Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (55)

Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (55) | Autor: Ioanact

Link direct la acest mesaj












RUGACIUNE ORTODOXA COLECTIVA
PENTRU A DOBANDI PRUNCI SANATOSI



CAPITOLELE:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54



Sa ne rugam impreuna si pentru ajutorul celor care au nevoie.
Doamne atinge-le sufletul si vindeca-le trupul!


Alina, Adrian, Alexia, Alexia Maria, Cosmin, Andrei, Emilia (Mimi), Elena, Alexandra Mihaela, Victoria, Maria, Iulica si familia, Florin, Maria, Marioara, Lucia, Floare, Marta, Marta, Ramona, Nicolae, Bogdan, Andreas, Mirela, Marius-Nicusor, Laura, Laura, Cerasela, Anisoara


ISTORIA SI CALEA NOASTRA SPRE PRUNCII DORITI (scris de Anadomnica):
Acest topic a fost deschis in 27 iulie 2007 la initiativa lui cleopatra70 (Claudia) care a dorit sa uneasca in rugaciune aspirantele la statutul de mamici de pe tot cuprinsul tarii si al lumii chiar! Astfel, drumul noastru pe calea rugaciunii a inceput prin indemnul Claudiei la "unire" spirituala la orele 21 ale fiecarei zile, fiecare in camara proprie, cu o lumanare de ceara curata aprinsa. A fost propus spre citire Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului urmat sau precedat de pomenirea numelor de botez ale aspirantelor. Pentru ca de-a lungul timpului s-au alaturat grupului acestuia minunat fete din toate colturile lumii (din Japonia pana in Canada si America) si datorita diferentelor mari de fus orar s-a renuntat la citirea acatistelor la o ora exacta,urmand insa ca fiecare aspiranta sa-si stabileasca singura timpul pentru rugaciune. Deasemenea, pentru ca multe fete au primit indemnuri de la duhovnicii proprii de a citi alte acatiste pentru indeplinirea dorintei arzatoare, s-a ajuns la concluzia ca fiecare fata va face canonul sau asa cum i-a fost randuit, citind acatistele "prescrise" de duhovnici, insa rugandu-se nu doar in nume propriu, ci in numele acestei intregi comunitati virtuale de aspirante.

Apoi au inceput sa rasara minunile rugaciunii colective: Claudia - initiatoarea acestui minunat topic - a anuntat printre primele starea noua de cu care a fost binecuvantata. I-au urmat la scurt timp alte si alte fete minunate care au primit darul cu credinta si care au continuat sa se roage alaturi de celelalte aspirante. Astfel a mai aparut o listuta de in prima pagina a topicului.

La inceputul primaverii lui 2008 au fost anuntate si primele nasteri binecuvantate! Asadar Domnul a facut Binecuvantare!

In lupta noastra, in afara de rugaciunea zilnica si de pomenirea numelor fetelor aspirante si gravidute fiecare fata incearca sa trimita pomelnice si acatiste cu numele noastre la manastirile si bisericile din jur. Doamne ajuta!


Minunile noastre:
fiind un topic atat de special, nu puteau lipsi de aici minunile.
Au dobandit darul Vietii intr-un mod deosebit si minunat:
- in primul rand Claudia care a initiat topicul si a dus munca de "constructie, sustinere (morala) si promovare"
- Aditi (Adriana-Olimpia) a devenit mamica fericita desi inainte de zamislire doctorii nu-i dadeau nici o sansa avand in vedere o prolactina mult peste medie. A tinut un canon timp de 40 de zile: dimineata Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si seara Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, a postit postul Sfintei Marii si minunea nu a intarziat sa apara la foarte scurt timp dupa terminarea canonului.
- in urma canonului dat de Parintele Iordache de la Biserica Sfantul Spiridon cel Vechi din Bucuresti - pe care fetele l-au tinut cu strictete - au primit darul vietii Suflet (Elvira) si Hera25 (Adriana) .
- de precizat aici si ainigriv (Virginia) care a primit darul sau in mod minunat exact inainte de pelerinajul din Grecia. Astfel pruncul sau a primit binecuvantare de la toti sfintii, mama sa nestiind ca in acest pelerinaj purta un sufletel in pantec care dorea si el sa se inchine Sfintelor Moaste.


*** Urmeaza minunile anului 2009 ***
- Anaomaria (Anamaria) a urmat in postul Craciunului canonul dat ei de parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda (acest canon a fost dat pentru ea si sot si a constat in 40 de zile de post trupesc, 4 zile pe saptamana mancare de post fara ulei si la sfarsit a primit frunze din palmierul Sf. Sava din care a facut un ceai si a baut impreuna cu sotul). In luna ianuarie 2009 a anuntat ca este fericita posesoare a unei burtici .
- Mai multe fete din grupul nostru au primit binecuvantarea Domnului si s-au vazut dupa ce s-au rugat, fiecare dupa cum i-a dictat sufletul, Sfantului Nectarie, ale carui moaste se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.
- Noce (Carmen-Gabriela) s-a rugat la Manastirea Radu Voda si a citit Acatistul Sfantului Nectarie, iar pe 9 noiembrie a petrecut ziua Sfantului nostru drag la coada pentru a se ruga sfintelor moaste. La putin timp dupa aceea ne-a anuntat minunata veste.
- Criss_2081 (Cristina-Iuliana) si-a propus sa tina singura un canon in care sa posteasca si sa citeasca Acatistul Sfantului Nectarie. La putin timp dupa acest canon a avut testul cu doua liniute.
- Dupa mai multe inseminari nereusite, Mada23 (Andreea-Magdalena) si-a pus speranta in Sfantul Nectarie. Coincidenta sau chiar Sfantul au adus-o in Bucuresti chiar de hramul manastirii, unde a trait cele mai inaltatoare rugaciuni. A continuat sa citeasca acatistul sfantului pana cand a aflat vestea cea mare: Dumnezeu i-a plantat un samburel in burtica.
- Laurraa(Laura Maria) a ramas insarcinata dupa un pelerinaj la manastirile din Moldova, la manastirea Caraiman (Busteni) unde s-a rugat la Copacul Sfant pentru zamislire si nastere de prunci sanatosi si la manastirea Sihastria de Rarau unde se afla icoana facatoare de minuni. La fix 40 de zile de la perelinaj si de citire a acatistelor lasate peste tot, pe 8 septembrie, de Sfanta Maria a ramas insarcinata. La sfarsitul primului trimestru de sarcina era sa piarda sarcina, Dumnezeu a luminat-o si a fost la dr, s-a uns cu mir de la Sf Nectarie, a citit acatistul Sf Necatrie si a reusit sa fie bine.

(Despre Anadomnica scrie Livsy):

Ana-Domnica, prietena noastra care s-a ocupat de acest topic cu Credinta si entuziasm, neobosita, gasind in inima ei bunatate si intelegere pentru fiecare dintre noi, scriindu-ne cuvinte de zidire, rugaciuni, indemnuri si vorbe bune, ne-a anuntat la sfarsitul lunii februarie ca Minunea s-a intamplat si in viata ei! Multumindu-I Lui Dumnezeu, ea se simte profund indatorata si pentru ajutorul primit de la mijlocitorii nostri catre El, in primul rand Maicuta Domnului, Sfinta Paraschiva si Sfintii Parinti Ioachim si Ana.
Ea a purtat brauletul atins de Braul Maicii Domnului in timpul Postului Craciunului si in februarie, chiar inainte de a afla ca este insarcinata, a considerat important sa fie spovedita si impartasita si a citit foarte des Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana. De ziua Sfintei Paraschiva (14 octombrie), anul trecut, a asteptat ore in sir pentru a se inchina Preacuvioasei, neuitatnd mai apoi sa ii multumeasca pentru Darul primit prin inchinare la Sfintele Sale Moaste oridecateori a putut merge la Biserica Sfintei. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, fetita Anei Domnica se va naste sanatoasa in apropierea zilei de 14 octombrie.


Rugaciunea sotilor care nu au copii
Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copii, iar pe noi ne intareste ca sa-i crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui Tau. Amin.


Acatiste folositoare pentru zamislire si nastere de prunci buni:
Acatist de multumire: "Slava lui Dumnezeu pentru toate"
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
Acatistul Maicii Domnului - bucuria tuturor celor necajiti
Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului
Acatistul Sfintilor si Dreptilor Parinti Ioachim si Ana
www.biserica.org/Publicatii/Acatiste/20/index.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Ierarh Spiridon
Acatistul Cuviosului Parintelul nostru Stelian
www.crestinortodox.ro/Acatistul_Sfantului_Mare_Mucenic_Pantelimon-130-6945.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Pantelimon
Acatistul Sfantului Nectarie Taumaturgul
Acatistul Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, Noul facator de minuni
www.crestinortodox.ro/acatiste/67054-acatistul-sfintei-parascheva" target="_blank">Acatistul Sfintei Parascheva



Si Acatiste audio:
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Domnului_Iisus_Hristos-2122.html" target="_blank">Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Slava_lui_Dumnezeu_pentru_toate-2415.html" target="_blank">Acatist de multumire:"Slava lui Dumnezeu pentru toate"
www.crestinortodox.ro/asculta/a3640-acatistul-sfantului-nectarie-de-la-eghina" target="_blank">Acatistul Sfantului Nectarie de la Eghina


Carti:
www.manastirea-crasna.com/carti/Iosif%20Agapitos%20-%20Sfantul%20Nectarie%20Sfantul%20iubirii.pdf" target="_blank">"Sfantul Nectarie, Sfantul iubirii", de Iosif D.Agapitos
www.danionvasile.ro/carti.php" target="_blank">Carti de Danion Vasile


Harta online cu manastirile din Romania


Lista familiilor in rugaciune pentru dobandire de prunci buni:
1.Etra(Cristina)
2.Cristianca(Anca-Felicia)
3.Leny(Elena)
4.Magduta10(Magda)
5.Andriushca(Andreea)
6.Ysa26(Elena)
7.Alexela(Alexandra)
8.Anaoi(Ioana-Eugenia)
9.Aldolina(Eugenia-Viorica)
10.mmc_nd(Malina-Mihaela)
11.Nichi(Oana)
12.Kerstin(Cristina)
14.Iulita(Simona-Manuela)
15.dory_iancu74(Dorina)
16.Mihaela
17.Gaviotita(Angela)- ortodoxa
18.IreneCAM(Andra-Maria)
19.Gabrieluta(Mihaela-Gabriela)
20.Marryan(Mariana si Valeriu)
21.Gabrielarusu(Nicoleta-Gabriela)
22.Rony74(Veronica)
23.georgia_c(Georgiana si Gabriel-Martinel) - ortodoxa;
24.Maria68(Delia-Marta)[/
blue]
25.Dariela(Denisa-Mihaela)
26.Livsy(Ana-Livia) - ortodoxa
27.Andreea81(Andreea-Elena)
28.Ryta(Aurica-Rita)
29.Dara(Andreea-Claudia)
30.Sandaa(Sava si Gavrila) - ortodoxa
31.Kineta(Florentina)
32.Simonasima(Simona)
33.Oana_B(Oana-Teodora)
34.Gra26(Gratiela)
35.Daro6(Roxana-Nicoleta)
36.Ira79(Irina)
37.Bususbl(Isa)
38.Oana2006(Oana-Madalina)
39.Fulg(Ioana)
40.Rocsy2007(Roxana)
41.Montytaiana(Ana)
42.Pinguina(Ana-Maria)
43.Blanche(Bianca)
44.Rodicaosoian(Rodica)
45.Melusica(Mihaela)
46.Pysypisi(Cora)
47.Simona.Lali(Simona-Paraschiva)
48.Irene-Mariana
49.Cocoleta(Nicoleta-Constanta)
50.Karelina(Monica)
51.Florelacri(Lacrimioara)
52.Lilica75(Elena si Ciprian)- ortodoxa

53.sukisuki(Lucia)
54.gabi200(Ionela)

55.Alinata(Alina)
56.Anidaz(Adina-Nicoleta)

57.Gadaleane(Elena-Cornelia)
58.AndreeeaNogy(Andreea)
59.Laura2008(Laura-Cristina si Iulian) - ortodoxa
60.MaraAnisia(Mara-Iulia si Catalin Constantin) -ortodoxa
61.Shaki(Mihaela)
62.Alexia86 (Alexandra)
63.muchy (Alina-Simona)
64.Ruxandrada (Ileana-Ruxandra)
65.Ingridut (Ingrid)
66.bb_wanted (Geanina)
67.angi25 (Angelica)
68.katymana (Ecaterina si Marian)
69.unducthable (Diana)
70.LunaNueva (Alexandra-Ileana si Anastasios)
71.evanescence (Silvia-Cristina si Petru Alin) -catolica
72.anastacia (Cristina-Cleopatra si Cristian)
73.sucitul1 (Florica si Sebastian)
74.monica_1979 (Elena-Monica)
75.raculete (Iuliana)
76.luca2008 (Iuliana) - ortodoxa
77.rocsy2007 (Anamaria Roxana si Daniel)
78.mariaraluca (Maria Raluca si Ionel)
79.diazavate(Ana si Constantin) - ortodoxa
80.fabiola73(Fabiola si Alin)
81.jasmine30(Adina Maria si pr.Marius Dragos) -ortodoxa
82.gabrielita_r(Gabriela si Victor)
83.ralucuza2000(Elena Raluca si Ovidiu Cristian)
84.mirela05(Mirela si Octavian)
85.Zamfir.mel(Mihaela si Cosmin)
86.claudela(Claudia)
87.iaura21(Mihaela Aurelia)
88.ralu27(Raluca)
89.winter(Alina-Valentina)
90.Dragaica(Andreea-Georgiana si Andrei)
91.Gianina34(Elena-Gianina si Mihai)
92.Ioanatugs (Ionica si Radu Mihai) - ortodoxa
93.claudiaandor (Claudia Severina si Alexandru Relu)
94.mihaele(Nicoleta-Florina)
95.speranta2008(Gabriela si Ion) - ortodoxa
96.krika(Antoneta-Cristina)
97.sandyprs(Alexandra)
98.ioana olaf(Ioana)
99.Sorinake (Sorina-Daniela si Marian)
100.Ge@n@(Geanina si Dorel)
101.nicoleta_8(Nicoleta-Ioana)
102.maria08(Maria si Vasile) -ortodoxa
103.crinna_diana(Crina Diana)
104.KoraPop(Diana-Corina si Manta)
105.Alexa_(Solomonia si Aurelian) - ortodoxa rit vechi
106.cd_lavinia(Doina-Lavinia si Vasile)
107.stuart(Mariana)
108.sufletel_80(Dorina si Bogdan Cristian)- ortodoxa
109.housepoket480(Emilia-Madalina, pr. Alexandru Constantin si Matei Alexandru)
110.ANITA75(Ioana si Sevastian) - ortodoxa
111.happymum(Gina si Sevastian)- ortodoxa
112.pogonici1977(Maria Irina)- ortodoxa
114.elenii(Elena si Gabriel) - ortodoxa
115.Delphinas(Veronica si Mihai) - ortodoxa
116.cipicah(Delia, Dumitru-Ciprian si Ioana-Eleonora) - ortodoxa
117.elleny78(Elena si Costin) - ortodoxa
118.arianutza(Ana Maria) - ortodoxa
119.sophie76(Daniela si Bogdan) - ortodoxa
120.Silvy24(Silvia) - ortodoxa
121.Theiuta(Andreea Theodora si Valeriu) - ortodoxa
122.ingeras26a(Andreea, Catalin-Alexandru si Maya-Maria) - ortodoxa
123.dedus75(Adina) - ortodoxa
124.raluca30(Raluca) - ortodoxa
125.mvb(Monica) - ortodoxa
126.adi76(Adriana) - ortodoxa
127.jujuka(Ioana si Horia Mihai) - ortodoxa
128.sissica(Maria Simona si Nicolae) - ortodoxa
129.nanei(Oana si Adrian) - ortodoxa
130.aditzaC(Adriana-Corina si Gabriel) - ortodoxa
131.anka_daria77(Silvia_Ancuta si Darie Stefan) - ortodoxa
133.Miha3(Mihaela si Alin)- ortodoxa
134.any75(Anisoara si Constantin)- ortodoxa
135.speranta(Angelica si Vasile)- ortodoxa
136.bubu73(Mioara si Marian)- ortodoxa
137.A_driana(Adriana si Jozsef)- ortodoxa
138.maria_scu(Maria si Florin)- ortodoxa
139.aruam(Aura si Cristian Silviu)- ortodoxa
140.ariana73(Anisoara si Dorin Petrisor)- ortodoxa
141.andrasonia(Andra si Adrian)- ortodoxa
142.bebe3(Cristiana si Florin)- ortodoxa
143.Magdita(Maria-Magdalena si Iulian-Laurentiu)- ortodoxa
144.danuk(Daniela si Adrian)- ortodoxa
145.tzuiumic(Cristina Elena)
146.oachi09(Ana Maria)
147.mada23 (Andreea-Magdalena si Nelu)- ortodoxa
148.ALRAK(Karla si Claudiu) - ortodoxa
149.Cami Antonia(Camelia si preot Lucian+Antonia Ioana Teodora)- ortodoxa; Alina
150.monimo(Monica si Mihai) - ortodoxa
151.carmelly(Carmen-Mihaela si Vartan) - ortodoxa
152.Lianaalba(Anca) - ortodoxa
153.Iris_23(Stefania si Vasile)
154.babiela (Anuta Gabriela si Gabriel)
155.Cris_25 (Cristina)
156.medamaya1 (Florica si Cristian+Maria)
157.caciantoni (Elena-Cristina si Marius-Nicusor)- ortodoxa
158.Daniela_xy (Irina si Constantin+Maria)
159.Elenus26 (Elena si Gabriel)
160.Ioannoula (Ioana si Fotis)
161. Cora79 (Mariana-Corina si Sorin-Florin)
162. Jasmin012 (Nicoleta)
163. Danutza2783 (Dana Gabriela si Dumitru)
164. RodiMoni (Rodica-Monica si Florinel)
165. trutzi (Andreea si Marius)- ortodoxa
166. silvi.81 (Silvia-Veronica si Marcel)
167. angel33(Angelica si Florin)- ortodoxa
168. verygu (Veronica)
169. arianna11 (Ana-Maria si Emilian)
170. Mioara si Diego-Madalin
171. Mariana
172. Elena Monica
173. Joy21 (Victoria si Martin)
174. honeys (Nicoleta si Mihail)
175. fancy_mona (Simona si Ovidiu)


Lista gravidutelor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:



RUGACIUNE PENTRU PRUNCUL CE SE AFLA IN PANTECELE MAMEI

Doamne,Cel ce ai zis oamenilor: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul", binecuvantand nasterea de prunci, arata mila Ta acestui prunc care se afla in pantecele maicii sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea randuita de Tine. Da-i lui, Doamne,crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Tu ai purtat de grija Preacuratei Fecioare cand a purtat in pantecele ei pe Dumnezeiescul Prunc. Nu ne parasi acum nici pe noi, robii Tai, ci ocroteste-l cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Iar mai apoi, luminandu-l cu Sfantul Botez, sa Il faci pe el un madular ales al Sfintei Tale Biserici, ca sa Te laude si sa Te binecuvanteze in toata viata lui si in vecii vecilor.
AMIN.

Marie Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul Tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin


1.dasalina(Alina Elena) - ortodoxa
2.marijan90(Ana-Maria si Mihai)- ortodoxa
3.Claudelle(Oana-Claudia si Ioan Ovidiu)
4.oana80(Oana-Aurelia si George-Iulian) - ortodoxa
5.florela30(Florela si Aurel) - ortodoxa
6.Ioanact(Alina-Gabriela, Pr. Ciprian Sergiu +Ioana)- ortodoxa
7.pamy_ggg(Georgeta Pamela si Cornel)- ortodoxa
8. Ally000 (Alinna)
9.vvvvv(Victorita si Gheorghe) - ortodoxa
10. mamieea(Andreea si pr.Ionut) - ortodoxa +
11. Yoyoyo (Mirela si Iosif)
12. Tudormiha(Mihaela)
13. Nike974 (Nicoleta si Emanuel-Bela)



Lista mamicilor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:



Rugaciunea femeii inainte de nastere
Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.


Rugaciunea mamei dupa nastere
Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

1.Adela Achim(Maria-Adela)Stefan
2.Aditi(Adriana-Olimpia)Andrei
3.Cleopatra70(Claudia)Gabriel-Cristian si Andrei-Marian DPN 25.03.2008 - ortodoxa
4.Ainigriv(Virginia-Adriana)Maria
5.Suflet(Elvira) Bogdan
6.Syris(Marinela)Iulia
7.Ali(Alina)Andrei
8.Maryb(Mariana)Mario Gabriel
9.valeria72(Valeria)
10.Hera25(Adriana)Lorena Elena
11.Cami Antonia(Camelia si preot Lucian)Antonia Ioana Teodora
12.alina27(Alina Luciana si Marius Danut)Rares
Pisik06(Ioana) Ana Bianca
14.Bubulina1(Karen)Rares Stefan
15.Carmencar(Carmen-Ionica)Valentin Cristian
16.laurra(Laura Maria)- Maya Teodora
17.Liana30(Mariana-Gabriela)
18.gigelica20(Lucica-Florentina si Gabriel Teodor)
19.Ganesha(Gina)-Stefan Amir
20. Silvi8 (silvia) - Crina
21. Koko_01 (Corina)) - Cezar Constantin
22. Cris_2081(Cristina-Iuliana) - Ioan Victor
23.noce (Carmen-Gabriela si Virgil) - Filip
24.medamaya1 (Florica si Cristian) - Sofia Maria
25.crisis81 (Cristina-Camelia) - Teodora
26.Daniela_xy (Irina si Constantin) - Maria
27.vally (Valentina Daniela si Mihaita) - Gloria Adelina
28. smoly (Cristina Mihaela si Marian)
29. Iuca (Viorica) Bogdan Andrei si Bianca Ioana
30. Anaconda2(Ana) Paul Daniel
31. Anaomaria(Anamaria si pr.Ciprian) Maria-Parascheva -ortodoxa
32. ingeras70(Iuliana si Florin) Teodor Mihai - ortodoxa
33. Anadomnica(Ana-Domnica si Marius-Cristian)Maria -ortodoxa
34. Camy_pus(Elena Camelia)Flavius-Cristian - ortodoxa
35. Danangie(Daniela-Angela)Alessio Michele, Mattia Gabriel
36. analuci(Luciana si Alexandru Dumitru) Maria
37. ank24(Anca) Mario
38. Doris_71 (Doinita) Matteo
39. mihaela amalia(Maria-Mihaela si Constantin Cristian)Amalia si Andi-Matei - ortodoxa
40. Oanka80 (Oana si pr.Paul) Maria Emilia - ortodoxa


Lista fetelor care doresc sa citeasca zilnic cate un Psalm (lista este deschisa!)

Criss_2081
Sandaa
Cami_antonia
Housepocket
Victorita (vvvvv)
Ioanact
Nike974
Angel33
Happymum
Pogonici1977
MaraAnisia
Andrasonia
fancy_mona
Livsy





Mail-ul comun este: mamici2010@yahoo.com

Cum se deschide un nou capitol:
-capitolul nou se deschide in jur de pagina 20
-se lucreaza cu doua pagini deschise
-subiect nou cu titlul "rugaciune colectiva pentru a avea un copil" +nr. de capitol
-cu butonul "reply with quote" (foita cu sageata verde de deasupra mesajului) se ia textul de la mesajul cu listuta din cap de la subiectul vechi si se copiaza in primul mesaj din capitolul nou si se scot tag-urile [quote] de la inceput si de la sfarsit ca sa apara textul scris normal nu ca si cand ar fi citat.
-apoi se pune mesaj la sfarsitul capitolului vechi cu anunt ca a fost deschis capitol nou plus link-ul capitolului nou.[/b]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:


Va astept sa scriem cat mai mult in acest capitol, deasemeni sa veniti cu vesti bune!

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justina

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 32+ - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Multumim pentru capitol nou
Doamne ajuta sa fie plin cu vesti bune

Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Nu am inteles despre ce vorbea nike si m-am apucat de cautat
Imi pare rau ca un moderator gandeste astfel de lucruri despre Braul Maicii Domnului. Ar fi trebuit sa se abtina de la comentarii mai ales ca este catolica. Sincer imi pare rau pentru ea.
Sunt perfect de acord cu Livsy si cami

Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_2081 spune:

Dragele mele va rog din suflet sa-l pomeniti la rugaciune si pe FLORIN, daca puteti sa-l treceti si pe pomelnic i ar fi de mare folos. Situatia lui este tragica, este tatal a doi copii si diagnosticat cu cancer de colon.
Puteti sa cititi un pic despre situatia lui aici: http://zicolorata.blogspot.com/ si http://viatapentruflorin.blogspot.com/


Mami de Ioan-Victor(27.07.2009)

Doamne ajuta-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna11 spune:

Fetelor revin aici la voi cu o veste minunta...dupa 2 ani de incercari Bunul Dzeu ne-a daruit minunea mult asteptata,sunt insarcinata....am reusit natural si suntem fff fericiti atat eu cat si sotul,acum va rog sa ma treceti in listutza voastra si sa va rugati ca sarcina sa decurga bine,va multumuesc din suflet

DD ne-a daruit o minune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Felicitari!!! Sarcina usoara, la termen, un sanatos si mancacios

Citat:
citat din mesajul lui Arianna11

Fetelor revin aici la voi cu o veste minunta...dupa 2 ani de incercari Bunul Dzeu ne-a daruit minunea mult asteptata,sunt insarcinata....am reusit natural si suntem fff fericiti atat eu cat si sotul,acum va rog sa ma treceti in listutza voastra si sa va rugati ca sarcina sa decurga bine,va multumuesc din suflet

DD ne-a daruit o minune


Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Postez din nou inteviul cu parintele Petroniu, staretul manastirii Prodromul:

Convorbiri duhovnice#351;ti cu avva Petroniu


-Parinte, cum a ajuns omul sa creada ca starea de pacat in care traieste in momentul de fata este cea naturala?

-Omul a fost facut dup#259; chipul lui Dumnezeu trebuind sa ajunga pana la asemanarea cu Dumnezeu, sa fie asemenea cu Dumnezeu. I-a dat Domnul si putere sa faca acest lucru, dar omul n-a inteles de la inceput care era menirea lui, pentru ca a venit vrajmasul cu inselaciunile lui si l-a indepartat de la calea cea dreapta. Si atunci a trimis Dumnezeu pe Fiul Sau pe pamant sa arate oamenilor cum sa ajunga asemenea cu Dumnezeu. Cum spune sfantul Ioan Evanghelistul ca „cel care crede in Dumnezeu sa faca cele ale lui Dumnezeu”. Si atunci a venit Iisus spunand: „Eu sunt Calea Adevarul si Viata”! Nu exista alta cale sau invatatura! Si nu compari invatatura lui Dumnezeu cu vreo invatatura omeneasca; acesta este sfanta, desavarsita, este deplina, n-are nevoie de completare, nu-i lipseste ceva, n-are nevoie de schimbari sau adaugiri si trebuie crezuta asa cum a lasat-o Dumnezeu. Nu exista alte adev#259;ruri! Deci Dumnezeu, facatorul cerului si al pamantului, a iubit asa de mult lumea incat a venit pe pamant ca sa scoata din nevrednicie si necaz pe om. Si atuncea invatatura Lui trebuie sa aib#259; toata increderea noastra si de aceea trebuie sa ne-o impropriem si s-o cunoastem cat mai bine. Exista bineinteles diferite secte zise crestinesti, care s-au indepartat de la invatatura cea adevarata a lui Dumnezeu, intunecati fiind de uneltirile vrajmasului. Spun Sfintii P#259;rinti, parintii mari ai Bisericii, ca „daca omul se abate de la viata cea buna, face greseli, face pacate, atunci el de fapt deschide larg usa diavolului. Si primul lucru pe care-l face diavolul cand intr#259; in om este s#259;-i întunece mintea. Dumnezeu a dat omului minte si învatatura pe care daca o pastreaza va sti sa deosebeasca binele de rau. Altfel diavolul ii intunec#259; mintea si omul nu mai intelege ce e bine si ce e rau si dupa aceea vrajmasul ii sugereaz#259; toate pacate posibile si toate rautatile. El nu mai poate savarsi binele fiind intarit in pacat si vrea sa-l faca pe om cat mai vinovat in fata lui Dumnezeu, ca sa se asigure c#259;-l va dobandi pentru iadul sau. De aceea lumea intelege altfel lucrurile, sau chiar nu le intelege defel. Odinioara, spre exemplu, ti-era jena s#259; vorbe#351;ti despre desfranare; vreau s#259; spun ca era o vreme de adanca evlavie si pe om nu-l atrageau murdariile acestea din timpurile moderne. Tot Sfintii Parinti spun ca daca omul duce o viata buna, curata, cinstita, cand se-ntalneste cu pacatul, acesta nu-l atrage si se rusineaza de el. Si atuncea cum iti explici ca oameni invatati, oameni de cultura, institutiile, ba chiar si Biserica, accepta si chiar incurajeaza aceste pacate, manifestarile acestea stradale neobrazate? Cui i-ar fi dat prin cap altadata sa iasa gol pe strada, aaa dezmatat? Doamne fereste! Si mai vad si copiii la televizor toate aceste dezmaturi si se murdaresc si ei din vederile si auzirile acestea!
De-asta o fugit dintru inceput monahul de lume! Or fugit in marginea satelor sau la pustie, ca sa nu mai vada sau sa auda devierile lumii acesteia. Insa greul de abia acum incepea, pentru ca omul poarta cu el toate vederile si auzirile din lumea de care tocmai a fugit si unele pacate pe care poate le-a facut. Avem drept pilda cazul Mariei Egipteanca pe care 17 ani au chinuit-o în pustie amintirile pacatelor savarsite in lume. Atatia ani de pacat fac ca raul sa se incuibe in om, iar el devine rob al pacatului si isi schimba felul de a cugeta, de a vedea, de a intelege. Asezarea mintii lui facuta de Dumnezeu se strica si se modific#259; dupa formele pacatelor pe care le face. Omul pe dinafara ramane om, fiindca pe dinauntru este chip al pacatelor pe care le savarseste. Toate gandurile si cuget#259;rile lui sunt strambate dup#259; contururile pacatelor faptuite. Ganditi-va la un om cazut in patima betiei caruia ii este foarte greu sa se mai opreasca din acest pacat fiindca el nu mai este stapan pe sine. „Dusmanul omului, casnicii sai”! El este de pe acum rob si face ceea ce ii porunceste stapanul sau, moare de acum din viata aceasta, fiind arvunit nefericirii vesnice, fiindca omul acesta se savarseate cu toate pacatele sufletului sau, cu toate amagirile sale din lumea asta. Insa dincolo nu mai are nici bautura, nici bani si n-are cum savarsi pscatul sau care-l va chinui vesnic.
Dumnezeu insa ne-a chemat sa mostenim Imparatia Sa cea vesnica si ne-a promis lucrul acesta de la facerea lumii. Avem carti de invatatura, avem si propovaduirile Bisericii care ne arata si calea cea dreapta care sa ne duca acolo. Omul zilelor noastre insa le face toate impotriva; savarseste toate relele, care sigur il vor lipsi de Imparatia Cerurilor. Bunaoara am auzit de noi invataturi care ii spun omului sa nu-i fie teama de moarte, ca nu exista iad si ca totul se consuma aici, pe pamant. Si bietul om, care si asa are o multime de probleme inventate de vrajmasul diavol, primeste cu mare usurinta si astfel de invataturi.

- Ce cale de indreptare vedeti gheronda?

- Trebuie ca omul sa ajunga la constientizarea pacatului ce-l stapaneste si in care traieste. Si mai trebuie sa vrea sa scape de tirania pacatului – ca fara voia omului, remediu nu exista! Restul il face Dumnezeu!

-Parinte, avem nevoie de fapte pentru mantuire, sau este suficienta credinta, care ne va face oricum sa faptuim cele bune?

-Asta este teza protestanta. Insa Scriptura spune clar: „credinta fara fapte este moarta”! Ai f#259;cut o fapta bun#259;, ai ajutat pe cineva, te-ai ostenit cu folos, toate faptele bune si toate efectele lor sunt pomenite pana la sfarsitul lumii, cand se vor judeca toate, bune si rele. Cand fiecare om va aparea in fata celorlalti in trup duhovnicesc, cu chipul conform cu propria lui structura, pe care singur si-a alcatuit-o, prin tot ce a gandit si a facut. Toate relele si necuratiile vor aparea si cine oare, va putea suferi rusinea aceea ? Insa chipurile dreptilor ce au facut fapte bune si daruri placute lui Dumnezeu, care au ajutat la imbunatatirea lumii, vor straluci cu darul Duhului Sfant. Omul intra in vesnicie cu ceea ce agoniseste aici. Cum se modeleaza in lumea asta, asa se prezint#259; in fata lui Dumnezeu. Cum bine spun Sfintii Parinti: bagati de seama pe ce ziditi: pe paie, pe lemne ori pe piatra! Pentru ca paiele si lemnele ard si nu ramai cu nimic. Sa fie zidaria voastra pe lucru rezistent la foc, adica la proba vesniciei. Cel ce a facut cele bune va avea un „sfarsit crestinesc, neinfruntat, in pace” si se va bucura de cele vesnice, dar pentru cel ce a trait in pacat, moartea va fi cumplita.

-Avva, daca Dumnezeu e bun si numai bun, poate harazi El iadul pentru „lucrul mainilor Sale”?

-Nu Dumnezeu îl condamna pe om, el isi alege locul din timpul vietii acesteia. Nu Dumnezeu ne harazeste iadul. Dimpotriva, El ne spune: "Mergeti si mosteniti Imparatia Cerurilor". Omul este cel care aduce iadul cu dansul. Pentru ca si raiul si iadul ni le pregatim noi, aici. Nu este pedeapsa, ci omul e chinuit de propriile lui optiuni gresite: cu ce ne ducem dincolo, aceea avem. Cum am spus si mai inainte, el se duce pe lumea cealalta cu pacatele de aici: desfranat ai fost, betiv sau drogat, invrajbit sau rautacios, asa pleci dincolo, in ve#351;nicie. Aici, pe pamant, el isi poate satisface toate aceste porniri. Omul ramane cu aceste porniri pacatoase si pe lumea cealalta, numai ca acolo nu si le mai poate satisface. Pentru pacatos, acestea sunt chinuri in iad.


-Parinte, am putea impaca porunca iubirii aproapelui cu ecumenismul ?

-Mie mi-ajunge invatatura ortodoxa a Sfintilor Parinti. Mi-e deajuns cat mi s-a dat prin ortodoxie pentru mantuire. Nu-mi lipse#351;te nimic. Daca cineva de alt#259; religie simte c#259; ii lipseste ceva pentru salvarea sufletului sau si gaseste in dreapta noastra credinta, cu toata dragostea il primesc în Ortodoxie! Dar nu pot renunta la nimic din credinta mea pentru ca nu am voie s#259; schimb nici o cirta din dogma ortodoxa!
Omul nu mai ia in serios invatatura lui Dumnezeu si inventeaza, gaseste tot felul de sensuri si invataturi ascunse prin evanghelii (unele chiar gnostice, cum e cea a lui Iuda) si s-a departat de la dreapta credinta.
Marea diferenta dintre noi #351;i catolici sau protestanti mi se pare a fi lipsa ideii de induhovnicire a omului la apuseni. Pentru noi ortodocsii, daca vrem sa ne asemanam cu Dumnezeu si sa ne mantuim, trebuie sa ne induhovnicim. Aici pe pamant purtam trupul si sangele acesta, dar nu vom intra in Imparatia Domnului cu el. Chiar si Mantuitorul a luat materia aceasta imbibata de pacat, dar n-a intrat „dincolo” cu ea. Omul uraste moartea, dar ea este urmarea pacatului; Domnul nu avea insa pacat, dar a primit moartea tocmai pentru ca sa omoare pacatul prin ea. Ne-a aratat apoi Iisus dupa invierea Sa cu ce fel de trup induhovnicit vom intra in vesnicie. Cu cel cu care „trecea prin usile inchise”! Ce inseamna un trup induhovnicit? Un trup care s#259; iasa de sub regulile obisnuite ale pacatului. Caci corpul nostru are nevoie de mancare, este supus patimilor, se imbolnaveste. Cel induhovnicit nu mai este supus acestor reguli materialnice. Trupul nostru cel material, fiind compus, se va descompune în tarana, iar cel care va rasari spre viata fara de sfarsit va fi trupul cel induhovnicit.
De ce avem duhovnici la manastiri si biserici? Pentru ca omul sa se sfinteasca! Sa mai usureze trupul de greutatea pacatelor si in aceeasi masura sa-l induhovniceasca! Iar noi trebuie sa-i mai subtiem hrana si sa ne indeletnicim, ca si vechii parinti, cu postul, cu privegherea si mai ales cu rugaciunea. Parintii din vechime posteau mult si nu mureau de foame, ba dimpotriva, traiau multi peste 100 de ani, „caci nu numai cu paine va trai omul, ci cu tot cuvantul ce iasa din gura lui Dumnezeu”.
Aceasta este chemarea omului in ast#259; lume: induhovnicirea sa, care se dobandeste prin fuga de pacate, faptele bune, postul, privegherea #351;i rugaciunea.
La catolici #351;i protestanti nu exista ideea de induhovnicire. Te mantuiesti (ca in cazul catolicilor) cu fapte bune si/sau merite prisositoare si nu prin sfintire. Filioque, primatul si infailibilitatea papala, sunt destule elemente despartitoare intre catolici si ortodocsi. Cu protestantii avem chiar mult mai multe diferente. Insa noi, orice vom face pentru mantuirea noastra, trebuie sa avem marturie de la inaintasii nostri ca ceea ce am facut este bine cum a fost faptuit. Facand astfel ne vom asemana cu ei, dar si cu Fiul care facea cele ale Tatalui.

-Pana la urma se va construi totusi „Catedrala mantuirii neamului”, parinte. Ce parere aveti despre asta?

-Nu e treaba mea, insa noi romanii am construit biserici mici, modeste, dar adevarate bijuterii. Sa nu uitam ca slava desarta este legata mai totdeauna de maretie. Si Sfanta Sofia, a ingaduit Dumnezeu sa ajungi in mainile musulmanilor...

-Avva, ce parere aveti despre fratii nostri ortodocsi de stil vechi si despre diferen#355;a de 13 zile dintre noi?

-Diferendul porneste dintr-o intelegere gresita a lucrurilor. Dar pe om ca si pe pom il vei cunoaste dupa roada, daca staruie in vrajba si ponegrirea aproapelui, sigur nu e in regula ceva cu el. Mi-aduc aminte ca era si o controversa legata de timpul cand se sfintesc apele: la Boboteaza pe nou, sau pe vechi?

- P#259;rintele Iulian are o vorba: astazi „banul face planul”! Despre civilizatia banului din ziua de astazi, ce parere aveti?

-Mai, pe timpuri se spunea ca „numai domnii au bani”. Astazi insa „daca ai bani esti domn”, ceea ce este putin diferit. Nu va speriati de saracie, ca Dumnezeu nu-l lasa pe cel ce cauta ale Sale si la vreme potrivita ii da cele trebuincioase. Si stie El mai bine ca noi si cand e vremea potrivita. Dar noi cu adevarat trebuie sa cautam cele ale Domnului, ca nepurtarea de grija, este cea care naste dorul de Dumnezeu.

-Vom ajunge „o turma si un pastor” avva?

-Cu siguranta! Ins#259; doar...dincolo! Dumnezeu inca ne asteapta!


A consemnat George Crasnean, la Manastirea Prodromu pe 3 Decembrie A.D. 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Si cate ceva despre parintele Petroniu:

Avva Petroniu Prodromitul ? Cel mai smerit. Cel mai smerit. Cel mai smerit!


Asa il descrie avva Adrian Fageteanu, daca ii ceri parerea despre egumenul asezamantului romanesc athonit Prodromu. Spunea ca in 1937, cand obstea Antimului a fost cea mai numeroasa, insumand 38 de monahi, cel mai smerit dintre ei si singurul care nu si-a dat siesi dreptate vreodata, era parintele Petroniu Tanasa (care avea doar 23 de ani la vremea aceea!).

Tot el spune ca de-a lungul istoriei, romanii ar fi putut realiza lucruri mult mai marete, de n-ar fi existat dezbinare intre ei. Mie toti pelerinii athoniti mi-au spus ca singurul loc de pe pamant unde romanii nu sunt dezbinati, li se pare a fi Prodromu – si asta datorita duhului parintelui Petroniu. „Gheronda”, cum simplu îl numesc prodromitii.

Mi-as dori sa scriu cele mai frumoase pagini despre asceticul staret roman, dar stiu ca nu pot face asta pe masura staturii sale, asa incat voi spune doar cateva lucruri care m-au miscat de-a lungul anilor vazandu-le la avva Petroniu. (Sper sa ma ierte pentru lipsa binecuvantrii, dar fiindca oricum se scria despre avva, am capatat si eu indrazneala pentru dragostea ce i-o port.)

Stiu ca n-a cerut niciodat#259; de la ceilalti ceva ce n-a f#259;cut el mai intai. Daca unii spun ca este prea sever, poti fi sigur ca a fost mai intai aspru cu el insusi. „Mare teolog si mare ascet” cum mi l-a descris parintele Ioannikios Simonopetritul, avva este înduhovnicit de rugaciune si este o mare desfatare sa te afli in preajma lui. Nu cred ca uita cineva discutiile teologice purtate cu parintele la arhondaric, sau pe una din bancile din curtea Prodromului! De obicei unul din pelerini ii atine calea si ii cere un cuvant de invatatura, iar gheronda se face ca nu observa stratagema si ne graieste rabdator si dogmatic ore in sir celor adunati mai apoi ciorchine in jurul sau. Este un mare traitor si implinitor al dogmelor ortodoxe! Din acest motiv nici nu e nevoie sa-ti vorbeasca: de-ajuns iti este sa-l vezi si-ti vei da seama privindu-l care este calea de urmat, daca vrei s#259; te mantuiesti.

Cand Placide Deseille l-a rugat pe parintele Macarios (canonarul si bibliotecarul Simonopetrei, autorul „Triodului explicat”) sa-l duc#259; la un parinte dupa cuvant de folos, au venit, impreuna cu egumenul Elisaios si toata sinaxa manastirii, la avva Petroniu! Si am aflat ca asta n-a fost singura data, fiindca mi-a spus epitropul Ioannikios ca el vine de cate ori poate impreuna cu tot atatia calugari cati incap in masinile lor!

Gheronda considera ca luxul si confortul sunt doar pentru trup si nu induhovnicesc pe om, asa incat pana si spalatul rufelor la masina il admite doar pentru arhondarul ce are in grija asternuturile pelerinilor. Restul obstii, inclusiv gheronda, (desi are mai mult de 93 de ani, Dumnezeu sa-i dea sanatate!) spala „la mana”! Considera ca orice pogoramant e foarte pagubitor, pentru ca slabeste rezistenta in fata raului si de aceea duce si impune (prin exemplul personal) aceasta traire ascetica.

Pana acum cativa ani parintele Petroniu se ruga la priveghere stand toata noaptea in picioare! De seara pana dimineata! Si daca staretul privegheaza astfel, cum sa stea ucenicii in strana? Sa ingenunchezi era o adevarata binecuvantare!

Am facut oarecand un test simplu cu 3217 fotografii de athoniti pe care i le-am aratat sotiei mele, rugand-o sa-mi arate pe cel care i se pare ei ca este „ om bun”. Dintre toti l-a ales pe avva Petroniu, pentru ca ochii l-au tradat ca avand un suflet deosebit. De atunci nu ma intreab#259; despre nimeni ce mai face, ci doar de gheronda poarta de grija.

Am intalnit in Athos calugari foarte ravnitori care mi-au spus ca voia Duhului Sfant este sa nu descopere toate lucrarile batranului spre slava sa, dar ca avva este „sfant in viata”! Daca e sfant sau nu va hotari Domnul, mie imi face tare mult bine numai sa-l vad si sa ma asigur ca exista, acolo in Gradina Maicii Domnului, purtand de grija romanilor athoniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Arriana: Felicitari, slava Domnului pentru ajutorul ce l-ai primit!!!
Sa ai un bebe sanatos si binecuvantat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

arrianaaaaaaaaaaa felicitariiiiiiiii
doamne ajuta sa fie bine totul si sa ne povestesti cum e sa iti tii propriul bebe in brateeeeeeee

ioanact mercic
da ma bucur ca ai facut cunostinta cu noi
hai ca voi pune poate adresa cu poze si aici
sa ne vedeti

daaaaaaaaaaa
le-am facut surpriza alinei si lui adrian un tort ca ei faceau 4 ani de la casatoria civilaaaaaaaaaa
ei au fost superrrrrr emotionati
iar noi care mai de care plangeammmmmmmmm
de fericire
ca ii avem pe amandoi langa noiiiiiii
am inteles ca zilele trecute i-a venit sa verse
ceea ce nu e bine deloc
inseamna
ca i se reface nenorocirea de tumoraaaaaa
offfffffffffff


criss ne rugam pt florin
sa il aiba Dumnezeu in grija Lui

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

Mergi la inceput