1/2 kg carne de vita, 1/2 carne de oaie, 2-3 pahare de apa sau zeama de carne, cimbru, sare, piper, 2 lingurite de bicarbonat, o capatana de usturoi, ulei.
Mod de preparare:
Carnea se bate bine cu apa rece, cam 2-3 pahare ( inghite multa apa) sau zeama de carne, se adauga cimbru ( eu pun destul cimbru) depinde de gustul fiecaruia si se amesteca bine de tot. Se adauga piper si sare iar la sfirsit se pun 2 lingurite de bicarbonat si se amesteca. Acest amestec se da la rece pana a doua zi. A doua z,i inainte cu cateva ore de a face micii, se piseaza o capatana de usturi cu sare, se mai adauga putina apa si un pic de ulei ( cam o lingurita) si se adauga peste carne. Se amesteca bine de tot si se mai lasa putin la rece. Se modeleaza micii si se frig pe gratar. Se pot unge in timp ce se fac cu ostropel de usturoi.