1kg de carne tocata (jumatate de vaca si jumatate de porc) 100g seu de vaca (asta in cazul in care carnea tocata nu contine si grasime) piper, ienibahar, coriandru (specifice pt mititei), cimbru 3-4 catei de usturoi, sare, o lingurita cu varf de bicarbonat
Mod de preparare:
Carnea si seul se trec prin masina de tocat. Usturoiul se zdrobeste impreuna cu o lingurita de sare si se adauga 100 ml apa calduta. Apoi se strecoara peste carne, se adauga bicarbonatul si condimentele. Tocatura se amesteca si se bate bine cu palmele pana se omogenizeaza. Uusturoiul se poate pune direct in carnea tocata si se adauga dupa aceea apa calduta (nu toata o data). Apa se pune in functie de cat de moale este carnea tocata. Pe masura ce turnati apa amestecati foarte bine carnea si o bateti cu palmele, in felul asta va dati seama de cata apa este nevoie. Trebuie sa iasa o pasta moale si pufoasa; sa fie cat se poate de moale dar sa se poata modela mititeii. Foarte important este sa fie batuta carnea bine ca sa nu se inmoaie pasta, sa fie apa bine incorporata in carne. Daca nu se pune apa, ies mititeii mai uscati. Dupa ce pasta este gata se acopera cu o punga de nailon si se baga la frigider pana a doua zi (ies buni si daca sunt facuti imediat).