carne de vita 550g, untura sau ulei 200g, ceapa 400g, telina radacina 2kg, faina 50g, 6 oua, cascaval 100g, pesmet 50g, sos tomat 1kg, patrunjel verde 50g, piper macinat 2g, sare 30g, rosii proaspete 500g, iaurt 150g.
Mod de preparare:
Carnea se taie in bucati mici si se toaca cu masina. Telina se taie felii si se fierbe in apa cu sare iar ceapa se taie marunt si se opareste. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cascavalul se rade iar patrunjelul se taie marunt.
Feliile de telina se inabusa in cuptor, in untura sau ulei(100g) si putina apa (100ml). Ceapa se inabusa impreuna cu carnea tocata in 75g untura sau ulei si 75ml apa, se lasa sa se raceasca si se toaca din nou cu masina apoi sa adauga piper, sare, jumatate din cantitatea de patrunjel, 3 oua si se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava unsa cu 25g untura sau ulei si tapetata cu pesmet se asaza un strat de felii de telina , un strat de felii de rosii, un strat din compozitia de carne si deasupra restul de felii de telina si felii de rosii. Faina se amesteca cu 3 oua si iaurt si se toarna peste musaca si se presara cascaval ras. Se introduce la cuptor pentru 30 minute Se portioneaza in 10 bucati patrate sau dreptunghiulare.
Mod de servire:
Se serveste calda cu sos tomat si patrunjel verde deasupra.