Rugaciune colectiva pt a dobandi prunci buni (54)

Rugaciune colectiva pt a dobandi prunci buni (54) | Autor: Livsy

Link direct la acest mesaj











RUGACIUNE ORTODOXA COLECTIVA
PENTRU A DOBANDI PRUNCI SANATOSI



CAPITOLELE:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53,



Sa ne rugam impreuna si pentru ajutorul celor care au nevoie.
Doamne atinge-le sufletul si vindeca-le trupul!


Alina, Adrian, Alexia, Alexia Maria, Cosmin, Andrei, Emilia (Mimi), Elena, Alexandra Mihaela, Victoria, Maria, Iulica si familia, Florin, Maria, Marioara, Lucia, Floare, Marta, Marta, Ramona, Nicolae, Bogdan, Andreas, Mirela, Marius-Nicusor, Laura, Laura, Cerasela


ISTORIA SI CALEA NOASTRA SPRE PRUNCII DORITI (scris de Anadomnica):
Acest topic a fost deschis in 27 iulie 2007 la initiativa lui cleopatra70 (Claudia) care a dorit sa uneasca in rugaciune aspirantele la statutul de mamici de pe tot cuprinsul tarii si al lumii chiar! Astfel, drumul noastru pe calea rugaciunii a inceput prin indemnul Claudiei la "unire" spirituala la orele 21 ale fiecarei zile, fiecare in camara proprie, cu o lumanare de ceara curata aprinsa. A fost propus spre citire Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului urmat sau precedat de pomenirea numelor de botez ale aspirantelor. Pentru ca de-a lungul timpului s-au alaturat grupului acestuia minunat fete din toate colturile lumii (din Japonia pana in Canada si America) si datorita diferentelor mari de fus orar s-a renuntat la citirea acatistelor la o ora exacta,urmand insa ca fiecare aspiranta sa-si stabileasca singura timpul pentru rugaciune. Deasemenea, pentru ca multe fete au primit indemnuri de la duhovnicii proprii de a citi alte acatiste pentru indeplinirea dorintei arzatoare, s-a ajuns la concluzia ca fiecare fata va face canonul sau asa cum i-a fost randuit, citind acatistele "prescrise" de duhovnici, insa rugandu-se nu doar in nume propriu, ci in numele acestei intregi comunitati virtuale de aspirante.

Apoi au inceput sa rasara minunile rugaciunii colective: Claudia - initiatoarea acestui minunat topic - a anuntat printre primele starea noua de cu care a fost binecuvantata. I-au urmat la scurt timp alte si alte fete minunate care au primit darul cu credinta si care au continuat sa se roage alaturi de celelalte aspirante. Astfel a mai aparut o listuta de in prima pagina a topicului.

La inceputul primaverii lui 2008 au fost anuntate si primele nasteri binecuvantate! Asadar Domnul a facut Binecuvantare!

In lupta noastra, in afara de rugaciunea zilnica si de pomenirea numelor fetelor aspirante si gravidute fiecare fata incearca sa trimita pomelnice si acatiste cu numele noastre la manastirile si bisericile din jur. Doamne ajuta!


Minunile noastre:
fiind un topic atat de special, nu puteau lipsi de aici minunile.
Au dobandit darul Vietii intr-un mod deosebit si minunat:
- in primul rand Claudia care a initiat topicul si a dus munca de "constructie, sustinere (morala) si promovare"
- Aditi (Adriana-Olimpia) a devenit mamica fericita desi inainte de zamislire doctorii nu-i dadeau nici o sansa avand in vedere o prolactina mult peste medie. A tinut un canon timp de 40 de zile: dimineata Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si seara Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, a postit postul Sfintei Marii si minunea nu a intarziat sa apara la foarte scurt timp dupa terminarea canonului.
- in urma canonului dat de Parintele Iordache de la Biserica Sfantul Spiridon cel Vechi din Bucuresti - pe care fetele l-au tinut cu strictete - au primit darul vietii Suflet (Elvira) si Hera25 (Adriana) .
- de precizat aici si ainigriv (Virginia) care a primit darul sau in mod minunat exact inainte de pelerinajul din Grecia. Astfel pruncul sau a primit binecuvantare de la toti sfintii, mama sa nestiind ca in acest pelerinaj purta un sufletel in pantec care dorea si el sa se inchine Sfintelor Moaste.


*** Urmeaza minunile anului 2009 ***
- Anaomaria (Anamaria) a urmat in postul Craciunului canonul dat ei de parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda (acest canon a fost dat pentru ea si sot si a constat in 40 de zile de post trupesc, 4 zile pe saptamana mancare de post fara ulei si la sfarsit a primit frunze din palmierul Sf. Sava din care a facut un ceai si a baut impreuna cu sotul). In luna ianuarie 2009 a anuntat ca este fericita posesoare a unei burtici .
- Mai multe fete din grupul nostru au primit binecuvantarea Domnului si s-au vazut dupa ce s-au rugat, fiecare dupa cum i-a dictat sufletul, Sfantului Nectarie, ale carui moaste se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.
- Noce (Carmen-Gabriela) s-a rugat la Manastirea Radu Voda si a citit Acatistul Sfantului Nectarie, iar pe 9 noiembrie a petrecut ziua Sfantului nostru drag la coada pentru a se ruga sfintelor moaste. La putin timp dupa aceea ne-a anuntat minunata veste.
- Criss_2081 (Cristina-Iuliana) si-a propus sa tina singura un canon in care sa posteasca si sa citeasca Acatistul Sfantului Nectarie. La putin timp dupa acest canon a avut testul cu doua liniute.
- Dupa mai multe inseminari nereusite, Mada23 (Andreea-Magdalena) si-a pus speranta in Sfantul Nectarie. Coincidenta sau chiar Sfantul au adus-o in Bucuresti chiar de hramul manastirii, unde a trait cele mai inaltatoare rugaciuni. A continuat sa citeasca acatistul sfantului pana cand a aflat vestea cea mare: Dumnezeu i-a plantat un samburel in burtica.
- Laurraa(Laura Maria) a ramas insarcinata dupa un pelerinaj la manastirile din Moldova, la manastirea Caraiman (Busteni) unde s-a rugat la Copacul Sfant pentru zamislire si nastere de prunci sanatosi si la manastirea Sihastria de Rarau unde se afla icoana facatoare de minuni. La fix 40 de zile de la perelinaj si de citire a acatistelor lasate peste tot, pe 8 septembrie, de Sfanta Maria a ramas insarcinata. La sfarsitul primului trimestru de sarcina era sa piarda sarcina, Dumnezeu a luminat-o si a fost la dr, s-a uns cu mir de la Sf Nectarie, a citit acatistul Sf Necatrie si a reusit sa fie bine.

(Despre Anadomnica scrie Livsy):

Ana-Domnica, prietena noastra care s-a ocupat de acest topic cu Credinta si entuziasm, neobosita, gasind in inima ei bunatate si intelegere pentru fiecare dintre noi, scriindu-ne cuvinte de zidire, rugaciuni, indemnuri si vorbe bune, ne-a anuntat la sfarsitul lunii februarie ca Minunea s-a intamplat si in viata ei! Multumindu-I Lui Dumnezeu, ea se simte profund indatorata si pentru ajutorul primit de la mijlocitorii nostri catre El, in primul rand Maicuta Domnului, Sfinta Paraschiva si Sfintii Parinti Ioachim si Ana.
Ea a purtat brauletul atins de Braul Maicii Domnului in timpul Postului Craciunului si in februarie, chiar inainte de a afla ca este insarcinata, a considerat important sa fie spovedita si impartasita si a citit foarte des Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana. De ziua Sfintei Paraschiva (14 octombrie), anul trecut, a asteptat ore in sir pentru a se inchina Preacuvioasei, neuitatnd mai apoi sa ii multumeasca pentru Darul primit prin inchinare la Sfintele Sale Moaste oridecateori a putut merge la Biserica Sfintei. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, fetita Anei Domnica se va naste sanatoasa in apropierea zilei de 14 octombrie.


Rugaciunea sotilor care nu au copii
Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copii, iar pe noi ne intareste ca sa-i crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui Tau. Amin.


Acatiste folositoare pentru zamislire si nastere de prunci buni:
Acatist de multumire: "Slava lui Dumnezeu pentru toate"
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
Acatistul Maicii Domnului - bucuria tuturor celor necajiti
Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului
Acatistul Sfintilor si Dreptilor Parinti Ioachim si Ana
www.biserica.org/Publicatii/Acatiste/20/index.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Ierarh Spiridon
Acatistul Cuviosului Parintelul nostru Stelian
www.crestinortodox.ro/Acatistul_Sfantului_Mare_Mucenic_Pantelimon-130-6945.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Pantelimon
Acatistul Sfantului Nectarie Taumaturgul
Acatistul Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, Noul facator de minuni
www.crestinortodox.ro/acatiste/67054-acatistul-sfintei-parascheva" target="_blank">Acatistul Sfintei Parascheva



Si Acatiste audio:
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Domnului_Iisus_Hristos-2122.html" target="_blank">Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Slava_lui_Dumnezeu_pentru_toate-2415.html" target="_blank">Acatist de multumire:"Slava lui Dumnezeu pentru toate"
www.crestinortodox.ro/asculta/a3640-acatistul-sfantului-nectarie-de-la-eghina" target="_blank">Acatistul Sfantului Nectarie de la Eghina


Carti:
www.manastirea-crasna.com/carti/Iosif%20Agapitos%20-%20Sfantul%20Nectarie%20Sfantul%20iubirii.pdf" target="_blank">"Sfantul Nectarie, Sfantul iubirii", de Iosif D.Agapitos
www.danionvasile.ro/carti.php" target="_blank">Carti de Danion Vasile


Harta online cu manastirile din Romania


Lista familiilor in rugaciune pentru dobandire de prunci buni:
1.Etra(Cristina)
2.Cristianca(Anca-Felicia)
3.Leny(Elena)
4.Magduta10(Magda)
5.Andriushca(Andreea)
6.Ysa26(Elena)
7.Alexela(Alexandra)
8.Anaoi(Ioana-Eugenia)
9.Aldolina(Eugenia-Viorica)
10.mmc_nd(Malina-Mihaela)
11.Nichi(Oana)
12.Kerstin(Cristina)
14.Iulita(Simona-Manuela)
15.dory_iancu74(Dorina)
16.Mihaela
17.Gaviotita(Angela)- ortodoxa
18.IreneCAM(Andra-Maria)
19.Gabrieluta(Mihaela-Gabriela)
20.Marryan(Mariana si Valeriu)
21.Gabrielarusu(Nicoleta-Gabriela)
22.Rony74(Veronica)
23.georgia_c(Georgiana si Gabriel-Martinel) - ortodoxa;
24.Maria68(Delia-Marta)[/
blue]
25.Dariela(Denisa-Mihaela)
26.Livsy(Ana-Livia) - ortodoxa
27.Andreea81(Andreea-Elena)
28.Ryta(Aurica-Rita)
29.Dara(Andreea-Claudia)
30.Sandaa(Sava si Gavrila) - ortodoxa
31.Kineta(Florentina)
32.Simonasima(Simona)
33.Oana_B(Oana-Teodora)
34.Gra26(Gratiela)
35.Daro6(Roxana-Nicoleta)
36.Ira79(Irina)
37.Bususbl(Isa)
38.Oana2006(Oana-Madalina)
39.Fulg(Ioana)
40.Rocsy2007(Roxana)
41.Montytaiana(Ana)
42.Pinguina(Ana-Maria)
43.Blanche(Bianca)
44.Rodicaosoian(Rodica)
45.Melusica(Mihaela)
46.Pysypisi(Cora)
47.Simona.Lali(Simona-Paraschiva)
48.Irene-Mariana
49.Cocoleta(Nicoleta-Constanta)
50.Karelina(Monica)
51.Florelacri(Lacrimioara)
52.Lilica75(Elena si Ciprian)- ortodoxa

53.sukisuki(Lucia)
54.gabi200(Ionela)

55.Alinata(Alina)
56.Anidaz(Adina-Nicoleta)

57.Gadaleane(Elena-Cornelia)
58.AndreeeaNogy(Andreea)
59.Laura2008(Laura-Cristina si Iulian) - ortodoxa
60.MaraAnisia(Mara-Iulia si Catalin Constantin) -ortodoxa
61.Shaki(Mihaela)
62.Alexia86 (Alexandra)
63.muchy (Alina-Simona)
64.Ruxandrada (Ileana-Ruxandra)
65.Ingridut (Ingrid)
66.bb_wanted (Geanina)
67.angi25 (Angelica)
68.katymana (Ecaterina si Marian)
69.unducthable (Diana)
70.LunaNueva (Alexandra-Ileana si Anastasios)
71.evanescence (Silvia-Cristina si Petru Alin) -catolica
72.anastacia (Cristina-Cleopatra si Cristian)
73.sucitul1 (Florica si Sebastian)
74.monica_1979 (Elena-Monica)
75.raculete (Iuliana)
76.luca2008 (Iuliana) - ortodoxa
77.rocsy2007 (Anamaria Roxana si Daniel)
78.mariaraluca (Maria Raluca si Ionel)
79.diazavate(Ana si Constantin) - ortodoxa
80.fabiola73(Fabiola si Alin)
81.jasmine30(Adina Maria si pr.Marius Dragos) -ortodoxa
82.gabrielita_r(Gabriela si Victor)
83.ralucuza2000(Elena Raluca si Ovidiu Cristian)
84.mirela05(Mirela si Octavian)
85.Zamfir.mel(Mihaela si Cosmin)
86.claudela(Claudia)
87.iaura21(Mihaela Aurelia)
88.ralu27(Raluca)
89.winter(Alina-Valentina)
90.Dragaica(Andreea-Georgiana si Andrei)
91.Gianina34(Elena-Gianina si Mihai)
92.Ioanatugs (Ionica si Radu Mihai) - ortodoxa
93.claudiaandor (Claudia Severina si Alexandru Relu)
94.mihaele(Nicoleta-Florina)
95.speranta2008(Gabriela si Ion) - ortodoxa
96.krika(Antoneta-Cristina)
97.sandyprs(Alexandra)
98.ioana olaf(Ioana)
99.Sorinake (Sorina-Daniela si Marian)
100.Ge@n@(Geanina si Dorel)
101.nicoleta_8(Nicoleta-Ioana)
102.maria08(Maria si Vasile) -ortodoxa
103.crinna_diana(Crina Diana)
104.KoraPop(Diana-Corina si Manta)
105.Alexa_(Solomonia si Aurelian) - ortodoxa rit vechi
106.cd_lavinia(Doina-Lavinia si Vasile)
107.stuart(Mariana)
108.sufletel_80(Dorina si Bogdan Cristian)- ortodoxa
109.housepoket480(Emilia-Madalina, pr. Alexandru Constantin si Matei Alexandru)
110.ANITA75(Ioana si Sevastian) - ortodoxa
111.happymum(Gina si Sevastian)- ortodoxa
112.pogonici1977(Maria Irina)- ortodoxa
114.elenii(Elena si Gabriel) - ortodoxa
115.Delphinas(Veronica si Mihai) - ortodoxa
116.cipicah(Delia, Dumitru-Ciprian si Ioana-Eleonora) - ortodoxa
117.elleny78(Elena si Costin) - ortodoxa
118.arianutza(Ana Maria) - ortodoxa
119.sophie76(Daniela si Bogdan) - ortodoxa
120.Silvy24(Silvia) - ortodoxa
121.Theiuta(Andreea Theodora si Valeriu) - ortodoxa
122.ingeras26a(Andreea, Catalin-Alexandru si Maya-Maria) - ortodoxa
123.dedus75(Adina) - ortodoxa
124.raluca30(Raluca) - ortodoxa
125.mvb(Monica) - ortodoxa
126.adi76(Adriana) - ortodoxa
127.jujuka(Ioana si Horia Mihai) - ortodoxa
128.sissica(Maria Simona si Nicolae) - ortodoxa
129.nanei(Oana si Adrian) - ortodoxa
130.aditzaC(Adriana-Corina si Gabriel) - ortodoxa
131.anka_daria77(Silvia_Ancuta si Darie Stefan) - ortodoxa
133.Miha3(Mihaela si Alin)- ortodoxa
134.any75(Anisoara si Constantin)- ortodoxa
135.speranta(Angelica si Vasile)- ortodoxa
136.bubu73(Mioara si Marian)- ortodoxa
137.A_driana(Adriana si Jozsef)- ortodoxa
138.maria_scu(Maria si Florin)- ortodoxa
139.aruam(Aura si Cristian Silviu)- ortodoxa
140.ariana73(Anisoara si Dorin Petrisor)- ortodoxa
141.andrasonia(Andra si Adrian)- ortodoxa
142.bebe3(Cristiana si Florin)- ortodoxa
143.Magdita(Maria-Magdalena si Iulian-Laurentiu)- ortodoxa
144.danuk(Daniela si Adrian)- ortodoxa
145.tzuiumic(Cristina Elena)
146.oachi09(Ana Maria)
147.mada23 (Andreea-Magdalena si Nelu)- ortodoxa
148.ALRAK(Karla si Claudiu) - ortodoxa
149.Cami Antonia(Camelia si preot Lucian+Antonia Ioana Teodora)- ortodoxa; Alina
150.monimo(Monica si Mihai) - ortodoxa
151.carmelly(Carmen-Mihaela si Vartan) - ortodoxa
152.Lianaalba(Anca) - ortodoxa
153.Iris_23(Stefania si Vasile)
154.babiela (Anuta Gabriela si Gabriel)
155.Cris_25 (Cristina)
156.medamaya1 (Florica si Cristian+Maria)
157.caciantoni (Elena-Cristina si Marius-Nicusor)- ortodoxa
158.Daniela_xy (Irina si Constantin+Maria)
159.Elenus26 (Elena si Gabriel)
160.Ioannoula (Ioana si Fotis)
161. Cora79 (Mariana-Corina si Sorin-Florin)
162. Jasmin012 (Nicoleta)
163. Danutza2783 (Dana Gabriela si Dumitru)
164. RodiMoni (Rodica-Monica si Florinel)
165. trutzi (Andreea si Marius)- ortodoxa
166. silvi.81 (Silvia-Veronica si Marcel)
167. angel33(Angelica si Florin)- ortodoxa
168. verygu (Veronica)
169. arianna11 (Ana-Maria si Emilian)
170. Mioara si Diego-Madalin
171. Mariana
172. Elena Monica
173. Joy21 (Victoria si Martin)
174. honeys (Nicoleta si Mihail)
175. fancy_mona (Simona si Ovidiu)


Lista gravidutelor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:



RUGACIUNE PENTRU PRUNCUL CE SE AFLA IN PANTECELE MAMEI

Doamne,Cel ce ai zis oamenilor: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul", binecuvantand nasterea de prunci, arata mila Ta acestui prunc care se afla in pantecele maicii sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea randuita de Tine. Da-i lui, Doamne,crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Tu ai purtat de grija Preacuratei Fecioare cand a purtat in pantecele ei pe Dumnezeiescul Prunc. Nu ne parasi acum nici pe noi, robii Tai, ci ocroteste-l cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Iar mai apoi, luminandu-l cu Sfantul Botez, sa Il faci pe el un madular ales al Sfintei Tale Biserici, ca sa Te laude si sa Te binecuvanteze in toata viata lui si in vecii vecilor.
AMIN.

Marie Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul Tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin


1.dasalina(Alina Elena) - ortodoxa
2.marijan90(Ana-Maria si Mihai)- ortodoxa
3.Claudelle(Oana-Claudia si Ioan Ovidiu)
4.oana80(Oana-Aurelia si George-Iulian) - ortodoxa
5.oanka80(Oana si pr.Paul) - ortodoxa
6.florela30(Florela si Aurel) - ortodoxa
7.Ioanact(Alina-Gabriela, Pr. Ciprian Sergiu +Ioana)- ortodoxa
8.pamy_ggg(Georgeta Pamela si Cornel)- ortodoxa
9. Ally000 (Alinna)
10.vvvvv(Victorita si Gheorghe) - ortodoxa
11. mamieea(Andreea si pr.Ionut) - ortodoxa +
12. Yoyoyo (Mirela si Iosif)
13. Tudormiha(Mihaela)
14. Nike974 (Nicoleta si Emanuel-Bela)



Lista mamicilor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:



Rugaciunea femeii inainte de nastere
Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.


Rugaciunea mamei dupa nastere
Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

1.Adela Achim(Maria-Adela)Stefan
2.Aditi(Adriana-Olimpia)Andrei
3.Cleopatra70(Claudia)Gabriel-Cristian si Andrei-Marian DPN 25.03.2008
- ortodoxa
4.Ainigriv(Virginia-Adriana)Maria
5.Suflet(Elvira) Bogdan
6.Syris(Marinela)Iulia
7.Ali(Alina)Andrei

8.Maryb(Mariana)Mario Gabriel
9.valeria72(Valeria)
10.Hera25(Adriana)Lorena Elena
11.Cami Antonia(Camelia si preot Lucian)Antonia Ioana Teodora
12.alina27(Alina Luciana si Marius Danut)Rares
13.Pisik06(Ioana) Ana Bianca
14.Bubulina1(Karen)Rares Stefan
15.Carmencar(Carmen-Ionica)Valentin Cristian

16.laurra(Laura Maria)- Maya Teodora
17.Liana30(Mariana-Gabriela)
[blue]18.gigelica20(Lucica-Florentina si Gabriel Teodor)
[blue]19.Ganesha(Gina)-Stefan Amir
[b]20. Silvi8 (silvia) - Crina
21. Koko_01 (Corina))-[b]Cezar Constantin

22. Cris_2081(Cristina-Iuliana) - Ioan Victor
23.noce (Carmen-Gabriela si Virgil) - Filip
24.medamaya1 (Florica si Cristian) - Sofia Maria
25.crisis81 (Cristina-Camelia) - Teodora
26.Daniela_xy (Irina si Constantin) - Maria
27.vally (Valentina Daniela si Mihaita) - Gloria Adelina
28. smoly (Cristina Mihaela si Marian)
29. Iuca (Viorica) Bogdan Andrei si Bianca Ioana
30. Anaconda2(Ana) Paul Daniel
31. Anaomaria(Anamaria si pr.Ciprian) Maria-Parascheva -ortodoxa
32. ingeras70(Iuliana si Florin) Teodor Mihai - ortodoxa
33. Anadomnica(Ana-Domnica si Marius-Cristian)Maria -ortodoxa
34. Camy_pus(Elena Camelia)Flavius-Cristian - ortodoxa
35. Danangie(Daniela-Angela)Alessio Michele, Mattia Gabriel
36. analuci(Luciana si Alexandru Dumitru) Maria
37. ank24(Anca) Mario
38. Doris_71 (Doinita) Matteo
39. mihaela amalia(Maria-Mihaela si Constantin Cristian)Amalia si Andi-Matei - ortodoxa


Lista fetelor care doresc sa citeasca zilnic cate un Psalm (lista este deschisa!)

Criss_2081
Sandaa
Cami_antonia
Housepocket
Victorita (vvvvv)
Ioanact
Nike974
Angel33
Happymum
Pogonici1977
MaraAnisia
Andrasonia
fancy_mona
Livsy





Mail-ul comun este: mamici2010@yahoo.com

Cum se deschide un nou capitol:
-capitolul nou se deschide in jur de pagina 20
-se lucreaza cu doua pagini deschise
-subiect nou cu titlul "rugaciune colectiva pentru a avea un copil" +nr. de capitol
-cu butonul "reply with quote" (foita cu sageata verde de deasupra mesajului) se ia textul de la mesajul cu listuta din cap de la subiectul vechi si se copiaza in primul mesaj din capitolul nou si se scot tag-urile [quote] de la inceput si de la sfarsit ca sa apara textul scris normal nu ca si cand ar fi citat.
-apoi se pune mesaj la sfarsitul capitolului vechi cu anunt ca a fost deschis capitol nou plus link-ul capitolului nou.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Tot eu... Vreau sa ii multumesc lui Lili_g pentru multele cuvinte de folos pe care ni le-a trimis , Lili, de-abia astept sa le citesc, sper diseara, cu ajutorul Lui Dumnezeu.

De asemenea, multumim Caciantoni pentru grija pe care o arati fata de noi!

Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va daruiasca Darul Vietii! Valabil pentru toata lumea!

As avea o mare rugaminte pe care o port de mult in suflet si despre care tot nu am scris... Va rog sa o pomeniti in rugaciunile voastre pe Laura, grav bolnava, mama a doua fetite gemene, in clasa a V-a. Am sa o trec si in listuta de pe pagina intai si va rog sa nu uitati sa o pomeniti, caci are mare nevoie de ajutor, Dumnezeu sa o binecuvanteze, pe ea si pe fetitele ei si pe toti cei care o sustin in momente de mare incercare. Laura este colega unei colege de-ale mele, nu o cunosc personal, dar stiu ca are nevoie mare de sprijinul nostru in Rugaciune. Va multumesc TUTUROR!


Dumnezeu sa va binecuvanteze!

PS: Sunt trista sa vad ca se scrie atat de putin si ma rog ca Dumnezeu sa ne invioreze in aceasta lucrare, pe care speram sa o facem dupa placul Lui. Oare cum se mai simte Cleopatra? Dar Theiuta?... Dumnezeu sa fie cu ele si cu noi toate! Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Theiuta, ai pm

TUTUROR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:


SFANTUL FOTIE MARTURISITORUL – stalpul credintei drepte si plinitorul pacii lui Hristos in valtoarea tulburarilor bisericesti si lumesti

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/02/06/sfantul-fotie-cel-mare-pacea-lui-hristos-in-valtoarea-tulburarilor-bisericesti-si-lumesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Dragele mele,
Livsy am observat si eu ca se scrie mai putin in ultima perioada dar sper ca sunteti bine. Sper sa ne revenim si noi.
Lili multumim pt postari. Sper sa-mi fac timp sa citesc tot nu am citit decat putin spre rusinea mea. Bunul Dumnezeu sa te ajute. Imi pare rau pt pierderea ta.
Caciantoni multumim si tie pt tot. Maicuta Domnului sa te ocroteasca.
Va pe toate si va imbratisez cu mare drag.

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

lili multumim de postari ... esti super

ana ne vom ruga pt laura ...
am si eu o rugaminte
la minunile anului 2009 as vrea sa fiu si eu trecutaaaaaaa ... ca eu am dat tonul nasterilor acelui an .... azi imi amintesc ca eram super mare anul trecut pe vremea astaaaaaaaaaaaa dar si super nerabdaqtoare si increzatoare in puterile mele desi nasterea propriu zisa a fost extrem de greaaaaaa

va pupi
revin maine
sa aveti o slujba placuta sufletelor voastre maine
doamne ajuta!



SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

dragutelor si cipicah.....sinaxarul de azi......

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie07.htm

eu sunt tot acasa, pacatoasa......la noi e tare frig si bate vantul si sotul meu a plecat singur la slujba....a zis ca e mai bine sa raman acasa.......si imi vine sa plang.....am asa o stare......ca nu am mai fost de mult la Sf. Liturghie......sa ma ierte Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului.......

si pentru ca azi este sarbatorit Sf. Partenie, va postez mai jos acatistul.......sa va fie de folos.....

Acatistul Sfantului Partenie

Partenie - Sfant Parinte !

Ocrotitor al bolnavilor de cancer si tamaduitor al tuturor bolilor !

(7 februarie)

Rugaciunile incepatoare si apoi Condacele si Icasele

Condacul 1

Ca pe un arhipastor prea indumnezeit al Lampsakului si ca pe un facator de minuni si izvor imbelsugat te laudam pe tine, Ierarhule insuflat de Dumnezeu. Iar tu, ca unul care are indrazneala catre Domnul, roaga-te sa fie izbaviti de tot necazul cei care striga catre tine: Bucura-te, Parinte Partenie!

Icosul 1

Om fiind prin fire, inger prin purtari ai fost vazut Ierarhule Partenie si cu darurile ingeresti faci sa straluceasca adunarea Bisericii; de aceea, minunandu-ne de viata ta, strigam cu glas mare:

Bucura-te, cel prin care Hristos este laudat;

Bucura-te, cel prin care dusmanul este alungat;

Bucura-te, pastor prea indumnezeit al Lampsakului;

Bucura-te, faclie luminoasa a Helespontului;

Bucura-te, culme a smere­niei si comoara a dragostei;

Bucura-te, adanc al curatiei si facator de minuni;

Bucura-te, ca te-ai umplut de lumina cereasca;

Bucura-te, ca ai nimicit puterea amagitorului;

Bucura-te, slujitor infla­carat al lui Hristos;

Bucura-te, ocrotitorul si aparatorul nostru;

Bucura-te, cel prin care credinciosii se aprind;

Bucura-te, cel prin care dusmanii sunt surpati;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 2

Viata curata din tinerete avand, te-ai umplut de da­rurile ceresti si, facator a multor minuni fiind, te-ai pus mijlocitor pe langa harul Duhului, Partenie purtatorule de Dumnezeu, uimindu-i pe cei care striga: Aliluia!

Icosul 2

Viata ta a fost cunoscuta tuturor si impodobita cu virtuti si, tuturor pilda aratandu-te din tinerete prin fapte sfinte, luminezi sufle­tele noastre, ale celor care cu dor strigam catre tine:

Bucura-te, vistierie a obiceiurilor fara pata;

Bucura-te, icoana a adevarurilor sfinte;

Bucura-te, pilda vietii folositoare;

Bucura-te, comoara sfanta a linistii sufletesti;

Bucura-te, ca ai lipsit de lumina pe dusmanul pu­ternic;

Bucura-te, ca L-ai slavit pe Hristos, imparatul tuturor;

Bucura-te, omoratorul patimilor rautatii;

Bucura-te, cel luminat de Lumina linistii dumnezeiesti;

Bucura-te, cel ce ai urmat blandetii lui Hristos;

Bucura-te, urmatorul bunatatii Lui;

Bucura-te, cel care ai dispretuit orice stapanire a celor pieritoare;

Bucura-te, cel care ai primit lumina de la Dumnezeu;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 3

Primind din inaltul cerului putere in implinirea faptelor si dumnezeiasca vointa insu­flata de Dumnezeu, ai fost mai puternic decat tot ce este stricacios prin alipirea de ce­rescul Duh, fericite Partenie, si strigai catre Sfanta Treime: Aliluia!

Icosul 3

Dumnezeiescul Filitos a cunoscut harul foarte stralucit al vietii tale purtatorule de Dumnezeu, si te-a desavarsit pentru preotie cu uleiul prea sfant al Duhului, ca sa aduci jertfa nesangeroasa pentru cei care striga:

Bucura-te, jertfitor dum­nezeiesc;

Bucura-te, sfant invatat in tainele Cuvantului;

Bucura-te, slujitor al Tainelor dumnezeiesti;

Bucura-te, podoaba a Sfintei Biserici;

Bucura-te, cel care luminezi cu lumina nevinovatia;

Bucura-te, cel care ne inveti tainele cu darul intreitei Lumini;

Bucura-te, ca ai fost primit preot purtator de Dumnezeu;

Bucura-te, ca ai stralucit ca preot cu vorbire de la Dumnezeu;

Bucura-te, cel care ai taiat spinul patimilor;

Bucura-te, cel care ai curatit ogorul sufletelor;

Bucura-te, vas al Luminii Celei cu trei raze;

Bucura-te, izvor al sufletelor care s-au pocait;

Bucura-te, Parinte,Partenie!

Condacul 4

Cu intelepciune dumnezeiasca ai fost primit urmator al Apostolilor si ai dobandit harul acestora; de atunci, sanatos l-ai facut, Cuvioase, pe cel orbit de taur, mult fiind laudat tu, Partenie, si cantand lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 4

A auzit de bogatia multelor tale binefaceri femeia care era greu suferinda si, venind la tine cu evlavie, a fost izbavita de suferinta cancerului, vestind harul tau si strigand catre tine cu credinta:

Bucura-te, tamaduirea celor bolnavi;

Bucura-te, vindecarea celor in suferinta;

Bucura-te dumnezeiasca mangaiere a celor intristati;

Bucura-te, insanatosire grabnica a celor bolnavi;

Bucura-te, ca ai ucis puterea cancerului;

Bucura-te, ca ai vindecat-o imediat pe femeie;

Bucura-te, cel care ai slujit fara pata Domnului;

Bucura-te, cel care ai nimicit puterea lui Veliar;

Bucura-te, lauda a preotilor evlaviosi;

Bucura-te, sprijin al multor tulburati;

Bucura-te, glas al milostivirii dumnezeiesti;

Bucura-te, vas al dragostei din belsug;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 5

Vas ales vazandu-te prea fericitul intaistatator al Kizikului, cu dumnezeiasca insuflare, te-a aratat ierarh dumnezeiesc si pastor al Lampsakului; de atunci, Partenie, cu smerenie ai strigat catre Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 5

Cu puterea dumnezeiasca ai fost in stare sa dobori si sa omori pe dusmanul care a venit impotriva ta ca un caine turbat si cu evlavie ai pastorit turma ta, care cu bucurie striga catre tine, Cuvioase arhipastor:

Bucura-te, arhipastorule al Lampsakului;

Bucura-te, ierarhule indumnezeit;

Bucura-te, izvor nesecat de minuni;

Bucura-te, invatator al dogmelor dumnezeiesti;

Bucura-te, chip prea neintinat al Bunului Pastor;

Bucura-te, oaie blanda a Mantuitorului Hristos;

Bucura-te, ca pe Veliar ca pe un caine l-ai nimicit;

Bucura-te, ca ai vazut slava Domnului;

Bucura-te, urmator al milostivirilor lui Dumnezeu;

Bucura-te, chip al vietii fara pata;

Bucura-te, cel din cauza caruia plange Veliar;

Bucura-te, cel prin care credinciosii dantuiesc;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 6

Nimicind, ierarhule, puterea demonilor si prin aceasta toate vrajitoriile, si facand sa piara, cu harul care ti-a fost dat, practicile magiei, daruiesti sanatate si izbavire tuturor celor care striga: Aliluia!

Icosul 6

Lampsakul si tara Helespontului se bucura de tine si toata Biserica canta pentru multimea minunilor tale, prin care nu ai incetat sa faci bine tuturor, caci lucrurile bune le daruiesti celor care striga cu credinta:

Bucura-te, slava Bisericii;

Bucura-te, faclia credintei;

Bucura-te, comoara vie a Duhului Sfant;

Bucura-te, marea scapare a celor bolnavi;

Bucura-te, stalp al faptelor dumnezeiesti ale vietii in Duh;

Bucura-te, unealta calauzita de Dumnezeu a vietuirii minunate;

Bucura-te, ca poti sa starpesti viclenia idolilor;

Bucura-te, ca faci sa straluceasca dragostea lui Hristos;

Bucura-te, comoara a vietii viitoare;

Bucura-te, scanteiere vie a lumii imateriale;

Bucura-te, lucrator al multor fapte minunate;

Bucura-te, flacara a milo­stivirilor ceresti;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 7

Mare prin fapte minunate, ajuns ierarh, ai izbavit de ratacirea idolilor turma ta duhovniceasca, care ti-a fost incredintata din mainile lui Dumnezeu si ai hranit cu dogmele credintei pe cei care striga: Aliluia!

Icosul 7

Vestind legile credintei si harul Evangheliei, purtatorule de Dumnezeu, i-ai intors sa slujeasca lui Hristos pe cei care inainte erau fii ai pierzarii si cu minuni ii intaresti pe cei care cu evlavie striga catre tine:

Bucura-te, luminator al celor aflati in intuneric;

Bucura-te, parinte al celor care s-au luminat;

Bucura-te, cel care ai facut de rusine zadarnicia ido­lilor;

Bucura-te, cel care ai facut cunoscuta mila Mantui­torului;

Bucura-te, indumnezeitule cunoscator al invata­turilor datatoare de viata;

Bucura-te, vestitor al milostivirilor ceresti insuflat de Dumnezeu;

Bucura-te, ca indrumi spre calea mantuirii;

Bucura-te, ca risipesti intunericul nestiintei;

Bucura-te, cel care aprinzi flacara sufletelor spre dra­gostea lui Hristos;

Bucura-te, cel care rupi sagetile dusmanului;

Bucura-te, cel care tai radacinile patimilor;

Bucura-te, cel care aduci rodul virtutii;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 8

Prin iconomie dumnezeiasca ai facut, Parinte, minuni neobisnuite spre mantuirea altora, ai nimicit puterea demonilor si ai vindecat boli grele, tamaduindu-i cu cuvantul tau, Partenie, pe cei care striga: Aliluia!

Icosul 8

Cu totul luminat de imparatul cel Sfant, ai venit la Constantin cel vestit, care, cinstindu-ti evlavia, ti-a daruit o bogata rasplata, pentru care ai slavit pe Hristos, indemnandu-i pe toti sa strige catre tine:

Bucura-te, cel mare printre minunati;

Bucura-te, cel slavit printre sfinti;

Bucura-te, cel care ai bucurat pe Domnul cel Sfant;

Bucura-te, cel care ai facut de rusine pe capetenia in­tunericului;

Bucura-te, prieten adevarat al Atotputernicului Hristos;

Bucura-te, arma indreptata impotriva dusmanului;

Bucura-te, cel pe care l-a cinstit Constantin cel Mare;

Bucura-te, ca ai primit dar daruit de Dumnezeu;

Bucura-te, cel care stralucesti cu lumina Harului;

Bucura-te, nimicitor al dusmanului blestemat;

Bucura-te, cel care ai adus pe multi la Hristos:

Bucura-te, cel care ai indepartat nebunia dusmanilor;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 9

Vindecand de ratacire turma ta nestatornica, ai zidit, Sfinte Parinte, o biserica prea frumoasa Mantuitorului, ca templu viu al Dumnezeiescului Duh, iar acum, inaltand cantari catre Ierusalimul ceresc, canti lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 9

La cuvintele rugaciunilor tale, ca din somn s-a trezit in chip minunat Eftihianos si de bogatul tau har, Cuvioase, s-a rusinat dusmanul hulitor; iar noi, alergand catre tine, cu credinta fierbinte iti strigam:

Bucura-te, vasul Mangaietorului;

Bucura-te, cunoscatorule al vietii necunoscute;

Bucura-te, cel care ai inviat prin rugaciune pe cel care a murit;

Bucura-te, cel care ai ucis pe dusmanul care te pizmuia;

Bucura-te, ca ai vindecat pe foarte multi care sufereau cumplit;

Bucura-te, ca mare cu adevarat te-ai aratat prin mi­nuni;

Bucura-te, nimicitorul duhurilor necurate;

Bucura-te, talcuitor al invataturilor dumnezeiesti;

Bucura-te, cel prin care sunt alungati demonii;

Bucura-te, cel prin care sunt tamaduiti cei foarte ne­fericiti;

Bucura-te, slujitor adevarat al lui Hristos;

Bucura-te, biruitor al dusmanului;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 10

Descoperit a fost, Parinte, duhul cel necurat, care se ascundea de mult timp in om; si cand i-ai spus sa se salasluiasca in tine a plecat gemand, iar cel vindecat, laudandu-te, ii striga lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 10

Cand ai cunoscut, Parinte, boala care se ascundea in inima pastorului Irakliei, imediat pe acesta l-ai aratat milostiv, cu cuvantul tau, Partenie; de aceea, minunandu-se de marinimia ta, toti strigau:

Bucura-te, cunoscatorul celor ascunse;

Bucura-te, cunoscatorule al celor care nu se pot spune;

Bucura-te, invatator al milostivirii dumnezeiesti;

Bucura-te, fluviu plin de mila;

Bucura-te, cel care urmezi mila Milostivului Dumnezeu;

Bucura-te, lacas al blandetii si al Luminii care nu poate fi inteleasa;

Bucura-te, ca l-ai vindecat pe pastorul Irakliei;

Bucura-te, ca ti-ai izbavit turma de ratacire;

Bucura-te, icoana a bunatatilor lui Hristos;

Bucura-te, parau al multor veselii;

Bucura-te, aparator al saracilor si smeritilor;

Bucura-te, cel care contempli Lumina cereasca;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 11

Afland de la tine vindecare, fostul slabanog l-a laudat pe Mantuitorul si, indreptat prin rugaciunea ta, vestea, prea fericite Partenie, minunea ta cea mare, strigand: Aliluia!

Icosul 11

De harul tau dat de Dumnezeu s-a cutremurat multimea demonilor, prin rugaciunile tale cerul a dat ploaie pamantului care era insetat, ogorul a dat rod foarte bogat, iar credinciosul arhidiacon ti-a zis cu uimire:

Bucura-te, cel plin de roade datatoare de viata;

Bucura-te, izbavitor de patimi nevindecate;

Bucura-te, cel care il urmezi pe Ilie Tezviteanul;

Bucura-te, cel care faci sa sporeasca dragostea lui Hristos;

Bucura-te, rau foarte limpede al milei dumnezeiesti;

Bucura-te, crin prea frumos mirositor al harului duhovnicesc;

Bucura-te, ca faci ploaia sa coboare peste pamantul insetat;

Bucura-te, ca ne duci la corabia mantuirii;

Bucura-te, legatura a credinciosilor adusi langa tine;

Bucura-te, tamaduire a multora care erau bolnavi;

Bucura-te, cel datorita caruia se bucura slabanogul;

Bucura-te, cel catre care striga mereu tot credinciosul;

Bucura-te, parinte Partenie!

Condacul 12

Luminat cu darul proorociei, ai spus dinainte, Parinte, cele ce se vor intampla si pe Ipatianos, arhidiaconul Irakliei, l-ai vazut vas al Duhului, iar dupa ce ai proorocit aceasta striga si el impreuna cu tine catre Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 12

Cantandu-ti laude de despartire, Ierarhule, cei care s-au adunat cu credinta multa pentru calatoria ta la Dumnezeu au incredintat mormantului trupul tau, Cuvioase, iar noi, laudandu-te, strigam cu evlavie catre tine:

Bucura-te, cel impreuna cetatean cu ingerii;

Bucura-te, sfantule biruitor cu cununa;

Bucura-te, temelie de nezdruncinat a Bisericii;!

Bucura-te, cel plin de stralucirea Luminii necreate;

Bucura-te, gradina foarte placut mirositoare a darurilor tainice;

Bucura-te, zid nesurpat al crestinilor evlaviosi;

Bucura-te, ocrotitor care suferi impreuna cu cei ce te cinstesc;

Bucura-te, aparator si sprijinitor al ortodocsilor;

Bucura-te, cel prin care voi fi curatit de patimi;

Bucura-te, cel prin care voi fi izbavit de nenorociri;

Bucura-te, bucurie a sufletelor credincioase;

Bucura-te, aparare adevarata si a mea;

Bucura-te, Parinte Partenie!

Condacul 13

O, preaminunate Parinte Partenie, Ierarhule al Domnului, revarsare de minuni uimitoare, primeste rugaciunile noastre si prin solirile tale catre Dumnezeu, sa primim iertare de greseli toti care intr-un glas ii strigam: Aliluia!

Acest condac se zice de de trei ori.

Apoi iarasi se zice Icosul intai si Condacul intai.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Predica Sfantului Nicolae Velimirovici la DUMINICA INFRICOSATOAREI JUDECATI

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/02/06/predica-sf-nicolae-velimirovici-la-duminica-infricosatoarei-judecati

PREDICA LA DUMINICA INFRICOSATEI JUDECATI – DESPRE ANTIHRIST SI SFARSITUL LUMII


http://www.razbointrucuvant.ro/2008/07/02/2-iulie-sfantul-ioan-maximovici-va-fi-o-apostazie-generala-si-pe-deasupra-multi-episcopi-vor-trada-credinta


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Parintele Rafail Noica: “VOIA MEA PROPRIE ESTE IADUL!”

Fragment din conferinta “Criza in Biserica“, sustinuta de parintele Rafail Noica la Alba-Iulia, in aprilie 2003

“… Trebuie sa luam foarte in serios realitatea libertatii noastre, pe care Dumnezeu nu o va sili nici pentru mantuirea omului! Omul este cel care isi hotaraste soarta. Dumnezeu cand ne va judeca nu cred ca va fi o judecatorie ca in lumea aceasta – suparat ca i-am facut niste boroboate o sa ne traga la raspundere… Judecata intr-un fel este a omului: va putea omul sa traiasca in prezenta Acestui Dumnezeu, el fiind sau devenind altfel? (…) Pana la urma… nu stiu, va spun un cuvant, nu este absolut, dar cred ca este o realitate: oare Dumnezeu judeca? Sau pur si simplu eu o sa ma judec pe mine insumi? O sa pot trai cu asa un Dumnezeu sau nu? In realitate, Biserica este o judecata reciproca. Dumnezeu ma judeca stiind ce a facut cu mine si Se lasa judecat de mine.

Cand Hristos dupa Inviere ii spune lui Petru: “Simone, fiul lui Iona, ma iubesti mai mult decat acestia?“, Atotputernicul se lasa judecat de faptura Lui. Si daca Simon, fiul lui Iona a zis: “Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc“, asta a fost “judecata” care s-a terminat in impacare si armonie. Nu ca avea Hristos nevoie de ceva! Petru, cu boroboata lui, avea nevoie sa fie impacat cu Dumnezeu si tot Dumnezeu a lucrat impacarea ! Pe Petru nu-l vedem ca ar fi zis sau ca ar fi facut ceva, poate ca nici nu stia ce sa faca… Si inainte de Inaltare, Hristos gaseste un moment cand sa il puna pe Petru nu numai inapoi printre ucenici, dar sa il puna ca primul ucenic, zicand: “ma iubesti mai mult decat acestia?”. Ar fi putut, ar fi indraznit Petru, ar fi avut obraz el sa spuna: “Te iubesc mai mult decat acestia?” Doar spusese: “Daca toti Te vor lepada, dar nu eu!” (….) Era o realitate pe care o cunostea Hristos, numai ca Petru era inca naiv si nu stia niste legi duhovnicesti: ca nu trebuie prea mult sa te increzi in ce traiesti acum. Ca ne spun Sfintii Parinti filocalici: asteapta ispita pana in clipa mortii, fii treaz, vegheaza ca nu cumva sa te fure, asa cum l-a furat in noaptea aceea pe Petru! Dar Hristos, Dumnezeu fiind, stia si un alt adevar: acela ca desi Petru a cazut asa de rusinos, asa de cumplit, stia totusi si adevarul acela, ceea ce l-a facut pe Petru sa zica: “Daca toti acesti te vor lepada, dar nu eu!” Era un adevar acolo, de care Petru s-a rusinat, pe care nu-l mai putea pronunta acum. Dar Hristos, cunoscatorul inimilor l-a pronuntat pentru el: “Ma iubesti mai mult decat acestia?” Iarasi, ce putea sa zica Petru, poate nu cu prea mult curaj in cliupa aia? “Asa, Doamne, Tu stii (totusi) ca Te iubesc, desi am facut ce-am facut!” Si l-a luat Hristos de trei ori – asa cum de trei ori se lepadase de El – pana ce… l-a taiat la inima si prin aceasta taiere la inima s-a curatit Petru de ocara si de energiile intunecoase ale caderii lui.

Ce vreau sa subliniez este potentialul de diferenta dintre Dumnezeu si om care duce neaparat la o criza, la un tragic care se poate solda in tragedie, dar care este menit de Dumnezeu mai mult sa-l faca pe om sa constientizeze si, constientizat fiind, cu mai multa intelegere si cu mai multa putere, intelegand lucrurile cum trebuie, in toata libertatea sa se poata da Proniei lui Dumnezeu.

Asa cum, de exemplu, fiul risipitor a cerut mostenirea, tatal i-a dat-o, el s-a dus si a risipit-o, dar inteleptindu-se prin tragicul in care a intrat, a venit inapoi la tatal cu pocainta. Si tatal nici nu l-a lasat sa spuna pana la capat spovedania, ca l-a si imbratisat, ca a si poruncit sa i se aduca haina cea dintai s.a.m.d…. Nu stiu daca au existat multi ca acest Tata in istorie… Va inchipuiti ce s-ar zice despre acest Tata: “Mai, prostule, bine ti-a facut fiul tau! Nu stiai cine era ala micu’? Lui i-ai dat banii, lui i-ai dat mostenirea? Atatia ani l-ai crescut si nu stiai ce-avea sa faca?…” Acest Tata “prost” care nu stia cine era fiul, iertati-ma, … este Dumnezeu. Oare prostie este? Eu cred ca este dragostea unui Dumnezeu atotputernic, dragostea care isi interzice, fata de libertatea pe care El a pus-o in om, sa transgreseze aceasta libertate. Si aici este potentialul nostru de cadere, de iad si inca de iad vesnic! Pentru ca nu e gluma! Viata noastra nu e gluma, libertatea noastra nu e gluma, este o fapta dumnezeiasca.

Iar “criza“…. este cuvantul grecesc pentru judecata (“Krisis“). Am mai vorbit despre el. Pai Biserica este cu precadere locul de “criza”, de “judecata” reciproca. Si toata viata omeneasca pe pamant este o continua “criza”, “judecata” intre om si Dumnezeu, daca ne luam mantuirea in serios. Este o “judecata” in care trebuie sa ajungem – ideal si nu numai ideal, ci in mod firesc sa ajungem – sa “indreptatim” pe Dumnezeu, sa “justificam” pe Dumnezeu si sa spunem candva: “Da, ai dreptate, Doamne! Faca-se voia Ta!“.

Un alt aspect al judecatii de apoi va fi acesta: Vor fi la judecata doua tabere: cei care vor fi zis in viata lor lui Dumnezeu: “Faca-se voia Ta!” si cei carora Dumnezeu le va zice la judecata “Faca-se voia ta!” Si daca Dumnezeu imi spune mie “Faca-se voia ta!” si eu ma voi duce sa imi fac voia mea, asta este iadul! Cand vom intelege, frati si surori, ca singurul lucru de dorit, singurul Rai este sa putem trai “Faca-se voia Ta, Doamne!“? Cand vom intelege ca ceea ce numim noi “voia mea proprie” este Iadul? Iar pentru a intelege “voia proprie” – pentru o faptura libera – iarasi trebuie definitii… Este vorba de o voie patimasa. Ce-i o patima? Si aici e nevoie de definitii… Patima este o scalciere a realitatii pe care a creat-o Dumnezeu, nu este o realitate in sine, este ca un cancer, o buba peste un trup sanatos sau ceva sucit. Si voia patimasa este o voie nereala, este un irealism. Iar a intra in voia lui Dumnezeu este singura adevarata realitate pe care Dumnezeu a gandit-o si a facut-o si in care ne-a invitat. Si care este… tocmai ce vrea omul! (e vorba de “ce vrea omul” in adancul si in esenta sa, iar nu de voia sa patimasa, ci care este scopul ultim, adesea neconstientizat sau neinteles al aspiratiilor sale, nota noastra).

Va dau o pilda de acest “Faca-se Voia Ta!” (…) La slujba celor 12 Evanghelii din Joia Mare, fiti cu luare aminte la primul Antifon dupa prima lunga Evanghelie, sa vedeti in imnologia Bisericii cum ni se subliniaza prin cate miscari si cuvinte a vrut Hristos sa-l mantuiasca pe Iuda. Si fiecare tropar se termina: “Dar Iuda, nelegiuitul nu a voit sa inteleaga“.

Multi gandesc ca este scris despre Iuda ca “asa este scris” si asa trebuia sa se intample… Nu era un program al lui Dumnezeu ca un om sa piara in iad pentru ca Dumnezeu sa-si faca mantuirea! Atunci Mielul junghiat ar fi fost Iuda, si nu Hristos! Iuda “era scris” despre el ca avea sa-L vanda, in sensul ca Dumnezeu stia mai dinainte libertatea omului pe care nu avea sa o transgreseze El cu atotputerea Lui! S-o transgreseze nu! Dar uitati-va si voi in Evanghelii si vedeti prin cate mijloace a incercat Hristos sa il salveze pe Iuda, sa-i arate raul pe care il facea. Si cititi si Sinaxarul din Triod din ziua aceea, o sa va arate niste lucruri foarte importante! “… dar Iuda, nelegiuitul nu a voit sa inteleaga!” Ne poarta marturie Biserica ca este vorba de o vointa libera.

Apropo de cel pentru care “era scris” ca trebuia sa faca lucrul asta… Da, era scris pentru Iuda, dar Hristos este “Cel care rupe zapisul scris impotriva noastra” (asa cum cantam in Post, in Troparul de la ceasul al saselea). Deci rupatorul zapisului voia sa rupa zapisul lui Iuda. Hristos este Acelasi Care a rupt in zilele lui Iona zapisul ninivitenilor. A anuntat cetatea Ninive prin prorocul Iona ca daca nu se vor pocai, vor pieri in pacatele lor. Au primit ninivitenii, s-au pocait si Dumnezeu “S-a pocait” si El de “facerea” Lui, ca sa zicem asa, adica nu a mai distrus niciun suflet din Ninive! (Pana unde s-a smintit prorocul! Iona s-a smintit pentru ca inaintea paganilor nu putea sa se indreptateasca pentru ca nu s-a implinit cuvantul sau proorocesc! Dar stia ca Dumnezeu este milostiv si de aceea ar fi vrut sa fuga, pentru ca s-a gasit prins ca intre ciocan si nicovala si voia sa scape de toata “povestea” asta…) Deci Hristos voia sa faca la fel cu Iuda.

“Ce este scris pentru om” nu este o predestinare de care omul nu poate fugi. Asta este conceptul paganismului, ca omul nu poate sa scape de ce ii este predestinat. Cu noi nu exista predestinare, exista Pronie, care este o gandire libera a unui Dumnezeu liber fata de un om liber! Si cata libertate nu are omul! Daca nu avem putere sa facem ceea ce voim sa facem, Dumnezeu, pentru rugaciune, ne da acea putere. Si Hristos i-ar fi dat putere lui Iuda sa nu cada in fagasul acela care l-a dus pana la sinucidere. Deci Hristos vroia sa stearga zapisul lui Iuda. Printr-o libera vointa – poate incapatanare sau cine stie ce a fost in inima lui Iuda? – Iuda a ramas incarcat cu prestiinta aceasta a lui Dumnezeu, cu faptul pe care avea sa-l faca, refuza pe undeva pe Dumnezeu care voia sa-l scape de la lucrul acesta. Si Hristos, ca Dumnezeu atotputernic este nevoit, intr-un sfarsit, sa zica, intingand putina paine in vin: “Ce ai de facut, fa mai degraba!”. Dumnezeu cel atotputernic a zis lui Iuda: “Faca-se voia ta!” Si daca n-ar fi zis-o Hristos (ca Iuda cauta prilej sa il vanda!), apoi sunt sigur ca pana astazi Iuda ar cauta prilej si n-ar gasi… Daca puterea cuvantului lui Dumnezeu nu ar fi dat ingaduinta, nu s-ar fi putut intampla asta! Dar uitati-va: un Dumnezeu care cauta prin toate mijloacele mantuirea omului, dar care nu transgreseaza libertatea pe care o are.

Mai este si cuvantul lui Hristos, din capitolul al cincilea din Evanghelia Sfantului Ioan, care zice: “Cei care asculta cuvantul Meu nu vor muri, nu vor trece prin Judecata, ci vor trece (direct) de la moarte la viata.” De ce vor trece de la moarte la viata? (Viata asta numindu-se moarte si cea in care trecem – ceea ce numim moartea noastra – va fi viata cu adevarat!) Fiindca toata viata noastra va fi fost o judecata cu Dumnezeu si daca in aceasta judecata ajungem candva deplin sa zicem lui Dumnezeu: “Faca-se voia Ta!“, Judecata de Apoi s-a facut acum. Si poate ca in sensul asta putem intelege Apocalipsa care zice de prima Inviere si de cei care iau parte la prima Inviere nu vor mai fi necajiti de moartea cea de-a doua“.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

RUGACIUNE DIN RÂNDUIALA LITURGICA
A DUMINICII ÎNFRICOSATOAREI JUDECATI


Când va fi sa vii sa faci Judecata dreapta, Prea-dreptule Judecator, sezând pe scaunul slavei Tale, râu de foc înfricosând, va trage înaintea divanului Tau pe toti, stând înaintea Ta puterile ceresti, si oamenii cu frica vor fi judecati, fiecare precum a lucrat; atunci, sa-Ti fie mila de noi, si sa ne învrednicesti, Hristoase, de partea celor mântuiti, ca un Indurat.

Cartile se vor deschide si se vor arata faptele oa­menilor, înaintea divanului Tau celui de neîndurat; si va rasuna toata valea plângerii cu groaznica scrâsnire, vazând pe toti cei ce au pacatuit trimisi în chinurile cele vesnice, cu dreapta judecata Ta, si fara de folos plangând, Indurate. Pentru aceasta Te rugam pe Tine, Bunule, sa-Ti fie mila de noi, cei ce Te laudam, Unule, mult-Milostive.

Trâmbitele vor suna, si mormintele se vor deserta, si se va scula toata firea omeneasca, cutremurându-se; cei ce au facut bine, cu bucurie se vor bucura, asteptând sa ia plata; iar cei ce au pacatuit, vor tremura cumplit vaitându-se, fiind trimisi la chinuri si de cei alesi despartindu-se. Doamne al slavei, milostiveste-te spre noi, ca un Bun, si ne învredniceste pe noi de partea celor ce Te-au iubit pe Tine.

Plâng si ma tânguiesc, când îmi vine în simtire focul cel vesnic, întunericul cel mai din afara si tartarul, vier­mele cel cumplit si scrâsnirea dintilor cea neîncetata, si durerea ce va sa fie celor ce au gresit peste masura, si pe Tine, Cel preabun, cu vicleana voie Te-au mâniat, dintre care unul si cel dintâi sunt eu, ticalosul. Ci, Judecatorule, ca un îndurat, mântuieste-ma cu mila Ta.

Când se vor aseza scaunele si se vor deschide cartile si Dumnezeu va sedea la Judecata, o, ce frica va fi atunci! Ingerii stând înainte cu frica si râul de foc curgând; ce vom face atunci, noi, oamenii cei vinovati de multe pacate? Si când îl vom auzi chemând pe cei binecuvân­tati ai Tatalui întru Imparatie, iar pe cei pacatosi trimitându-i la chinuri, cine va suferi acea înfricosatoare hota­râre? Ci Unule, Iubitorule de oameni, Mântuitorule, Im­parate al veacurilor, mai înainte pâna ce va sosi sfârsitul, prin pocainta, întorcându-ma, miluieste-ma.

Cunoscând poruncile Domnului, asa sa vietuim: pe cei flamânzi sa-i hranim, pe cei însetati sa-i adapam, pe cei goi sa-i îmbracam, pe straini sa-i aducem în casa, pe bolnavi si pe cei din temnita sa-i cautam; ca sa zica si catre noi Cel Ce va sa judece tot pamântul: Veniti, binecuvântatii Tatalui Meu, de mosteniti Imparatia ce s-a gatit voua.

Vai mie, înnegritule suflete! Pâna când de la rautati nu te mai curmezi? Pâna când zaci în lene? De ce nu-ti aduci aminte de înfricosatorul ceas al mortii? De ce nu te cutremuri cu totul de Infricosatoarea Judecata a Mântui­torului? Oare, ce vrei sa raspunzi, sau cum vrei sa dai seama? Lucrurile tale stau de fata, spre mustrarea ta, fap­tele te vadesc, pârându-te. Deci, o, suflete! Vremea a sosit, alearga, apuca înainte si cu credinta striga: Gresit-am, Doamne, gresit-am Tie; dar stiu, Iubitorule de oameni, bunatatea Ta; Pastorule Cel bun, nu ma desparti pe mine de la starea cea de-a dreapta Ta, pentru mare mila Ta

La ziua cea înfricosatoare a Judecatii si a slavei Tale celei negraite gândind, ma îngrozesc cu totul, Doamne, si tremurând, strig cu frica: Când vei veni, Hristoase Dumnezeule, cu slava pe pamânt, ca sa judeci toate câte sunt, atunci sa ma izbavesti de toata pedeapsa pe mine, ticalosul, învrednicindu-ma a sta de-a dreapta Ta.

Iata vine ziua Domnului Atotstapânitorului, si cine va suferi frica Venirii Lui? Caci cuptorul arzator si ziua mâniei este, întru care Judecatorul va sedea, dând fiecaruia dupa vrednicia faptelor.

La ceasul cercetarii si al Venirii celei înfricosatoare a Stapânului Celui iubitor de oameni gândind, cu totul ma cutremur si, întristându-ma, strig catre Tine, preadrepte Judecatorul meu si Unule, mult-îndurate: Primeste-ma pe mine, cel ce ma pocaiesc, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu.

Gândesc la ziua aceea si la ceasul când avem sa stam toti goi ca niste osânditi, înaintea nemitarnicului Judecator; ca atunci trâmbita va suna tare, si temeliile pamântului se vor clatina, si mortii din morminte vor învia, si toti de o vârsta se vor face; si cele ascunse ale tuturor vor sta de fata înaintea Ta. Si vor plânge, si se vor tângui, si în focul cel mai din afara vor merge cei ce nici odinioara nu s-au pocait; iar ceata dreptilor va intra, în bucurie si în veselie, în camara cereasca.

Daniil Proorocul, barbatul doririlor fiind, daca a vazut puterea lui Dumnezeu, asa a strigat: Judecatorul a sezut si cartile s-au deschis. Vezi, suflete al meu, de postesti, nu defaima pe vecinul tau. Fereste-te de bu­cate, dar nu osândi pe fratele tau; ca nu cumva fiind trimis în foc, sa te topesti ca ceara; ci fara împiedicare sa te duca Hristos întru împaratia Sa.

O, ce ceas va fi atunci, si ce zi înfricosatoare, când va sedea Judecatorul pe scaunul cel înfricosator! Cartile se vor deschide, si faptele se vor vadi, si cele ascunse ale întunericului se vor arata; îngerii vor alerga îm­prejur, adunând toate neamurile. Veniti de auziti, împarati si domni, cei robiti si cei liberi, pacatosii si dreptii, bogatii si cei saraci, ca vine Judecatorul, Cel Ce va sa judece toata lumea. Si cine va putea sta înaintea fetei Lui, când îngerii vor sta vadind lucrurile, cugetele si gândurile cele din noapte si cele din zi? O, ce ceas va fi atunci! Ci mai înainte de sosirea sfârsitului, sârguieste-te, suflete, strigând: Dumnezeule, întoarce-ma si ma mântuieste ca un Indurat. Amin.



Mergi la inceput