Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (61)

Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (61) | Autor: Ioanact

Link direct la acest mesaj
RUGACIUNE ORTODOXA COLECTIVA
PENTRU A DOBANDI PRUNCI SANATOSICAPITOLELE:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59Sa ne rugam impreuna si pentru ajutorul celor care au nevoie.
Doamne atinge-le sufletul si vindeca-le trupul!


Alina, Adrian, Alexia, Alexia Maria, Cosmin, Andrei, Emilia (Mimi), Elena, Alexandra Mihaela, Victoria, Maria, Iulica si familia, Florin, Maria, Marioara, Lucia, Floare, Marta, Marta, Ramona, Nicolae, Bogdan, Andreas, Mirela, Marius-Nicusor, Laura, Laura, Cerasela, Anisoara


ISTORIA SI CALEA NOASTRA SPRE PRUNCII DORITI (scris de Anadomnica):
Acest topic a fost deschis in 27 iulie 2007 la initiativa lui cleopatra70 (Claudia) care a dorit sa uneasca in rugaciune aspirantele la statutul de mamici de pe tot cuprinsul tarii si al lumii chiar! Astfel, drumul noastru pe calea rugaciunii a inceput prin indemnul Claudiei la "unire" spirituala la orele 21 ale fiecarei zile, fiecare in camara proprie, cu o lumanare de ceara curata aprinsa. A fost propus spre citire Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului urmat sau precedat de pomenirea numelor de botez ale aspirantelor. Pentru ca de-a lungul timpului s-au alaturat grupului acestuia minunat fete din toate colturile lumii (din Japonia pana in Canada si America) si datorita diferentelor mari de fus orar s-a renuntat la citirea acatistelor la o ora exacta,urmand insa ca fiecare aspiranta sa-si stabileasca singura timpul pentru rugaciune. Deasemenea, pentru ca multe fete au primit indemnuri de la duhovnicii proprii de a citi alte acatiste pentru indeplinirea dorintei arzatoare, s-a ajuns la concluzia ca fiecare fata va face canonul sau asa cum i-a fost randuit, citind acatistele "prescrise" de duhovnici, insa rugandu-se nu doar in nume propriu, ci in numele acestei intregi comunitati virtuale de aspirante.

Apoi au inceput sa rasara minunile rugaciunii colective: Claudia - initiatoarea acestui minunat topic - a anuntat printre primele starea noua de cu care a fost binecuvantata. I-au urmat la scurt timp alte si alte fete minunate care au primit darul cu credinta si care au continuat sa se roage alaturi de celelalte aspirante. Astfel a mai aparut o listuta de in prima pagina a topicului.

La inceputul primaverii lui 2008 au fost anuntate si primele nasteri binecuvantate! Asadar Domnul a facut Binecuvantare!

In lupta noastra, in afara de rugaciunea zilnica si de pomenirea numelor fetelor aspirante si gravidute fiecare fata incearca sa trimita pomelnice si acatiste cu numele noastre la manastirile si bisericile din jur. Doamne ajuta!


Minunile noastre:
fiind un topic atat de special, nu puteau lipsi de aici minunile.
Au dobandit darul Vietii intr-un mod deosebit si minunat:
- in primul rand Claudia care a initiat topicul si a dus munca de "constructie, sustinere (morala) si promovare"
- Aditi (Adriana-Olimpia) a devenit mamica fericita desi inainte de zamislire doctorii nu-i dadeau nici o sansa avand in vedere o prolactina mult peste medie. A tinut un canon timp de 40 de zile: dimineata Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si seara Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, a postit postul Sfintei Marii si minunea nu a intarziat sa apara la foarte scurt timp dupa terminarea canonului.
- in urma canonului dat de Parintele Iordache de la Biserica Sfantul Spiridon cel Vechi din Bucuresti - pe care fetele l-au tinut cu strictete - au primit darul vietii Suflet (Elvira) si Hera25 (Adriana) .
- de precizat aici si ainigriv (Virginia) care a primit darul sau in mod minunat exact inainte de pelerinajul din Grecia. Astfel pruncul sau a primit binecuvantare de la toti sfintii, mama sa nestiind ca in acest pelerinaj purta un sufletel in pantec care dorea si el sa se inchine Sfintelor Moaste.


*** Urmeaza minunile anului 2009 ***
- Anaomaria (Anamaria) a urmat in postul Craciunului canonul dat ei de parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda (acest canon a fost dat pentru ea si sot si a constat in 40 de zile de post trupesc, 4 zile pe saptamana mancare de post fara ulei si la sfarsit a primit frunze din palmierul Sf. Sava din care a facut un ceai si a baut impreuna cu sotul). In luna ianuarie 2009 a anuntat ca este fericita posesoare a unei burtici .
- Mai multe fete din grupul nostru au primit binecuvantarea Domnului si s-au vazut dupa ce s-au rugat, fiecare dupa cum i-a dictat sufletul, Sfantului Nectarie, ale carui moaste se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.
- Noce (Carmen-Gabriela) s-a rugat la Manastirea Radu Voda si a citit Acatistul Sfantului Nectarie, iar pe 9 noiembrie a petrecut ziua Sfantului nostru drag la coada pentru a se ruga sfintelor moaste. La putin timp dupa aceea ne-a anuntat minunata veste.
- Criss_2081 (Cristina-Iuliana) si-a propus sa tina singura un canon in care sa posteasca si sa citeasca Acatistul Sfantului Nectarie. La putin timp dupa acest canon a avut testul cu doua liniute.
- Dupa mai multe inseminari nereusite, Mada23 (Andreea-Magdalena) si-a pus speranta in Sfantul Nectarie. Coincidenta sau chiar Sfantul au adus-o in Bucuresti chiar de hramul manastirii, unde a trait cele mai inaltatoare rugaciuni. A continuat sa citeasca acatistul sfantului pana cand a aflat vestea cea mare: Dumnezeu i-a plantat un samburel in burtica.
- Laurraa(Laura Maria) a ramas insarcinata dupa un pelerinaj la manastirile din Moldova, la manastirea Caraiman (Busteni) unde s-a rugat la Copacul Sfant pentru zamislire si nastere de prunci sanatosi si la manastirea Sihastria de Rarau unde se afla icoana facatoare de minuni. La fix 40 de zile de la perelinaj si de citire a acatistelor lasate peste tot, pe 8 septembrie, de Sfanta Maria a ramas insarcinata. La sfarsitul primului trimestru de sarcina era sa piarda sarcina, Dumnezeu a luminat-o si a fost la dr, s-a uns cu mir de la Sf Nectarie, a citit acatistul Sf Necatrie si a reusit sa fie bine.

(Despre Anadomnica scrie Livsy):

Ana-Domnica, prietena noastra care s-a ocupat de acest topic cu Credinta si entuziasm, neobosita, gasind in inima ei bunatate si intelegere pentru fiecare dintre noi, scriindu-ne cuvinte de zidire, rugaciuni, indemnuri si vorbe bune, ne-a anuntat la sfarsitul lunii februarie ca Minunea s-a intamplat si in viata ei! Multumindu-I Lui Dumnezeu, ea se simte profund indatorata si pentru ajutorul primit de la mijlocitorii nostri catre El, in primul rand Maicuta Domnului, Sfinta Paraschiva si Sfintii Parinti Ioachim si Ana.
Ea a purtat brauletul atins de Braul Maicii Domnului in timpul Postului Craciunului si in februarie, chiar inainte de a afla ca este insarcinata, a considerat important sa fie spovedita si impartasita si a citit foarte des Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana. De ziua Sfintei Paraschiva (14 octombrie), anul trecut, a asteptat ore in sir pentru a se inchina Preacuvioasei, neuitatnd mai apoi sa ii multumeasca pentru Darul primit prin inchinare la Sfintele Sale Moaste oridecateori a putut merge la Biserica Sfintei. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, fetita Anei Domnica se va naste sanatoasa in apropierea zilei de 14 octombrie.


Rugaciunea sotilor care nu au copii
Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copii, iar pe noi ne intareste ca sa-i crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui Tau. Amin.


Acatiste folositoare pentru zamislire si nastere de prunci buni:
Acatist de multumire: "Slava lui Dumnezeu pentru toate"
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
Acatistul Maicii Domnului - bucuria tuturor celor necajiti
Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului
Acatistul Sfintilor si Dreptilor Parinti Ioachim si Ana
www.biserica.org/Publicatii/Acatiste/20/index.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Ierarh Spiridon
Acatistul Cuviosului Parintelul nostru Stelian
www.crestinortodox.ro/Acatistul_Sfantului_Mare_Mucenic_Pantelimon-130-6945.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Pantelimon
Acatistul Sfantului Nectarie Taumaturgul
Acatistul Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, Noul facator de minuni
www.crestinortodox.ro/acatiste/67054-acatistul-sfintei-parascheva" target="_blank">Acatistul Sfintei Parascheva

www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfantului-ioan-rusu-67119.html" target="_blank"> Acatistul Sfantului Ioan Rusul si www.crestinortodox.ro/acatiste/paraclisul-sfantului-ioan-rusul-67197.html" target="_blank">Paraclisul Sfantului Ioan Rusul


Si Acatiste audio:
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Domnului_Iisus_Hristos-2122.html" target="_blank">Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Slava_lui_Dumnezeu_pentru_toate-2415.html" target="_blank">Acatist de multumire:"Slava lui Dumnezeu pentru toate"
www.crestinortodox.ro/asculta/a3640-acatistul-sfantului-nectarie-de-la-eghina" target="_blank">Acatistul Sfantului Nectarie de la Eghina


Carti:
www.manastirea-crasna.com/carti/Iosif%20Agapitos%20-%20Sfantul%20Nectarie%20Sfantul%20iubirii.pdf" target="_blank">"Sfantul Nectarie, Sfantul iubirii", de Iosif D.Agapitos
www.danionvasile.ro/carti.php" target="_blank">Carti de Danion Vasile


Harta online cu manastirile din Romania


Lista familiilor in rugaciune pentru dobandire de prunci buni:
1.Etra(Cristina)
2.Cristianca(Anca-Felicia)
3.Leny(Elena)
4.Magduta10(Magda)
5.Andriushca(Andreea)
6.Ysa26(Elena)
7.Alexela(Alexandra)
8.Anaoi(Ioana-Eugenia)
9.Aldolina(Eugenia-Viorica)
10.mmc_nd(Malina-Mihaela)
11.Nichi(Oana)
12.Kerstin(Cristina)
14.Iulita(Simona-Manuela)
15.dory_iancu74(Dorina)
16.Mihaela
17.Gaviotita(Angela)- ortodoxa
18.IreneCAM(Andra-Maria)
19.Gabrieluta(Mihaela-Gabriela)
20.Marryan(Mariana si Valeriu)
21.Gabrielarusu(Nicoleta-Gabriela)
22.Rony74(Veronica)
23.georgia_c(Georgiana si Gabriel-Martinel) - ortodoxa;
24.Maria68(Delia-Marta)[/
blue]
25.Dariela(Denisa-Mihaela)
26.Livsy(Ana-Livia) - ortodoxa
27.Andreea81(Andreea-Elena)
28.Ryta(Aurica-Rita)
29.Dara(Andreea-Claudia)
30.Sandaa(Sava si Gavrila) - ortodoxa
31.Kineta(Florentina)
32.Simonasima(Simona)
33.Oana_B(Oana-Teodora)
34.Gra26(Gratiela)
35.Daro6(Roxana-Nicoleta)
36.Ira79(Irina)
37.Bususbl(Isa)
38.Oana2006(Oana-Madalina)
39.Fulg(Ioana)
40.Rocsy2007(Roxana)
41.Montytaiana(Ana)
42.Pinguina(Ana-Maria)
43.Blanche(Bianca)
44.Rodicaosoian(Rodica)
45.Melusica(Mihaela)
46.Pysypisi(Cora)
47.Simona.Lali(Simona-Paraschiva)
48.Irene-Mariana
49.Cocoleta(Nicoleta-Constanta)
50.Karelina(Monica)
51.Florelacri(Lacrimioara)
52.Lilica75(Elena si Ciprian)- ortodoxa

53.sukisuki(Lucia)
54.gabi200(Ionela)

55.Alinata(Alina)
56.Anidaz(Adina-Nicoleta)

57.Gadaleane(Elena-Cornelia)
58.AndreeeaNogy(Andreea)
59.Laura2008(Laura-Cristina si Iulian) - ortodoxa
60.Shaki(Mihaela)
61.Alexia86 (Alexandra)
62.muchy (Alina-Simona)
63.Ruxandrada (Ileana-Ruxandra)
64.Ingridut (Ingrid)
65.bb_wanted (Geanina)
66.angi25 (Angelica)
67.katymana (Ecaterina si Marian)
68.unducthable (Diana)
69.LunaNueva (Alexandra-Ileana si Anastasios)
70.evanescence (Silvia-Cristina si Petru Alin) [/blue1-catolica
71.anastacia (Cristina-Cleopatra si Cristian)
72.sucitul1 (Florica si Sebastian)
73.monica_1979 (Elena-Monica)
74.raculete (Iuliana)
75.luca2008 (Iuliana) - ortodoxa
76.rocsy2007 (Anamaria Roxana si Daniel)
77.mariaraluca (Maria Raluca si Ionel)
78.diazavate(Ana si Constantin) - ortodoxa
79.fabiola73(Fabiola si Alin)
80.jasmine30(Adina Maria si pr.Marius Dragos) -ortodoxa
81.gabrielita_r(Gabriela si Victor)
82.ralucuza2000(Elena Raluca si Ovidiu Cristian)
83.mirela05(Mirela si Octavian)
84.Zamfir.mel(Mihaela si Cosmin)
85.claudela(Claudia)
86.iaura21(Mihaela Aurelia)
87.ralu27(Raluca)
88.winter(Alina-Valentina)
89.Dragaica(Andreea-Georgiana si Andrei)
90.Gianina34(Elena-Gianina si Mihai)
91.Ioanatugs (Ionica si Radu Mihai) - ortodoxa
92.claudiaandor (Claudia Severina si Alexandru Relu)
93.mihaele(Nicoleta-Florina)
94.krika(Antoneta-Cristina)
95.sandyprs(Alexandra)
96.ioana olaf(Ioana)
97.Sorinake (Sorina-Daniela si Marian)
98.Ge@n@(Geanina si Dorel)
99.nicoleta_8(Nicoleta-Ioana)
100.maria08(Maria si Vasile) -ortodoxa
101.crinna_diana(Crina Diana)
102.KoraPop(Diana-Corina si Manta)
103.Alexa_(Solomonia si Aurelian) - ortodoxa rit vechi
104.cd_lavinia(Doina-Lavinia si Vasile)
105.stuart(Mariana)
106.sufletel_80(Dorina si Bogdan Cristian)- ortodoxa
107.housepoket480(Emilia-Madalina, pr. Alexandru Constantin si Matei Alexandru)
108.ANITA75(Ioana si Sevastian) - ortodoxa
109.happymum(Gina si Sevastian)- ortodoxa
110.pogonici1977(Maria Irina)- ortodoxa
111.elenii(Elena si Gabriel) - ortodoxa
112.Delphinas(Veronica si Mihai) - ortodoxa
113.cipicah(Delia, Dumitru-Ciprian si Ioana-Eleonora) - ortodoxa
114.elleny78(Elena si Costin) - ortodoxa
115.arianutza(Ana Maria) - ortodoxa
116.sophie76(Daniela si Bogdan) - ortodoxa
117.Silvy24(Silvia) - ortodoxa
118.Theiuta(Andreea Theodora si Valeriu) - ortodoxa
119.ingeras26a(Andreea, Catalin-Alexandru si Maya-Maria) - ortodoxa
120.dedus75(Adina) - ortodoxa
121.raluca30(Raluca) - ortodoxa
122.mvb(Monica) - ortodoxa
123.adi76(Adriana) - ortodoxa
124.jujuka(Ioana si Horia Mihai) - ortodoxa
125.sissica(Maria Simona si Nicolae) - ortodoxa
126.nanei(Oana si Adrian) - ortodoxa
127.aditzaC(Adriana-Corina si Gabriel) - ortodoxa
128.anka_daria77(Silvia_Ancuta si Darie Stefan) - ortodoxa
129.Miha3(Mihaela si Alin)- ortodoxa
130.any75(Anisoara si Constantin)- ortodoxa
131.speranta(Angelica si Vasile)- ortodoxa
132.bubu73(Mioara si Marian)- ortodoxa
133.A_driana(Adriana si Jozsef)- ortodoxa
134.maria_scu(Maria si Florin)- ortodoxa
135.aruam(Aura si Cristian Silviu)- ortodoxa
136.ariana73(Anisoara si Dorin Petrisor)- ortodoxa
137.andrasonia(Andra si Adrian)- ortodoxa
138.bebe3(Cristiana si Florin)- ortodoxa
139.Magdita(Maria-Magdalena si Iulian-Laurentiu)- ortodoxa
140.danuk(Daniela si Adrian)- ortodoxa
141.tzuiumic(Cristina Elena)
142.oachi09(Ana Maria)
143.mada23 (Andreea-Magdalena si Nelu)- ortodoxa
144.ALRAK(Karla si Claudiu) - ortodoxa
145.Cami Antonia(Camelia si preot Lucian+Antonia Ioana Teodora)- ortodoxa; Alina
146.monimo(Monica si Mihai) - ortodoxa
147.carmelly(Carmen-Mihaela si Vartan) - ortodoxa
148.Lianaalba(Anca) - ortodoxa
149.Iris_23(Stefania si Vasile)
150.babiela (Anuta Gabriela si Gabriel)
151.Cris_25 (Cristina)
152.medamaya1 (Florica si Cristian+Maria)
153.caciantoni (Elena-Cristina si Marius-Nicusor)- ortodoxa
154.Daniela_xy (Irina si Constantin+Maria)
155.Elenus26 (Elena si Gabriel)
156.Ioannoula (Ioana si Fotis)
157. Cora79 (Mariana-Corina si Sorin-Florin)
158. Jasmin012 (Nicoleta)
159. Danutza2783 (Dana Gabriela si Dumitru)
160. RodiMoni (Rodica-Monica si Florinel)
161. trutzi (Andreea si Marius)- ortodoxa
162. silvi.81 (Silvia-Veronica si Marcel)
163. angel33(Angelica si Florin)- ortodoxa
164. arianna11 (Ana-Maria si Emilian)
165. Mioara si Diego-Madalin
166. Mariana
167. Elena Monica
168. Joy21 (Victoria si Martin)
169. honeys (Nicoleta si Mihail)
170. fancy_mona (Simona si Ovidiu)

171. ramonadragut (Ramona si Robert) - ortodoxa
172. bebelu86 (Ana Raluca si Cesar Manuel) - ortodoxa
173. ang_21_costi (Angi si Costel Florin)
174. ramonacopil si Ciprian - ortodoxa

175. lalely07 (Liliana si Paul) - ortodoxa
176. ankcta (Ancuta si Costel) - ortodoxa
177. MaraAnisia(Mara-Iulia si Catalin Constantin) - ortodoxaLista gravidutelor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:RUGACIUNE PENTRU PRUNCUL CE SE AFLA IN PANTECELE MAMEI

Doamne,Cel ce ai zis oamenilor: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul", binecuvantand nasterea de prunci, arata mila Ta acestui prunc care se afla in pantecele maicii sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea randuita de Tine. Da-i lui, Doamne,crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Tu ai purtat de grija Preacuratei Fecioare cand a purtat in pantecele ei pe Dumnezeiescul Prunc. Nu ne parasi acum nici pe noi, robii Tai, ci ocroteste-l cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Iar mai apoi, luminandu-l cu Sfantul Botez, sa Il faci pe el un madular ales al Sfintei Tale Biserici, ca sa Te laude si sa Te binecuvanteze in toata viata lui si in vecii vecilor.
AMIN.

Marie Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul Tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin


1.dasalina(Alina Elena) - ortodoxa
2.marijan90(Ana-Maria si Mihai)- ortodoxa
3.Claudelle(Oana-Claudia si Ioan Ovidiu)
4.oana80(Oana-Aurelia si George-Iulian) - ortodoxa
5.florela30(Florela si Aurel) - ortodoxa
6. Ally000 (Alinna)
7. Yoyoyo (Mirela si Iosif)
8. Tudormiha(Mihaela)
9. Nike974 (Nicoleta si Emanuel-Bela)
10. verygu (Veronica)
11. Hera25 (Adriana si Gabriel Dorin Alexandru + Lorena Elena)
12. ainigriv (Virginia)
13. Anadomnica (Ana-Domnica si Marius-Cristian + Maria)
14. speranta2008(Gabriela si Ion)Lista mamicilor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:Rugaciunea femeii inainte de nastere
Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.


Rugaciunea mamei dupa nastere
Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

1.Adela Achim(Maria-Adela)Stefan
2.Aditi(Adriana-Olimpia)Andrei
3.Cleopatra70(Claudia)Gabriel-Cristian si Andrei-Marian DPN 25.03.2008 - ortodoxa
4.Ainigriv(Virginia-Adriana)Maria
5.Suflet(Elvira) Bogdan
6.Syris(Marinela)Iulia
7.Ali(Alina)Andrei
8.Maryb(Mariana)Mario Gabriel
9.valeria72(Valeria)
10.Hera25(Adriana)Lorena Elena
11.Cami Antonia(Camelia si preot Lucian)Antonia Ioana Teodora
12.alina27(Alina Luciana si Marius Danut)Rares
Pisik06(Ioana) Ana Bianca
14.Bubulina1(Karen)Rares Stefan
15.Carmencar(Carmen-Ionica)Valentin Cristian
16.laurra(Laura Maria)- Maya Teodora
17.Liana30(Mariana-Gabriela)
18.gigelica20(Lucica-Florentina si Gabriel Teodor)
19.Ganesha(Gina)-Stefan Amir
20. Silvi8 (silvia) - Crina
21. Koko_01 (Corina)) - Cezar Constantin
22. Cris_2081(Cristina-Iuliana) - Ioan Victor
23.noce (Carmen-Gabriela si Virgil) - Filip
24.medamaya1 (Florica si Cristian) - Sofia Maria
25.crisis81 (Cristina-Camelia) - Teodora
26.Daniela_xy (Irina si Constantin) - Maria
27.vally (Valentina Daniela si Mihaita) - Gloria Adelina
28. smoly (Cristina Mihaela si Marian)
29. Iuca (Viorica) Bogdan Andrei si Bianca Ioana
30. Anaconda2(Ana) Paul Daniel
31. Anaomaria(Anamaria si pr.Ciprian) Maria-Parascheva -ortodoxa
32. ingeras70(Iuliana si Florin) Teodor Mihai - ortodoxa
33. Anadomnica(Ana-Domnica si Marius-Cristian)Maria -ortodoxa
34. Camy_pus(Elena Camelia)Flavius-Cristian - ortodoxa
35. Danangie(Daniela-Angela)Alessio Michele, Mattia Gabriel
36. analuci(Luciana si Alexandru Dumitru) Maria
37. ank24(Anca) Mario
38. Doris_71 (Doinita) Matteo
39. mihaela amalia(Maria-Mihaela si Constantin Cristian)Amalia si Andi-Matei - ortodoxa
40. Oanka80 (Oana si pr.Paul) Maria Emilia - ortodoxa
41.Ioanact(Alina-Gabriela, Pr. Ciprian Sergiu) Ioana si Justina - ortodoxa
42. pamy_ggg(Georgeta Pamela si Cornel) Natalia Maria - ortodoxa
43. vvvvv(Victorita si Gheorghe) Cosmin Nectarie - ortodoxa
44. MaraAnisia (Mara-Iulia si Catalin Constantin) Irina Florentina -ortodoxa
45. mamieea (Andreea si pr.Ionut) Macrina - ortodoxa


Lista fetelor care doresc sa citeasca zilnic cate un Psalm (lista este deschisa!)

Criss_2081
Sandaa
Cami_antonia
Housepocket
Victorita (vvvvv)
Ioanact
Nike974
Angel33
Happymum
Pogonici1977
MaraAnisia
Andrasonia
fancy_mona
Livsy

Mail-ul comun este: mamici2010@yahoo.com

Cum se deschide un nou capitol:
-capitolul nou se deschide in jur de pagina 20
-se lucreaza cu doua pagini deschise
-subiect nou cu titlul "rugaciune colectiva pentru a avea un copil" +nr. de capitol
-cu butonul "reply with quote" (foita cu sageata verde de deasupra mesajului) se ia textul de la mesajul cu listuta din cap de la subiectul vechi si se copiaza in primul mesaj din capitolul nou si se scot tag-urile [quote] de la inceput si de la sfarsit ca sa apara textul scris normal nu ca si cand ar fi citat.
-apoi se pune mesaj la sfarsitul capitolului vechi cu anunt ca a fost deschis capitol nou plus link-ul capitolului nou.
POZE RECENTE
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:


Lili_g m-au trecut fiorii la cât de frumos si adev#259;rat ai scris.
Noi vom raspunde in fata lui Dumnezeu pt faptele noastre iar p#259;rin#355;ii/socrii pt faptele lor.
Si asa este, e greu cu m mul#355;i copii dar si frumos.
Aici , in Timisoara sta sotul si b#259;iatul verisoarei mele, Cristina (Dumnezeu sa o odihneasca) si m-a întrebat: nu-#355;i este greu cu 2 copii? Eu i-am r#259;spuns : uneori îmi este (ca e Ioana mica) dar îmi si place sa le cresc. Si are numai 9 ani, saracul. Asa mila îmi e de el ca a ramas f#259;r#259; mama.

Am plecat ca s-a trezit Ioana.
Va !


POZE RECENTE
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Cami asteptam sa ne scri...cum a fost teza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Sunt multi care nu vor sa faca un copil ca li se pare greu, altora li se pare greu cu 2, altora cu 3. Unde nu e credinta, se ingramadesc temerile. Mie mi se pare o minune fiecare copil in parte si m-as simti binecuvantata sa am 4-5. Dar n-am gandit tot timpul asa din pacate.

Bebe3, cu Dumnezeu si Sfantul Nectarie inainte Acum, daca ai zis ca citesti acatistul Sfantului, sunt sigura ca ne vei da curand frumoasa veste. O sa ma rog si eu pentru voi

Lili g, ce frumos ai scris si cat ma bucur pentru tine. Al patrulea copil, ce frumooooos! Cum e viata spirituala in Toronto, te spovedesti ca acasa, iti da preotul canoane? Noi suntem noi intr-ale ortodoxiei in afara Romaniei si ni se pare usor mai diferit, mai relaxat.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Noce ne rugam la Dumnezeu sa nu se întâmple nimic.
De când i-am luat Justinei scoica si vede ca ii pun centura vrea si ea.
Ioana e mica si nu "intelege", dar la 4 ani e altceva.
Imi pare rau de incident.


POZE RECENTE
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Noce, am plecat din Rom acu'14 ani...Multumim lui Dumnezeu caci aici ne-am apropiat mai mult de El, de credinta in general. Nu am avut duhovnic in ROm ca sa-ti pot spune diferenta. Aici insa avem un duhovnic bun, cu adevarat. Avem misiuni (adica nu avem biserica "din pereti" ci inchiriem spatii unde se tin slujbe), in rest toate sunt facute dupa randuiala: spovedanie, impartasanie, liturghie, maslu. Nu este deoloc "mai relaxat"...e asa cum trebuie sa fie.
Sunt si cateva biserici "cu pereti" - vorbesc de ortodoxe romanesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Doamne ajuta!

dragutelor si ciprian....sinaxarul de azi.....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iulie/iulie21.htm

Ioanact - multumim mult pt. capitol nou....sa fie cu cat ma i multe teste pozitive.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe3 spune:

Multumesc foarte mult,draga noce pentru ce mi-ai scris,si te rog,daca vrei sa te rogi,cum ai zis,pentru noi!!!Citesc in continuare Acatistul Sfantului Nectarie si nu ma mai simt asa descurajata si singura in privinta dorintei mele!Mai am de citit 8 zile,sa fie 40, si eu astept minunea in fiecare luna!!!Cu voi nu ma mai simt atat de singura!
Sa iti dea Dumnezeu tot binele!La fel,felicitari si ajutorul lui Dumnezeu sa fie cu ei,si pentru Lili g!!!Daca vrei,draga Lili,sa te rogi si pentru noi,daca nu cer prea mult!
Va pup si sa auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

fetele,
am fost ieri la dr.
pus alta branula.
am alta doza de perfuzii:de la 3 flacoane/zi la 5-6/zi.
vineri, 23 iulie, din nou la control.azi rezultatele analizelor de sange.
joi, 22 iulie , am eco.
uter contractat ca o carapace d efier.se decontracta dupa 2-3 flacoane de ser.

am inceput ziua iar cu vomitat,da parca e un pic mai bine.
am pus deja 2 flacoane de ser.
nike
31 sapt jumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Visul Maicii Domnului, Talismanul si Epistolia - Parintele Arsenie Papacioc

Visul Maicii Domnului, Epistolia Domnului Iisus si Talismanul, alaturi de altele asemenea, sunt traditii nesanatoase, aparute in popor. "Cu nimic nu e lupta mai grea decat cu traditiile intrate in constiinta poporului, chiar si cand acestea ajung sa fie absurde si sa-si piarda sensurile originale. Numai prin jertfe, vechiul poate fi biruit de nou, irationalul de rational." Inalt Preasfintitul Antonie Plamadeala

Frati crestini,

In ultimii ani ni s-au oferit diferite surogate ale credintei prin raspandirea unor scrieri ce se numesc apocrife, care sunt condamnate de Biserica. Cea mai cunoscuta dintre acestea este carticica "Visul Maicii Domnului", retiparita de nenumarate ori la diferite edituri, dar si de unele parohii, acordandu-i-se chiar si "inalte binecuvantari".

Brosura prezinta la inceput cateva rugaciuni obisnuite ale Bisericii dar adauga si un "text" despre care se crede ca ar fi fost trimis de Dumnezeu oamenilor. Acest "text" nu a fost acceptat de Biserica, dar unii au considerat ca ar intretine un sentiment de evlavie. In realitate, insa, apocrifa ademeneste sufletele mai slabe spre o credinta gresita, spre superstitie.

Se vorbeste acolo despre un vis pe care l-a avut Maica Domnului, in care i s-au vestit dinainte toate patimile Domnului. Dar noi stim din Sfanta Scriptura ca la numai 40 de zile de la nasterea Fiului ei i s-a vestit de catre Dreptul Simeon: "Si prin sufletul tau va trece sabie". Cu alte cuvinte: vei asista la rastignirea Fiului tau.
Deci nu era nevoie de un vis pentru a o "instiinta" sau menaja pe Maica Domnului deoarece i se vestise inca de la Intampinarea Domnului. Maica Domnului stia de calvar si din cuvintele Domnului cand le spunea ucenicilor Sai: "Fiul Omului trebuie sa patimeasca multe... si sa fie omorat." (Luca 9, 22)

Inca si din Vechiul Testament pe care il cunostea, cu siguranta, Maica Domnului stia de patimile lui Mesia. De-a lungul vremii, Biserica s-a confruntat cu multe descoperiri si vedenii, dar Parintii duhovnicesti le-au privit cu circumspectie si de multe ori au preferat sa le respinga decat sa cada in vreo greseala. Vedem aceasta mai ales in Pateric si in Vietile sfintilor.

Astfel, Sfantul Diadoh al Foticeii ne indeamna sa nu primim nici vis, nici aratare, nici lumina, nici glas, nici stralucire, pentru ca de cele mai multe ori sunt batjocura a dracilor. Si chiar daca vedenia este de la Dumnezeu, El nu se supara daca nu o primim pentru ca stie ca din pricina dracilor ne aparam. (Filocalia vol. 1).

Respectivul ravas sustine ca: "dormind Preasfanta Fecioara in muntele Eleonului, cand a fost in cetatea Betleemului, a venit acolo si Domnul nostru Iisus Hristos care i-a spus: Maica Mea Preasfanta, adevarat vis ai visat. Iar de va scrie cineva visul tau si-l va purta cu sine si in casa il va pastra, de acea casa vrajmasul nu se va apropia si duhul cel necurat se va goni. Arhanghelul Mihail va fi langa dansul indreptand calea lui, iar la dreapta judecata va afla mila si va fi primit in imparatia cerurilor."

Pentru asemenea cazuri de falsa credinta, Pravila Bisericeasca vesteste cu luminat adevar: "Dumnezeu nu voieste sa fie slujit prin minciuna caci ceea ce astazi minciuna pare ca zideste, maine distruge impatrit mai rau ." In Pravila Bisericeasca amuleta este considerata un obiect facut de oameni spre a le aduce noroc sau a-i apara de pagube, dar care este, in realitate, un semn al necredintei in Dumnezeu. De aceea se canoniseste ca si vrajitoria fiindca este neplacut lui Dumnezeu.
Siguranta ca te vei mantui este o ispita grea care isi are radacina in mandrie, ispita a celui rau tocmai pentru a-l indeparta pe om de la mantuire. Atitudinea corecta este cea ortodoxa adica nadejdea mantuirii, nu certitudinea.

Iata o pilda in acest sens: Un bun crestin ce era preocupat de mantuirea sa se stradui a sa implineasca trei lucruri. Mai intai, tinea sa fie bine spovedit intotdeauna. Apoi, punea intotdeauna pomelnice la Sfanta Liturghie si, al treilea, dadea milostenii. Cel mai important lucru cu care trebuie sa ne prezentam la Judecata de Apoi este dezlegarea de pacate obtinuta prin spovedanie la duhovnic, nu talismanul. Ca nu raman pacatele nespuse, ori la duhovnic spre iertare, ori la Judecata spre pedeapsa.

Dupa moarte l-au luat ingerii si l-au dus in Rai. Primul lucru de care s-a mirat a fost ca n-a intalnit acolo pe cei care murisera inaintea lui si care fusesera siguri ca se mantuiesc. Al doilea, s-a mirat ca a aflat pe unii la care nu se astepta, care dupa socoteala omeneasca nu aveau sanse de mantuire. Si cea mai mare mirare pentru el a fost ca era si el acolo, din mila lui Dumnezeu.

Asta inseamna sa ai nadejde, nu sa fii sigur. Asa si noi, fiind ortodocsi, nu ne vom lasa "dusi de nas" de garantiile unui vis sau talisman care ne promite ca "la Judecata de Apoi vom afla mila". Fratilor, fara spovedanie, fara dorinta de a ne curati viata, nu se mantuieste nici un crestin, chiar de ar purta la el toate talismanele din lume.

Nu este oare aceasta promisiune "va fi primit in imparatia cerurilor" o pacaleala de 1 aprilie sau un fel de asigurare ADAS ? Mai departe se spune acolo: „iar de va scrie cineva visul si-l va purta cu sine... arhanghelul Mihail va fi langa dansul indreptand calea lui".

Niciodata nu-i va cere Hristos vreunui crestin ca, de dragul Lui, acesta sa-si vopseasca barba in albastru sau sa-si puna la palarie o pana mare de paun. La fel, nici nu-i va cere vreodata sa poarte la el vreun talisman. In schimb Mantuitorul ne cere sa ne purtam crucea vietii cu rabdare. Apostolul Iacov spune: "Credinta fara fapte este moarta." Iar faptele inseamna sa implinim poruncile lui Hristos din Evanghelie.

In schimb, omul care poarta visul sau talismanul implineste porunci omenesti si crede ca acestea ii vor aduce mantuirea. El cauta o credinta ieftina, care nu-i cere nici un efort. Credinta lui se afla in buzunar si nu se cere dovedita prin fapte bune. Se lauda cu talismanul si-i gaseste diferite intrebuintari: vesta antiglont, paratraznet, le atribuie putere de exorcizare.

Se mai spune acolo ca "din acea casa in care va fi pastrat, duhul rau va fi gonit". Dar Sfintii Parinti spun ca diavolul are indrazneala sa intre si in biserica si in Altar, numai in Sfantul Potir nu-i ingaduie Dumnezeu sa intre. Deci de vom crede ca nu va intra in casa ce are talismanul, se imbolnaveste dracul de ras! Iata cat de grosolana este inselaciunea vrajmasului pentru cei creduli, si cu cata obraznicie se foloseste el de numele Maicii Domnului si al Arhanghelului Mihail pentru a insela. Aceasta din cauza urii nestavilite pe care o are fata de Arhanghelul Mihail care i s-a impotrivit, si fata de Maica Domnului care i-a zdrobit capul.

Mai nou, se face reclama pe posturile TV la diferite lantisoare cu cruciulite aducatoare de noroc si castig care, zice-se, au girul Ierusalimului. Iarasi o credinta care nu-ti cere nici un efort. Dar un proverb romanesc spune: "Dumnezeu iti da dar nu-ti pune in traista." Altul german: "Dumnezeu ajuta pe marinar la vreme de furtuna dar timonierul trebuie sa fie la carma."

Intelepciunea popoarelor arata de mult prapastia dintre credinta si credulitate. Iubesc naivitatea, spunea cineva, dar nu la barbosi. Barbosii se cade sa fie intelepti. Cumparatorii dornici de noroc si-au achizitionat bijuteria miraculoasa doar-doar cocosul cel batut din poveste va aduce punguta cu doi bani.

Niciodata nu vom trai fara probleme si fara sabii indreptate impotriva noastra, dar toate acestea nu trebuie sa ne descurajeze. Nu trebuie sa ne dam batuti. Dumnezeu stie necazurile noastre dar ne curateste prin ele asa cum se curata aurul in cuptor.

Dumnezeu ne-a mantuit prin Cruce, nu prin dreptate, nu prin minuni. Pe Cruce Hristos era biruitor iar Satana era invins. Deci nici un crestin nu este scutit de crucea sa, pentru ca este un dar de la Dumnezeu spre mantuire. Suferinta nu este numaidecat o pedeapsa dar chiar daca ar fi, ea este un canon care ne ajuta sa ne indreptam, sa ne intoarcem la bine.

De vreti sa va pregatiti pentru viata si sa nu aveti surprize, bune sunt studiile, buna e ingineria si mai buna este meseria - bratara de aur -, buna este tehnica, bune sunt limbile straine, dar cea mai temeinica pregatire este studiul Calvarului si al Golgotei. Asta este scoala practica si tehnica, asta este adevarata scoala profesionala a meseriei de om in lume.

In concluzie, "dorim" vanzare buna celor care comercializeaza acesti idoli in miniatura: visul, epistolia, talismanul si bijuteria de la Ierusalim. Iar putin credinciosilor care le cumpara inselare usoara daca sunt slabi. Dar sa nu fie nimeni slab!

Parintele Arhimandrit Arsenie PapaciocMergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Bebe3, cu drag, am pus de ieri numele tau si al sotului pe o hartiuta si-i in cartea de rugaciuni.
Daca ai pe Sfantul Nectarie langa tine...va fi bine.

Mergi la inceput