-4 kiwi(coapte,dar tari) -2 oua intregi si 2 galbenusuri -50g faina -200 ml smantana lichida, degresata -25g unt -o lingura de rom -coaja rasa de la o jumatate de lamaie -jumatate de lingurita de vanilie lichida
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se pun ouale si galbenusurile in bolul unui robot de bucatarie, se adauga faina, smantana si romul. Se mixeaza pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa. Se adauga vanilia si coaja rasa de lamaie si se amesteca cu o spatula. Se decojesc fructele de kiwi si se taie in rondele cu o grosime de jumatate de centimetru. Se unge cu unt un vas de portelan ars. Se toarna un strat subtire din compozitia cremoasa, deja preparata. Se adauga un strat de kiwi si se continua pana la epuizarea ingredientelor, ultimul strat sa fie de rondele de kiwi. Se introduce vasul in cuptor si se lasa la copt aproximativ 30 de minute, pana cand prajitura se rumeneste.