maria a ramas insarcinata. La sfarsitul primului trimestru de sarcina era sa piarda sarcina, Dumnezeu a luminat-o si a fost la dr, s-a uns cu mir de la Sf Nectarie, a citit acatistul Sf Necatrie si a reusit sa fie bine.

(Despre Anadomnica scrie Livsy):

Ana-Domnica, prietena noastra care s-a ocupat de acest topic cu Credinta si entuziasm, neobosita, gasind in inima ei bunatate si intelegere pentru fiecare dintre noi, scriindu-ne cuvinte de zidire, rugaciuni, indemnuri si vorbe bune, ne-a anuntat la sfarsitul lunii februarie ca Minunea s-a intamplat si in viata ei! Multumindu-I Lui Dumnezeu, ea se simte profund indatorata si pentru ajutorul primit de la mijlocitorii nostri catre El, in primul rand Maicuta Domnului, Sfinta Paraschiva si Sfintii Parinti Ioachim si Ana.
Ea a purtat brauletul atins de Braul Maicii Domnului in timpul Postului Craciunului si in februarie, chiar inainte de a afla ca este insarcinata, a considerat important sa fie spovedita si impartasita si a citit foarte des Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana. De ziua Sfintei Paraschiva (14 octombrie), anul trecut, a asteptat ore in sir pentru a se inchina Preacuvioasei, neuitatnd mai apoi sa ii multumeasca pentru Darul primit prin inchinare la Sfintele Sale Moaste oridecateori a putut merge la Biserica Sfintei. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, fetita Anei Domnica se va naste sanatoasa in apropierea zilei de 14 octombrie.


Rugaciunea sotilor care nu au copii
Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copii, iar pe noi ne intareste ca sa-i crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui Tau. Amin.


Acatiste folositoare pentru zamislire si nastere de prunci buni:
Acatist de multumire: "Slava lui Dumnezeu pentru toate"
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
Acatistul Maicii Domnului - bucuria tuturor celor necajiti
Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului
Acatistul Sfintilor si Dreptilor Parinti Ioachim si Ana
www.biserica.org/Publicatii/Acatiste/20/index.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Ierarh Spiridon
Acatistul Cuviosului Parintelul nostru Stelian
www.crestinortodox.ro/Acatistul_Sfantului_Mare_Mucenic_Pantelimon-130-6945.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Pantelimon
Acatistul Sfantului Nectarie Taumaturgul
Acatistul Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, Noul facator de minuni
www.crestinortodox.ro/acatiste/67054-acatistul-sfintei-parascheva" target="_blank">Acatistul Sfintei Parascheva

www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfantului-ioan-rusu-67119.html" target="_blank"> Acatistul Sfantului Ioan Rusul si www.crestinortodox.ro/acatiste/paraclisul-sfantului-ioan-rusul-67197.html" target="_blank">Paraclisul Sfantului Ioan Rusul


Si Acatiste audio:
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Domnului_Iisus_Hristos-2122.html" target="_blank">Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Slava_lui_Dumnezeu_pentru_toate-2415.html" target="_blank">Acatist de multumire:"Slava lui Dumnezeu pentru toate"
www.crestinortodox.ro/asculta/a3640-acatistul-sfantului-nectarie-de-la-eghina" target="_blank">Acatistul Sfantului Nectarie de la Eghina


Carti:
www.manastirea-crasna.com/carti/Iosif%20Agapitos%20-%20Sfantul%20Nectarie%20Sfantul%20iubirii.pdf" target="_blank">"Sfantul Nectarie, Sfantul iubirii", de Iosif D.Agapitos
www.danionvasile.ro/carti.php" target="_blank">Carti de Danion Vasile


Harta online cu manastirile din Romania


Lista familiilor in rugaciune pentru dobandire de prunci buni:
1.Etra(Cristina)
2.Cristianca(Anca-Felicia)
3.Leny(Elena)
4.Magduta10(Magda)
5.Andriushca(Andreea)
6.Ysa26(Elena)
7.Alexela(Alexandra)
8.Anaoi(Ioana-Eugenia)
9.Aldolina(Eugenia-Viorica)
10.mmc_nd(Malina-Mihaela)
11.Nichi(Oana)
12.Kerstin(Cristina)
14.Iulita(Simona-Manuela)
15.dory_iancu74(Dorina)
16.Mihaela
17.Gaviotita(Angela)- ortodoxa
18.IreneCAM(Andra-Maria)
19.Gabrieluta(Mihaela-Gabriela)
20.Marryan(Mariana si Valeriu)
21.Gabrielarusu(Nicoleta-Gabriela)
22.Rony74(Veronica)
23.georgia_c(Georgiana si Gabriel-Martinel) - ortodoxa;
24.Maria68(Delia-Marta)[/
blue]
25.Dariela(Denisa-Mihaela)
26.Livsy(Ana-Livia) - ortodoxa
27.Andreea81(Andreea-Elena)
28.Ryta(Aurica-Rita)
29.Dara(Andreea-Claudia)
30.Sandaa(Sava si Gavrila) - ortodoxa
31.Kineta(Florentina)
32.Simonasima(Simona)
33.Oana_B(Oana-Teodora)
34.Gra26(Gratiela)
35.Daro6(Roxana-Nicoleta)
36.Ira79(Irina)
37.Bususbl(Isa)
38.Oana2006(Oana-Madalina)
39.Fulg(Ioana)
40.Rocsy2007(Roxana)
41.Montytaiana(Ana)
42.Pinguina(Ana-Maria)
43.Blanche(Bianca)
44.Rodicaosoian(Rodica)
45.Melusica(Mihaela)
46.Pysypisi(Cora)
47.Simona.Lali(Simona-Paraschiva)
48.Cocoleta(Nicoleta-Constanta)
49.Karelina(Monica)
50.Florelacri(Lacrimioara)
51.Lilica75(Elena si Ciprian)- ortodoxa

52.sukisuki(Lucia)
53.gabi200(Ionela)

54.Alinata(Alina)
55.Anidaz(Adina-Nicoleta)

56.Gadaleane(Elena-Cornelia)
57.AndreeeaNogy(Andreea)
58.Laura2008(Laura-Cristina si Iulian) - ortodoxa
59.Shaki(Mihaela)
60.Alexia86 (Alexandra)
61.muchy (Alina-Simona)
62.Ruxandrada (Ileana-Ruxandra)
63.Ingridut (Ingrid)
64.bb_wanted (Geanina)
65.angi25 (Angelica)
66.katymana (Ecaterina si Marian)
67.unducthable (Diana)
68.LunaNueva (Alexandra-Ileana si Anastasios)
69.evanescence (Silvia-Cristina si Petru Alin) [/blue1-catolica
70.anastacia (Cristina-Cleopatra si Cristian)
71.sucitul1 (Florica si Sebastian)
72.monica_1979 (Elena-Monica)
73.raculete (Iuliana)
74.luca2008 (Iuliana) - ortodoxa
75.rocsy2007 (Anamaria Roxana si Daniel)
76.mariaraluca (Maria Raluca si Ionel)
77.diazavate(Ana si Constantin) - ortodoxa
78.fabiola73(Fabiola si Alin)
79.jasmine30(Adina Maria si pr.Marius Dragos) -ortodoxa
80.gabrielita_r(Gabriela si Victor)
82.ralucuza2000(Elena Raluca si Ovidiu Cristian)
82.mirela05(Mirela si Octavian)
83.Zamfir.mel(Mihaela si Cosmin)
84.claudela(Claudia)
85.iaura21(Mihaela Aurelia)
86.ralu27(Raluca)
87.winter(Alina-Valentina)
88.Dragaica(Andreea-Georgiana si Andrei)
89.Gianina34(Elena-Gianina si Mihai)
90.Ioanatugs (Ionica si Radu Mihai) - ortodoxa
91.claudiaandor (Claudia Severina si Alexandru Relu)
92.mihaele(Nicoleta-Florina)
93.krika(Antoneta-Cristina)
94.sandyprs(Alexandra)
95.ioana olaf(Ioana)
96.Sorinake (Sorina-Daniela si Marian)
97.Ge@n@(Geanina si Dorel)
98.nicoleta_8(Nicoleta-Ioana)
99.maria08(Maria si Vasile) -ortodoxa
100.crinna_diana(Crina Diana)
101.KoraPop(Diana-Corina si Manta)
102.Alexa_(Solomonia si Aurelian) - ortodoxa rit vechi
103.cd_lavinia(Doina-Lavinia si Vasile)
104.stuart(Mariana)
105.sufletel_80(Dorina si Bogdan Cristian)- ortodoxa
106.housepoket480(Emilia-Madalina, pr. Alexandru Constantin si Matei Alexandru)
107.ANITA75(Ioana si Sevastian) - ortodoxa
108.happymum(Gina si Sevastian)- ortodoxa
109.pogonici1977(Maria Irina)- ortodoxa
110.elenii(Elena si Gabriel) - ortodoxa
111.Delphinas(Veronica si Mihai) - ortodoxa
112.cipicah(Delia, Dumitru-Ciprian si Ioana-Eleonora) - ortodoxa
113.elleny78(Elena si Costin) - ortodoxa
114.arianutza(Ana Maria) - ortodoxa
115.sophie76(Daniela si Bogdan) - ortodoxa
116.Silvy24(Silvia) - ortodoxa
117.Theiuta(Andreea Theodora si Valeriu) - ortodoxa
118.ingeras26a(Andreea, Catalin-Alexandru si Maya-Maria) - ortodoxa
119.dedus75(Adina) - ortodoxa
120.raluca30(Raluca) - ortodoxa
121.mvb(Monica) - ortodoxa
122.adi76(Adriana) - ortodoxa
123.jujuka(Ioana si Horia Mihai) - ortodoxa
124.sissica(Maria Simona si Nicolae) - ortodoxa
125.nanei(Oana si Adrian) - ortodoxa
126.aditzaC(Adriana-Corina si Gabriel) - ortodoxa
127.anka_daria77(Silvia_Ancuta si Darie Stefan) - ortodoxa
128.Miha3(Mihaela si Alin)- ortodoxa
129.any75(Anisoara si Constantin)- ortodoxa
130.speranta(Angelica si Vasile)- ortodoxa
131.bubu73(Mioara si Marian)- ortodoxa
132.A_driana(Adriana si Jozsef)- ortodoxa
133.maria_scu(Maria si Florin)- ortodoxa
134.aruam(Aura si Cristian Silviu)- ortodoxa
135.ariana73(Anisoara si Dorin Petrisor)- ortodoxa
136.andrasonia(Andra si Adrian)- ortodoxa
137.bebe3(Cristiana si Florin)- ortodoxa
138.Magdita(Maria-Magdalena si Iulian-Laurentiu)- ortodoxa
139.danuk(Daniela si Adrian)- ortodoxa
140.tzuiumic(Cristina Elena)
141.oachi09(Ana Maria)
142.mada23 (Andreea-Magdalena si Nelu)- ortodoxa
143.ALRAK(Karla si Claudiu) - ortodoxa
144.monimo(Monica si Mihai) - ortodoxa
145.carmelly(Carmen-Mihaela si Vartan) - ortodoxa
146.Lianaalba(Anca) - ortodoxa
147.Iris_23(Stefania si Vasile)
148.babiela (Anuta Gabriela si Gabriel)
149.Cris_25 (Cristina)
150.medamaya1 (Florica si Cristian+Maria)
151.caciantoni (Elena-Cristina si Marius-Nicusor)- ortodoxa
152.Daniela_xy (Irina si Constantin+Maria)
153.Elenus26 (Elena si Gabriel)
154.Ioannoula (Ioana si Fotis)
155. Cora79 (Mariana-Corina si Sorin-Florin)
156. Jasmin012 (Nicoleta)
157. Danutza2783 (Dana Gabriela si Dumitru)
158. RodiMoni (Rodica-Monica si Florinel)
159. trutzi (Andreea si Marius)- ortodoxa
160. silvi.81 (Silvia-Veronica si Marcel)
161. angel33(Angelica si Florin)- ortodoxa
162. arianna11 (Ana-Maria si Emilian)
163. Mioara si Diego-Madalin
164. Mariana
165. Elena Monica
166. Joy21 (Victoria si Martin)
167. honeys (Nicoleta si Mihail)
168. fancy_mona (Simona si Ovidiu)

169. ramonadragut (Ramona si Robert) - ortodoxa
170. bebelu86 (Ana Raluca si Cesar Manuel) - ortodoxa
171. ang_21_costi (Angi si Costel Florin)
172. ramonacopil si Ciprian - ortodoxa

173. lalely07 (Liliana si Paul) - ortodoxa
174. ankcta (Ancuta si Costel) - ortodoxa
175. MaraAnisia(Mara-Iulia si Catalin Constantin) - ortodoxa
176. Cris_2081(Cristina Iuliana si Dan + Ioan Victor - orotdoxa
177. Katy82 (Catalina Gabriela si Daniel) - ortodoxa
178. sunsmilemd (Cristina si Vasile) - ortodoxa
179. miralex (Mirela Violeta) - ortodoxa
180. pinuta (Maria Nicoleta si Constantin)Lista gravidutelor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:RUGACIUNE PENTRU PRUNCUL CE SE AFLA IN PANTECELE MAMEI

Doamne,Cel ce ai zis oamenilor: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul", binecuvantand nasterea de prunci, arata mila Ta acestui prunc care se afla in pantecele maicii sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea randuita de Tine. Da-i lui, Doamne,crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Tu ai purtat de grija Preacuratei Fecioare cand a purtat in pantecele ei pe Dumnezeiescul Prunc. Nu ne parasi acum nici pe noi, robii Tai, ci ocroteste-l cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Iar mai apoi, luminandu-l cu Sfantul Botez, sa Il faci pe el un madular ales al Sfintei Tale Biserici, ca sa Te laude si sa Te binecuvanteze in toata viata lui si in vecii vecilor.
AMIN.

Marie Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul Tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin


1.dasalina(Alina Elena) - ortodoxa
2.marijan90(Ana-Maria si Mihai)- ortodoxa
3.Claudelle(Oana-Claudia si Ioan Ovidiu)
4.oana80(Oana-Aurelia si George-Iulian) - ortodoxa
5.florela30(Florela si Aurel) - ortodoxa
6. Ally000 (Alinna)
7. Yoyoyo (Mirela si Iosif)
8. Tudormiha(Mihaela)
9. verygu (Veronica)
10. Hera25 (Adriana si Gabriel Dorin Alexandru + Lorena Elena)
11. ainigriv (Virginia)
12. Anadomnica (Ana-Domnica si Marius-Cristian + Maria)
13. speranta2008(Gabriela si Ion)
14. Cami Antonia(Camelia si preot Lucian + Antonia Ioana Teodora)
15. Lili_g (Elena) - ortodoxa
16. lalely07 (Liliana)Lista mamicilor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:Rugaciunea femeii inainte de nastere
Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.


Rugaciunea mamei dupa nastere
Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

1.Adela Achim(Maria-Adela)Stefan
2.Aditi(Adriana-Olimpia)Andrei
3.Cleopatra70(Claudia)Gabriel-Cristian si Andrei-Marian DPN 25.03.2008 - ortodoxa
4.Ainigriv(Virginia-Adriana)Maria
5.Suflet(Elvira) Bogdan
6.Syris(Marinela)Iulia
7.Ali(Alina)Andrei
8.Maryb(Mariana)Mario Gabriel
9.valeria72(Valeria)
10.Hera25(Adriana)Lorena Elena
11.Cami Antonia(Camelia si preot Lucian)Antonia Ioana Teodora
12.alina27(Alina Luciana si Marius Danut)Rares
Pisik06(Ioana) Ana Bianca
14.Bubulina1(Karen)Rares Stefan
15.Carmencar(Carmen-Ionica)Valentin Cristian
16.laurra(Laura Maria)- Maya Teodora
17.Liana30(Mariana-Gabriela)
18.gigelica20(Lucica-Florentina si Gabriel Teodor)
19.Ganesha(Gina)-Stefan Amir
20. Silvi8 (silvia) - Crina
21. Koko_01 (Corina)) - Cezar Constantin
22. Cris_2081(Cristina-Iuliana) - Ioan Victor
23.noce (Carmen-Gabriela si Virgil) - Filip - ortodoxa
24.medamaya1 (Florica si Cristian) - Sofia Maria
25.crisis81 (Cristina-Camelia) - Teodora
26.Daniela_xy (Irina si Constantin) - Maria
27.vally (Valentina Daniela si Mihaita) - Gloria Adelina
28. smoly (Cristina Mihaela si Marian)
29. Iuca (Viorica) Bogdan Andrei si Bianca Ioana
30. Anaconda2(Ana) Paul Daniel
31. Anaomaria(Anamaria si pr.Ciprian) Maria-Parascheva -ortodoxa
32. ingeras70(Iuliana si Florin) Teodor Mihai - ortodoxa
33. Anadomnica(Ana-Domnica si Marius-Cristian)Maria -ortodoxa
34. Camy_pus(Elena Camelia)Flavius-Cristian - ortodoxa
35. Danangie(Daniela-Angela)Alessio Michele, Mattia Gabriel
36. analuci(Luciana si Alexandru Dumitru) Maria
37. ank24(Anca) Mario
38. Doris_71 (Doinita) Matteo
39. mihaela amalia(Maria-Mihaela si Constantin Cristian)Amalia si Andi-Matei - ortodoxa
40. Oanka80 (Oana si pr.Paul) Maria Emilia - ortodoxa
41.Ioanact(Alina-Gabriela, Pr. Ciprian Sergiu) Ioana si Justina - ortodoxa
42. pamy_ggg(Georgeta Pamela si Cornel) Natalia Maria - ortodoxa
43. vvvvv(Victorita si Gheorghe) Cosmin Nectarie - ortodoxa
44. MaraAnisia (Mara-Iulia si Catalin Constantin) Irina Florentina -ortodoxa
45. mamieea (Andreea si pr.Ionut) Macrina - ortodoxa
46. Nike974 (Nicoleta si Emanuel-Bela)
47. irene26 (Irene-Mariana)


Lista fetelor care doresc sa citeasca zilnic cate un Psalm (lista este deschisa!)

Criss_2081
Sandaa
Cami_antonia
Housepocket
Victorita (vvvvv)
Ioanact
Nike974
Angel33
Happymum
Pogonici1977
MaraAnisia
Andrasonia
fancy_mona
Livsy

Mail-ul comun este: mamici2010@yahoo.com

Cum se deschide un nou capitol:
-capitolul nou se deschide in jur de pagina 20
-se lucreaza cu doua pagini deschise
-subiect nou cu titlul "rugaciune colectiva pentru a avea un copil" +nr. de capitol
-cu butonul "reply with quote" (foita cu sageata verde de deasupra mesajului) se ia textul de la mesajul cu listuta din cap de la subiectul vechi si se copiaza in primul mesaj din capitolul nou si se scot tag-urile [quote] de la inceput si de la sfarsit ca sa apara textul scris normal nu ca si cand ar fi citat.
-apoi se pune mesaj la sfarsitul capitolului vechi cu anunt ca a fost deschis capitol nou plus link-ul capitolului nou.ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Alina, multumiri pentru noul capitol Dumnezeu sa iti rasplateasca aceasta munca!

Ma intrebam... asa firav... daca tot am implinit noi ...64 (o cifra patrata) de capitole, ar fi cineva interesat de o intalnire? Adica sa ne strangem mai multe - si cu bebeii, cine are - in Bucuresti daca se poate... asa (ne)festiv... M-am gandit de curand cat de mult speram eu acum trei ani, cand m-am alaturat Rugaciunii, ca se va intampla ce speram eu, asa cum gandeam eu... Constat ca Dumnezeu nu mi-a implinit inca acea speranta, dar mi-a schimbat sufletul intr-o masura destul de mare - si sper ca o sa-l mai schimbe.
Nu vreau sa vorbesc mult... ma gandeam ca daca nu mi-am pierdut nadejdea, desi poate ca mi s-ar fi putut parea ca e cazul sa mi-o pierd, putem in continuare sa speram impreuna... si sa ne si cunoastem... cine doreste...

Doamne Ajuta! Va rog frumos si cu smerenie sa va rugati si pentru mine, sa ma lumineze Dumnezeu si sa-mi tina mintea intreaga in toate, ca uneori tare mari sunt ispitele de a gandi in locul Lui. Va multumesc!

tuturor, dragele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

Buna dimineata fete dragi si Cipicah,

Alina multumim pentru noul capitol!

livsy Ce bine te-ai gandit sa organizezi o intalnire. Pacat ca eu is asa departe altfel as veni negresit.

Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Miralex daca in burtica crestea un bebe atunci era pacat sa faci chiuretaj, dar daca nu este, e pacat sa-ti pui viata in pericol. Bebele de acasa are nevoie de tine, am inteles ca mai ai un copil. Bafta multa sambata.
Si la o extrauterina este aceeasi situatie din cate stiu eu, esti obligata sa faci avort pt ca altfel nu mai poti avea copii si poti chiar sa patesti ceva mai rau.

http://lt2m.lilypie.com/rhiBp3.png
Maicii Domnului, Sf. Ioachim si Ana si Sf. Nectarie sa devin !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Doamne ajuta!

pentru ca azi este sarbatorit Sf. Ap. Toma, va postez mai jos acatistul....sa va fie de folos.....

Acatistul Sfantului Apostol Toma

Rugaciunile incapatoare si apoi:

Condacul 1:

Cela ce dintre Apostoli ai fost ales a purta crucea cea grea a indoielilor spre adeverirea fara putinta de tagada sau de indoiala a Invierii lui Hristos, scapa-ne pe noi cu rugaciunile tale din furtunile lumii si din valurile indoielilor vietii acesteia, ca sa-ti strigam: Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Icosul 1:

Galileea neamurilor a obladuit a ta pruncie, Sfinte, invrednicindu-te pe tine Dumnezeu a auzi propovaduirea lui Hristos si a vedea preaslavitele Sale minuni si cunoscandu-L pe El, Dumnezeu adevarat, sa-L urmezi indeaproape si inca si in ceata celor doisprezece Apostoli sa te numeri, pentru care zicem tie:

Bucura-te, Toma, cel ce ai fost numit Geamanul;
Bucura-te, ca ai cunoscut pe Iisus Galileanul;
Bucura-te, ca prin minuni, puterea Lui ti s-a vadit:
Bucura-te, ca L-ai cunoscut pe El a fi Dumnezeu;
Bucura-te, iti striga sufletul meu;
Bucura-te, ca pe urmele lui Hristos ai purces;
Bucura-te, ca te-ai invrednicit Apostol a fi ales;
Bucura-te, ca intre cei dintai ai fost chemat;
Bucura-te, ca intre cei doisprezece te-ai numarat;
Bucura-te, ca ai urmat lui Hristos pana in sfarsit;
Bucura-te, ca prin tine temeiul credintei s-a vadit;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 2-lea:

Prin dumnezeiasca Pronie, nu ai fost de fata cu ceilalti Apostoli, cand li s-a aratat lor Mantuitorul dupa Sfanta Sa Inviere, de aceea nu ai crezut spuselor lor, cand marturiseau zicand: "L-am vazut pe Domnul", si-L slaveau cu cantari zicand: Aliluia!

Icosul al 2-lea:

Necrezand marturiei celor unsprezece Apostoli "ca a Inviat Domnul omorand moartea", ai dorit sa vezi locul ranilor Lui si sa pui degetul in coasta Lui, spre desavarsita incredintare a ta si a tuturor neamurilor pana la sfarsitul veacurilor; de care prea-inteleapta indoiala minunandu-ne, strigam tie:

Bucura-te, ca a randuit Domnul sa nu fii de fata la aratarea Sa;
Bucura-te, cel ce n-ai crezut ca Hristos a inviat, dand viata;
Bucura-te, ca Apostolii buna vestire ti-au adus;
Bucura-te, ca, dorind a-L vedea, n-ai crezut ce ti-au spus;
Bucura-te, ca dorirea ta fierbinte te-a facut indoielnic;
Bucura-te, ca in hotarare nu te-ai aratat sovaielnic;
Bucura-te, ca indata ti-ai aratat dorirea sa-L vezi pe Hristos;
Bucura-te, ca ai zis: "De nu voi pipai ranile Lui nu voi crede";
Bucura-te, ca degetul pe ranile Lui ai voit sa ti-L pui;
Bucura-te, ca prin aceasta taina adanca descoperi oricui;
Bucura-te, ca ne inveti a ne lipi de ranile lui Hristos;
Bucura-te, ca ne arati a primi suferinta ca pe un dar luminos;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 3-lea:

Cunoscand Domnul curatia cugetului tau, ca spre adeverirea Invierii si nu spre ispitire ti-a fost indoiala, te-a invrednicit slavitei aratarii Sale, ca noi, cunoscand minunea, cu tine de-a pururi sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 3-lea:

Aratandu-Se Domnul pentru a doua oara Apostolilor pe cand erai si tu cu dansii, ti-a adeverit dumnezeiasca puterea Sa, caci cunoscandu-ti indoiala, te-a chemat sa-ti pui degetul in coasta Sa, dupa dorire, dojenindu-te si inlesnindu-ti a fi credincios aratarii Sale si nu necredincios; pentru care noi cu cutremur strigam tie:

Bucura-te, ca Domnul a doua oara Apostolilor s-a aratat;
Bucura-te, ca prin aceasta aratare si pe tine te-a bucurat;
Bucura-te, ca Iisus ti s-a adresat tie anume;
Bucura-te, ca te-ai cutremurat cand te-ai auzit chemat pe nume;
Bucura-te, ca ai recunoscut indata pe Domnul Hristos;
Bucura-te, ca te-a certat cu blandete sa nu fii necredincios;
Bucura-te, si ne intareste si pe noi in credinta;
Bucura-te, ca ai adeverit Invierea cu prisosinta;
Bucura-te, si nu ne lasa in indoiala;
Bucura-te, si din caderile noastre ne scoala;
Bucura-te, al lumii indreptator;
Bucura-te, osardnic povatuitor;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 4-lea:

Punand degetul tau pe ranile Domnului si cunoscandu-L pe El a fi cu adevarat Dumnezeu cel inviat din morti, ai strigat cu tarie: "Domnul meu si Dumnezeul meu!", incredintandu-ne si pe noi de Sfanta Sa Inviere si invatandu-ne a canta Lui: Aliluia!

Icosul al 4-lea:

Prin indoiala ta cea din cuget curat izvorata si din fierbinte dorinta de a adeveri taina cea nepriceputa de minte a Invierii lui Hristos, dat-ai mai cu tarie tuturor sa stie ca a inviat Domnul nu cu nalucire, ci cu acelasi trup cu care patimise pentru a noastra mantuire. Pentru aceasta, noi laude iti aducem tie:

Bucura-te, cel ce ai fost ales sa porti a indoielii cruce;
Bucura-te, ca indoiala ta adeverirea Invierii aduce;
Bucura-te, ca dumnezeiasca Taina prin tine s-a lucrat;
Bucura-te, ca smerit crucea ai purtat;
Bucura-te, ca lumii spre intarire si nu spre sminteala ai fost pus;
Bucura-te, ca s-a vadit cat de mult te-a iubit Iisus;
Bucura-te, ca a ta indoiala nu L-a mahnit;
Bucura-te, ca dorirea ta arzatoare ti-a plinit;
Bucura-te, ca ne-ai fost dat noua tare intarire;
Bucura-te, ca te avem spre povatuire;
Bucura-te si in indoieli lumineaza a noastra minte;
Bucura-te, strigam tie, Apostole sfinte;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 5-lea:

Dupa Sfanta Inaltare a Domnului si dupa primirea harului cel dumnezeiesc prin pogorarea Sfantului Duh, aruncand Apostolii sorti ca sa stie unde avea fiecare sa propovaduiasca cuvantul lui Dumnezeu, tu, Sfinte, ai primit India, spre propovaduite, slavind pe Dumnezeu cu cantari: Aliluia!

Icosul al 5-lea:

Propovaduitor neamurilor pagane din departatul Rasarit ai fost trimis, pornind pe drumul celor trei magi sa duci vestirea Invierii lui Hristos si Evanghelia Sa mantuitoare; pentru care laude ca acestea aducem tie:

Bucura-te, ca neamurile Rasaritului le-ai adunat la turma lui Hristos;
Bucura-te, ca ai propovaduit credinta la neamuri pagane;
Bucura-te, ca piatra pusa de tine pururi ramane;
Bucura-te, ca L-au cunoscut ca pe un Soare mult luminos;
Bucura-te, ca ai inaltat puternica Biserica in Rasarit;
Bucura-te, ca ai purces pe drumul pe care magii au venit;
Bucura-te, ca ai latit al Evangheliei cuvant;
Bucura-te, Apostole si propovaduitor preasfant;
Bucura-te si ne invredniceste si pe noi marturisirii Lui;
Bucura-te si ne intareste pe piatra marturisirii Domnului;
Bucura-te si da-ne marturisirii neinfricosate;
Bucura-te si din ispita indoielilor ne scoate;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 6-lea:

Spre adeverirea propovaduirii Cuvantului lui Dumnezeu si spre incredintarea neamurilor datu-ti-s-a tie, Sfinte, si darul de a savarsi minuni, ca toti, vazandu-le, sa slaveasca pe Dumnezeu Cel ce ti-a daruit tie putere multa si sa strige Lui: Aliluia!

Icosul al 6-lea:

Aflandu-te tu, Sfinte, in Cezareea, prin pronia lui, Dumnezeu ai fost chemat drept mester zidar, sa mergi in India pentru inaltarea unui palat imparatesc si, in drum, oprindu-va intr-o cetate in care se praznuia nunta imparateasca si fiind porunca ca sa mearga si toti strainii ce s-ar afla in cetate, aflandu-te acolo, ai fost lovit peste obraz fara de vina de o sluga, pe care ai blestemat-o sa-i fie rupta mana de caini, lucru ce s-a si intamplat. Care minune vazand-o multi au venit la credinta si chiar pe fiul imparatului l-ai invatat a pazi curatia camarii de nunta; pentru aceasta iti strigam:

Bucura-te, ca ale tale carari de Dumnezeu au fost randuite;
Bucura-te, ca ai aflat prilej sa faci minuni preaslavite;
Bucura-te, ca pe cel ce te-a hulit fara vina l-ai osandit;
Bucura-te, ca dupa cuvantul tau pedeapsa a primit;
Bucura-te, ca prin aceasta puterea lui Dumnezeu au cunoscut;
Bucura-te, ca multora osanda lui spre pilda s-a facut;
Bucura-te, ca multi au venit la credinta adevarata;
Bucura-te si ne invata si pe noi a nu huli niciodata;
Bucura-te, ca insusi fiul imparatesc s-a intors la credinta;
Bucura-te, ca l-ai indemnat la pazirea curatiei in cuviinta;
Bucura-te, ca si noi, prin tine, bune indemnuri primim;
Bucura-te si ne invredniceste urmatori sfaturilor tale sa fim;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 7-lea:

Afland imparatul cetatii de sfatuirea data fiului sau si vazandu-l pe el ca a parasit slujirea idoleasca a voit sa te piarda, dar fiind in drum spre India, Sfinte, Dumnezeu te ocrotea pentru slujba ce-ti incredintase; de aceea, necontenit laude si cantari ii aducem Lui: Aliluia!

Icosul al 7-lea:

Voind Gundafor, imparatul Indiei, sa-si faca un palat preaslavit, prin pronia lui Dumnezeu ai fost adus inaintea lui drept mester iscusit, venit din laturile Palestinei? Primindu-te cu mare bucurie imparatul si incredintandu-ti aur din destul, spre savarsirea palatului, tu, Sfinte, l-ai impartit la saraci, ca sa-i ii agonisesti lui palat fara de asemanare in locasurile ceresti. Pentru care inteleapta indrazneala, laudandu-te, iti strigam:

Bucura-te, ca prea-indraznet te-ai aratat;
Bucura-te, ca ai faurit un plan minunat;
Bucura-te, ca tot aurul la saraci l-ai dat;
Bucura-te, ca pe Domnul insusi L-ai imprumutat;
Bucura-te, ca palat preaslavit imparatul a dorit;
Bucura-te, ca locas neasemanat in ceruri i-ai gatit;
Bucura-te, ca prin tine si noi nazuim la camarile ceresti;
Bucura-te, ca acolo, impreuna cu Hristos te salasluiesti;
Bucura-te si ne du si pe noi in casa Tatalui de Sus;
Bucura-te si ne uneste cu Domnul Iisus;
Bucura-te, ajutatorul celor saraci si in nevoi;
Bucura-te, Sfinte, si roaga-te si pentru noi;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol a! Mantuitorului Hristos!

Condacul al 8-lea:

Afland imparatul cele faptuite de tine, a poruncit sa te arunce in temnita, dar tu, Sfinte, in necazuri te bucurai, proslavind pe Dumnezeu si strigandu-i Lui: Aliluia!

Icosul al 8-lea:

Minunata oranduire a aratat Dumnezeu spre incredintarea imparatului, ca neinselator era cuvantul tau despre zidirea palatului celui ceresc, caci in chip neasteptat s-a savarsit din viata fratele imparatului si a fost purtat de inger si a vazut slava celor agonisite in ceruri de tine, Sfinte. Apoi a slobozit Dumnezeu sa se intoarca el intru simtire spre adeverirea celor vazute, de care incredintandu-se imparatul, te-a liberat din temnita si a venit la dreapta credinta, iar noi, vazand minunea, graim:

Bucura-te, ca te-ai invrednicit de minuni preaslavite;
Bucura-te, ca prin minuni cuvantul si faptele ti-au fost adeverite
Bucura-te, ca rabdarea in suferinta ti s-a rasplatit;
Bucura-te, ca insusi imparatul la credinta a venit;
Bucura-te, si ne intareste si pe noi in necaz;
Bucura-te, si al nostru cuget tine-l mereu treaz;
Bucura-te, ca din temnita te-ai izbavit;
Bucura-te, ca celor din prigoane le esti zid nebiruit;
Bucura-te, ca ne arati noua puterea credintei;
Bucura-te, ca ne vadesti pretul suferintei;
Bucura-te ca izbavesti din inchisoare pe cei nedreptatiti;
Bucura-te, striga tie ai tai slujitori;
Bucura-te Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 9-lea:

Luminand tu cu propovaduirea Evanghelieii partile Indiei, a venit clipa cinstitei mutari a Maicii lui Dumnezeu si toti Apostolii din toate partile lumii au fost rapiti si adusi in Ghetsimani inaintea patului Preacuratei, ca sa aduca ei slavite cantari de ingropaciune si lui Dumnezeu sa-i cante: Aliluia!

Icosul al 9-lea:

Si de aceasta data a voit Dumnezeu ca tu, Sfinte, sa ajungi a doua zi dupa ingropaciune si, sfatuindu-se Apostolii, spre mangaierea ta au deschis mormantul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ca sa te inchini Preacurat trupului ei, dar deschizandu-l n-au aflat decat giulgiurile, adeverindu-se astfel ca Maica lui Dumnezeu, in chipul Fiului Sau, cu trupul la Cer a fost luata. Aceasta mare taina cunoscand-o, strigam catre tine:

Bucura-te, ea ai fost ales spre adeverirea unor taine preaslavite;
Bucura-te, ca de Dumnezeu indoiala si zabava ti-au fost randuite;
Bucura-te, ca si proslavirea Maicii Domnului ai adeverit;
Bucura-te, ca pe nori din India in Ghetsimani ai venit;
Bucura-te, ca ai ajuns a doua zi dupa ingropaciune;
Bucura-te, ca vi s-a descoperit ce sa faceti prin rugaciune;
Bucura-te, ca ati hotarat ca mormantul sa fie deschis;
Bucura-te, ca doar giulgiul l-ati aflat pe pamant intins;
Bucura-te, ca ati inteles ca la cer cu trupul a fost luata;
Bucura-te, ca asa dragostea Fiului pentru Maica Sa se arata;
Bucura-te, cel ce indoielnic si zabavnic te-ai dovedit;
Bucura-te, ca indoiala si zabava ta de rataciri ne-a izbavit;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos

Condacul al 10-lea:

Dupa aceasta iarasi in partile Indiei intorcandu-te, Sfinte Toma, propovaduia pe Hristos, intorcand pe multi la credinta si invatandu-i pe ei sa-I cante lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 10-lea:

Prin multe alte minuni, Sfinte Toma, ai intarit propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu, cand un slujitor netrebnic, ucigandu-si copilul, te-a invinuit pe tine de fapta lui ticaloasa, iar tu, neavand nici o marturie in fata judecatorilor pentru nevinovatia ta, ai cerut sa te duca inaintea pruncului celui ucis si i-ai poruncit lui ca insusi sa marturiseasca pentru sinesi cine l-a ucis, iar cel mort a cuvantat, aratand pe cel vinovat. De care lucru cutremurandu-ne, tie strigam unele ca acestea:

Bucura-te, ca prin tine multe alte minuni s-au facut;
Bucura-te, ca in primejdii darul Domnului ti-a fost scut;
Bucura-te, ca minciuna slujitorului idolesc s-a vadit;
Bucura-te, ca cel mort singur a grait;
Bucura-te, ca marturie de nevinovatia ta a dat;
Bucura-te, ca pe nelegiuitul sau tata ucigas l-a aratat
Bucura-te, ca Hristos, Soarele dreptatii, te-a luminat;
Bucura-te, ca Domnul tau din primejdii si din temnita iarasi te-a scapat;
Bucura-te, si ne fii noua aparator in ispite;
Bucura-te, si ne scapa de cursele diavolului cele mestesugite;
Bucura-te, aducem tie cei ce cinstim a ta pomenire;
Bucura-te, mijlocitor la cer pentru a noastra mantuire;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 11-lea:

Prin trei femei preacucernice, Sindiclia, Migdonia si imparateasa Tertiana, pe care le-ai adus de la paganeasca inchinare de idoli la crestineasca credinta si inchinare a Unuia singur adevarat Dumnezeu, ti-a pregatit Domnul si cararea muceniciei, ca cetei sfintilor alaturandu-te, de-a pururi sa canti lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 11-lea:

Invatandu-le pe ele sa-si pazeasca curatia ferindu-se de amestecul cu paganii, ai intaratat mania uratorului de curatie, care prin sotii acelor cucernice femei s-a pornit cu inversunare impotriva-ti, indemnand pe imparat sa te piarda pentru ca le despartisesi pe ele de la spurcata inchinare idoleasca si de la paganestile naravuri necurate si pe multi i-ai adus la slujirea lui Hristos. Dar tu, Sfinte, te-ai aratat gata a le rabda toate pentru dragostea lui Hristos, pe care-L propovaduia; de aceea si noi cu credinta iti strigam tie:

Bucura-te, ca intai pe Sindiclia la credinta o ai castigat;
Bucura-te, ca ea plina de dar s-a aratat;
Bucura-te, ca prin ea si pe Migdonia, rudenia ei, o ai atras;
Bucura-te, ca si aceasta, s-a aratat bun si cinstit vas;
Bucura-te, ca pe insasi preainteleapta imparateasa Tertiana Domnul o a chemat;
Bucura-te, ca mania imparatului impotriva ta s-a intaratat;
Bucura-te, ca cele trei femei cucernice cununi ti-au impletit;
Bucura-te, ca si cununa muceniciei ti-au pregatit;
Bucura-te, si ne povatuieste si pe noi pe calea mantuirii;
Bucura-te, ca ne incredintam ajutorului tau si povatuirii;
Bucura-te, pazitorul intregii curatii;
Bucura-te, agonisitorul cerestii avutii;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol a! Mantuitorului Hristos!

Condacul al 12-lea:

Instiintandu-se imparatul ca un strain a intors-o pe femeia sa de la impreuna-petrecerea cu el, plin de manie, te-a prins si te-a aruncat in temnita, Sfinte. La judecata aducandu-te, tu cu indraznire ai marturisit ca Unuia singur Dumnezeu, Facatorul cerului si al pamantului te inchini si slujesti si, neputand sa te plece nici inchinarii idolesti si nedobandind de la tine nici a intoarce pe imparateasa la petrecerea ei de mai inainte, te-a dat la munci grele, dar pe toate le-ai biruit cu puterea lui Hristos, caruia necontenit ii slujeai, cantand-I: Aliluia!

Icosul al 12-lea:

Neputand cu munci sa te piarda nelegiuitul imparat si temandu-se de norod, te-a scos cu viclesug din cetate, impreuna cu tine mergand, apoi te-a dat pe mana ostasilor care cu cinci sulite te-au strapuns si asa ai dobandit cununa muceniciei, incat dupa moarte nu numai cinstitele tale moaste, dar si tarana mormantului in care au fost ingropate s-a aratat facatoare de minuni si chiar un frate al imparatului, indracindu-se, a fost tamaduit cu tarana de la mormantul tau, de care minune s-a cutremurat pana si imparatul care cu urgie te-a pierdut si asa l-ai intors si pe el la credinta iar noi cu cutremur strigam tie:

Bucura-te, ca te-ai invrednicit de slavite minuni si cununi;
Bucura-te, ca in viata si dupa moarte te-ai aratat facator de minuni;
Bucura-te, ca cea mai luminoasa cununa, cununa muceniciei iti straluceste;
Bucura-te, ca prin mucenicia ta, ceata sfintilor sporeste;
Bucura-te, ca multi indraciti ai tamaduit;
Bucura-te, ca tarana mormantului tau a vindecat pe fratele imparatului ce s-a indracit;
Bucura-te, ca imparatul care te-a ucis la ajutorul tau a alergat;.
Bucura-te, ca in vedenie i te-ai aratat si l-ai mustrat;
Bucura-te, ca de ajutor nu l-ai lipsit;
Bucura-te, ca prin minunata tamaduire, pentru Hristos l-ai dobandit
Bucura-te, ca si azi tamaduiesti multe boii si neputinte;
Bucura-te si scapa-ne pe noi de ale sufletului si ale trupului suferinte;
Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 13-lea:

O, Preasfinte Apostole al lui Hristos, cel ce indoielnic si zabavnic te-ai aratat spre adeverirea desavarsita a dumnezeiestii Taine a Invierii Domnului si a proslavirii Preacuratei Sale Maici, cela ce in viata ta si dupa moarte facator de minuni te-ai aratat si cu muceniceasca cununa te-ai incununat, apara turma lui Hristos de toata ratacirea si indoiala; pe noi, cei zabavnici cu inima, ne intareste pe piatra marturisirii Sale; cu rugaciunile tale da tamaduire ranilor sufletelor si trupurilor noastre si ne mijloceste mantuirea la sfarsitul vietii noastre. Amin.

(de trei ori)

Apoi se zice Icosul intai:Galileea neamurilor a obladuit a ta pruncie... Condacul intai: Cela ce dintre Apostoli ai fost ales a purta crucea...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

buna feteleeeeeeeeeeeeee

ce as veni si eu la o frumoasa intalnire
eu zic sa nu ratati ocazia cele care sunteti prin preajma

noi mai avem mucisori
da nu asa rau
ne pregatim sa mergem la Cuvioasa Paraschiva
abia astept
ne pregatim hainute groase
si ne cautam cazare
cine stie locuri de cazare plssssssss da-ti-mi un PM
mercic mult

voi ce mai faceti?
nu mai aveti chef de scris?

de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Cami, avem chef de scris dar nu avem ce scrie .

Ce frumos ca mergi la cuvioasa Parascheva. Sa te rogi si pentru noi...

Parohia la care slujeste parintele nostru duhovnic are hramul cuvioasei Parascheva, o sa fina arhiereul la slujba...nadajduiesc sa ajung si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Dragele mele
Ma bucur de cate ori va citesc.

Ioanact multumim pentru noul capitol. Sa dea bunul Dumnezeu sa fie numai cu vesti bune.

Cami sarcina usoara si multa sanatate Antoniei. Cum mai esti? Ce frumos ca mergi la Sf Parascheva. Sa va ajute bunul Dumnezeu.

Oanka ma bucur ca ne scrii. Ce face micuta ta? Te pup si multa sanatate.

Noce suntem cateva care am inceput sa citim psalmi. Dar stiu ca trebuie dezlegare de la duhovnic. Livsy poate sa-ti spuna mai mult ca ea a fost cu ideea. Eu spre rusinea mea in ultimul timp nu am prea citit dar ar fi frumos sa ne organizam din nou sa citim psalmi.

MaraAnisia ce mai faci?

va pup pe toate si Doamne ajuta!
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Sanda, ce mai face sora ta?

Acum am venit de la dr. Slava Domnului, totul e bine, bebe creste (eu asemenea ).
Urmatorul control peste 3 sapt la 30 de sapt...Yey!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Buna seara,

Vad ca se vorbeste despre Psalmi... pai eu nu stiu ce au mai facut fetele, eu am intrebat parintele duhovnic, dumnealui mi-a spus ca pot citi maxim doi psalmi pe zi si atat... ca sunt rugaciuni foarte puternice si proportional vin si mari ispite. Cu organizarea aici pe forum, desi mi-ar fi placut, nu am continuat din pacate. Mi s-a parut ca parintele duhovnic mi-a sugerat sa opresc proiectul.

Altceva nu prea stiu momentan ce sa va mai spun despre asta. Imi pare rau.

Lili_g, ce frumoooos!! Si Cami... va duceti la Sfanta Parascheva..... ce minunat!!!!

Salut cu drag toate fetele Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

suntem bine
si antonia mai are f putini mucisori
speram sa ne descurcam la iasi cu ea
lili ce frumos ca aveti hrammmmmmm
si tu sa te rogi pt noi
tot baietel a ramas?
esti aproape de sapt 30
ce superrrrrrrrrrrrr
nu mai ai f multtttttttttt
a trecut repede timpulllllll

va pup si doamne ajuta!

de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 13+

Mergi la inceput