Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Lasagna Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Lasagna 
Numar portii: 0 
Ingrediente: LASAGNA

-1 pachet lasagna
-500 g carne toccata
-o ceapa marisoara taiata marunt
-un catel mare de usturoi pisat
-3 rosii bine coapte taiate cuburi
-1/2 pahar de vin alb sec
-200 g branza fetta taiata cuburi mici
-sare, piper, menta uscata maruntita, busuioc uscat maruntit
-branza parmezan sau halloumi pentru presarat deasupra

Sos béchamel:
-100 g unt
-100 g faina
-1 l lapte

Instrunctiuni:

In putin ulei se rumeneste ceapa si usturoiul, se adauga carnea pana si se albeste, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul si vinul si se lasa la foc mic 30 de minute. Apoi se adauga branza, menta si busuiocul si se ia de pe foc, adaugand cateva linguri de sos béchamel.
Separat, intr-o oala mare se pune apa, sare si un pic de ulei iar cand fierbe se pun foile de lasagna cate 3-4 odata pentru 4 minute, pana se inmoaie. Le transferati in strecuratoare si claditi lasagna astfel: intr-un vas termorezistent de preferinta dreptunghiular uns cu ulei, un strat de lasagna (aveti grija ca foile sa nu se suprapuna), un rand de carne si un rand de béchamel, apoi iar lasagna, carne si béchamel pana se termina materialul. Aveti grija sa terminati cu un strat de lasagna si apoi béchamel pe care ati presarat parmesan sau branza halloumi.
Bagati la cuptor la 180 de grade pentry 30 de minute, cand se rumeneste.

Sosul béchamel:
Topiti untul intr-o cratita. Inlaturati de pe foc si puneti faina, amestecant intruna. Puneti vasul pe foc si adaugati treptata laptele. Amestecati continuu pana se ingroasa sosul.

Sos béchamel:
-100 g unt
-100 g faina
-1 l lapte
Mod de preparare: In putin ulei se rumeneste ceapa si usturoiul, se adauga carnea pana si se albeste, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul si vinul si se lasa la foc mic 30 de minute. Apoi se adauga branza, menta si busuiocul si se ia de pe foc, adaugand cateva linguri de sos béchamel.
Separat, intr-o oala mare se pune apa, sare si un pic de ulei iar cand fierbe se pun foile de lasagna cate 3-4 odata pentru 4 minute, pana se inmoaie. Le transferati in strecuratoare si claditi lasagna astfel: intr-un vas termorezistent de preferinta dreptunghiular uns cu ulei, un strat de lasagna (aveti grija ca foile sa nu se suprapuna), un rand de carne si un rand de béchamel, apoi iar lasagna, carne si béchamel pana se termina materialul. Aveti grija sa terminati cu un strat de lasagna si apoi béchamel pe care ati presarat parmesan sau branza halloumi.
Bagati la cuptor la 180 de grade pentry 30 de minute, cand se rumeneste.

Sosul béchamel:
Topiti untul intr-o cratita. Inlaturati de pe foc si puneti faina, amestecant intruna. Puneti vasul pe foc si adaugati treptata laptele. Amestecati continuu pana se ingroasa sosul.
 
Mod de servire:  
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Italia 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: 9   (Voturi: 1)  
Autor/sursa: scarmanus 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11608&whichpage=2 
Contributie: Oana_B 
Vizualizari: 5458 
Comentarii: Comentarii 1 | Evalueaza reteta

Evaluata de:
cris_kim

09/10/2008 :  11:46:05
Imi place modul de a explica cum se prepara aceasta delicatesa.
Bravo! Si merci.
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Spaghetti carbonara
» Spaghetti alla carbonara
» Pennette la cuptor cu mozzarella si mazare
» Macaroane cu sos de vinete
» Spaghete carbonara
» Paste cu ton
» Spaghete cu ton
» Paste cu ton
» Paste cu peste
» Paste cu ton
» Paste cu conopida
» Paste cu pui
» Paste cu carne
» Cannelloni cu umplutura de peste
» Spaghete cu ton in sos alb
» Spagetti Carbonara
» Carbonara...made in Greece
» Tagliatelle cu chiftelute
» Paste
» Paste cu legume si piept de pui
» Cele mai rapide paste
» Budinca de paste cu telemea
» Paste cu ficatei
» Paste cu sos Ragu
» Paste cu sos de frisca si ciuperci
» Pasticio
» Lasagna
» Fettucine Alfredo
» Lasagna
» Lasagna
» Lasagne italiana
» Lasagne cu verdeata si dovlecei
» Lasagna
» Lasagna
» Lasagna
» Paste cu sos de ciuperci
» Pasta Al Pesto
» Paste cu ton si sos de limette
» Pasta Primavera
» Spaghetti cu sos de nuci
» Lasagne
» Lasagne
» Lasagne Al Forno
» Paste cu carne si legume
» Lasagna
» Taietei cu sos de verdure( tagliatele con verdure)
» Spagete cu ton
» Paste cu ton
» Spaghetti cu rosii si mozzarella
» Sos de tomate pentru pasta
» Pasta carbonara

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput