-150-200g lasagna -1 ceapa mare -2 catei usturoi -200-250g carne tocata(mixta) -150g de tomate maruntite -100g mazare -2 morcovi mici -100g champignon(ciupercute) -3 linguri ulei de masline -100g branza rasa(Parmesan de ex.) -1/2 lingurita de oregano -sare, piper Sosul Béchamel: -1 lingura unt -1 lingura faina -cca.1/4 lapte -un pic de patrunjel tocat -sare, piper
Mod de preparare:
-foile de lasagna se fierb "al dente" timp de 15 minute in sare(majoritatea nu necesita fierbere mai indelungata) -ceapa, morcovii(maruntite) impreuna cu mazarea si ciupercutele(maruntite si ele) se calesc impreuna cu carnea tocata in uleiul de masline -se adauga usturoiul si rosiile cu tot cu suc si mirodeniile si se lasa un pic in abur amestecand continuu pana cand a disparut tot sucul Acum se prepara sosul: -un pic de margarina, si 1 lingura de unt se topesc in tigaie, apoi se adauga faina si se lasa 2min apoi se adauga laptele putin cate putin pana cand se incheaga sosul.Se condimenteaza cu sare, piper si putina nucsoara rasa, apoi se ia de pe aragaz si se adauga patrunjelul(in total timpul acordat fierberii sosului este de 10 minute) -se unge o forma cu margarina se aseaza un strat de lasagna apoi sosul de carne apoi se unge cu sosul Béchamel, se repeta la fel cu restul -la sfarsit se presoara cu branza -se lasa 15-20 min la cuptorul in prealabil incalzit la 220° Pofta Buna!