1/2 kg carne de miel tocata, 1 ceapa mare, 2-3 linguri margarina, sare, piper, ulei de masline, 250 g sos de rosii, 1 catel de usturoi tocat, 4 cartofi mari, 1-2 vinete, 4-6 rosii, 2 linguri de pesmet.
Sosul de branza: 2 linguri margarina/unt, 2 linguri faina, 2,5 dl lapte, 200 g branza rasa, sare, piper alb.
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt si se caleste impreuna cu carnea tocata si margarina (grasime). Cu furculita se zdrobesc bucatile care se ”cocolosesc” Se adauga sare, piper, sosul de rosii si usturoiul. Cartofii si vinetele se curata si se taie felii. Feliile de vinete (cam 1 cm grosime) se sareaza si se lasa o ora apoi se clatesc, se scurg si se prajesc in ulei de masline pe ambele parti. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet se asaza un strat de legume (cartofi, vinete si rosii), unul de carne si apoi legume. Margarina se topeste un pic, se adauga faina si apoi laptele si se lasa sosul sa fiarba cateva minute. Se adauga cam jumatate din cantitatea de branza rasa si se amesteca. Sosul se toarne peste carne si legume. Se pune la cuptor (foc potrivit) cam o ora. Cand e aproape gata se presara restul de branza.