-500 g de rosii decojite si frulate -un catel de usturoi -o ciapa -sare -piper -busuioc
Mod de preparare:
Pune in tigaie cam 3 linguri de ulei de pasline, curata usturoiul si strusestel apasind cu mina pe el si punel in ulei, cind incepe sa se friga, nu il arde, pune imediat rosiile frulate, pune sare, piper, si o jumatate de lingurita de zahar, laso sa fiarba cam 15-20 de minute, daca se ingroasa pune putina apa calda de la oala ce ai puso intre timp pe foc ca sa fierbi spaghete. Atenzie nu pune sare in apa, sarea in apa o pui 1 minut inainte de a baga spaghettele la fiert. Cam cind este gata sosul, calculeaza ca spaghetele se coc in cam 7-8 minute depinde de masura spaghettelor(eu folosesc n°3). Le scoti in strecuratoare. Inainte de a opri focul la sos rupe cu mina 6-7 foi de busuioc si ameste sosul, ial imediat de pe foc ca daca continua coacerea nu se simte parfumul busuioculi. Abia strecurate spaghettele punele un sos si amesteca sint gata de servit.
Mod de servire:
Este indicat sa se manince fara parmezan dar cui ii place poata sa puna si parmezan.