- 1 pachet de foi de lasagna (dar eu am de obicei in casa 2 pachete si mai pun cateva foi si din al doilea) - 100 g unt - 100 g faina - 1 litru lapte - 2 borcane de pasta de tomate gata pregatita cu carne, ceapa si alte ingrediente - 400-500 ml pasta de tomate mai lichida, simpla - putin cascaval ras sau ce ai in casa - sare
Mod de preparare:
1. Sosul Besamel: topesti in tigaie 100 g unt. Pui cele 100 g faina si amesteci. Torni apoi treptat, amestecand in continuu ca sa nu se faca cocoloase, litrul de lapte. Nu uita sa pui intre timp si putina sare la compozitia asta.
2. Amesteci intr-un castron cat mai larg la baza cele 2 borcane de pasta de tomate cu pasta mai lichida.
3. Pregatesti tava pentru lasagna, adica pui uniform in ea cateva linguri de sos besamel si de compozitie de pasta de tomate.
4. Inmoi pe rand, pe ambele parti, fiecare foaie de lasagna in compozitia de pasta de tomate din castron (de-asta iti ziceam ca iti trebuie un castron cat mai mare). Te sfatuiesc sa faci asta, pentru ca altfel, daca nu sunt bine umezite foile, iti vor ramane scorturoase la coacere si nu sunt bune.
5. Pui cate o foaie de lasagna inmoiata in tava si presari pe deasupra ei sos besamel, apoi o pui pe urmatoarea inmoiata in pasta de tomate si iar sos besamel s.a.m.d. Iti incap cred 3 foi puse una langa alta in tava. Si peste ultimul strat pui sos besamel, iar pe deasupra poti presara cascaval ras, branza rasa sau ce ai prin casa (se gaseste si ceva gen cascaval ras special de pus pe deasupra la lasagna si care da intr-adevar un gust mai bun, ca se leaga mai bine).
6. Pui la cuptor la foc mic spre mediu vreo 30-35 de minute (dar cel mai bine verifica sa vazi cand ti se pare ca arata bine, pentru ca depinde si de cuptor, si al meu e tocmai cel mai bun).