Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Lasagna Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Lasagna 
Numar portii: 0 
Ingrediente: - 1 pachet de foi de lasagna (dar eu am de obicei in casa 2 pachete si mai pun cateva foi si din al doilea)
- 100 g unt
- 100 g faina
- 1 litru lapte
- 2 borcane de pasta de tomate gata pregatita cu carne, ceapa si alte ingrediente
- 400-500 ml pasta de tomate mai lichida, simpla
- putin cascaval ras sau ce ai in casa
- sare
Mod de preparare: 1. Sosul Besamel: topesti in tigaie 100 g unt. Pui cele 100 g faina si amesteci. Torni apoi treptat, amestecand in continuu ca sa nu se faca cocoloase, litrul de lapte. Nu uita sa pui intre timp si putina sare la compozitia asta.

2. Amesteci intr-un castron cat mai larg la baza cele 2 borcane de pasta de tomate cu pasta mai lichida.

3. Pregatesti tava pentru lasagna, adica pui uniform in ea cateva linguri de sos besamel si de compozitie de pasta de tomate.

4. Inmoi pe rand, pe ambele parti, fiecare foaie de lasagna in compozitia de pasta de tomate din castron (de-asta iti ziceam ca iti trebuie un castron cat mai mare). Te sfatuiesc sa faci asta, pentru ca altfel, daca nu sunt bine umezite foile, iti vor ramane scorturoase la coacere si nu sunt bune.

5. Pui cate o foaie de lasagna inmoiata in tava si presari pe deasupra ei sos besamel, apoi o pui pe urmatoarea inmoiata in pasta de tomate si iar sos besamel s.a.m.d. Iti incap cred 3 foi puse una langa alta in tava. Si peste ultimul strat pui sos besamel, iar pe deasupra poti presara cascaval ras, branza rasa sau ce ai prin casa (se gaseste si ceva gen cascaval ras special de pus pe deasupra la lasagna si care da intr-adevar un gust mai bun, ca se leaga mai bine).

6. Pui la cuptor la foc mic spre mediu vreo 30-35 de minute (dar cel mai bine verifica sa vazi cand ti se pare ca arata bine, pentru ca depinde si de cuptor, si al meu e tocmai cel mai bun).
 
Mod de servire:  
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Italia 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: amelia 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11608&whichpage=3 
Contributie: Oana_B 
Vizualizari: 1704 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Spaghetti carbonara
» Spaghetti alla carbonara
» Pennette la cuptor cu mozzarella si mazare
» Macaroane cu sos de vinete
» Spaghete carbonara
» Paste cu ton
» Spaghete cu ton
» Paste cu ton
» Paste cu peste
» Paste cu ton
» Paste cu conopida
» Paste cu pui
» Paste cu carne
» Cannelloni cu umplutura de peste
» Spaghete cu ton in sos alb
» Spagetti Carbonara
» Carbonara...made in Greece
» Tagliatelle cu chiftelute
» Paste
» Paste cu legume si piept de pui
» Cele mai rapide paste
» Budinca de paste cu telemea
» Paste cu ficatei
» Paste cu sos Ragu
» Paste cu sos de frisca si ciuperci
» Pasticio
» Lasagna
» Fettucine Alfredo
» Lasagna
» Lasagna
» Lasagne italiana
» Lasagne cu verdeata si dovlecei
» Lasagna
» Lasagna
» Lasagna
» Paste cu sos de ciuperci
» Pasta Al Pesto
» Paste cu ton si sos de limette
» Pasta Primavera
» Spaghetti cu sos de nuci
» Lasagne
» Lasagne
» Lasagne Al Forno
» Paste cu carne si legume
» Lasagna
» Taietei cu sos de verdure( tagliatele con verdure)
» Spagete cu ton
» Paste cu ton
» Spaghetti cu rosii si mozzarella
» Sos de tomate pentru pasta
» Pasta carbonara

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput