75g alune prajite 1 lingura faina alba 75g plus 15g zahar un varf de sare 2 oua intregi 3 galbenusuri 150ml samantana grasa 225g cirese negre dulci fara samburi 1½ lingura brandy (optional) 25g migdale feliate (optional) putin zahar pudra
Mod de preparare:
Amestecati bine intr-un procesor de alimente alunele si faina.
Īntr-un castron separat, omogenizati amestecul de alune cu zaharul si sarea. Adaugati ouale īntregi si apoi pe rand galbenusurile si smantana, amestecand pāna se formeaza o compozitie fina, fara cocoloase. De preferabil sa lasati aluatul la frigider peste noapte.
Marinati ciresele in brandy, daca va hotarati sa il folositi, si lasati-le peste noapte in frigider.
Incalziti cuptorul la 180C si ungeti cu unt o tava de 20cm.
Amestecati inca putin in aluat, turnati 175ml din compozitie in tava pregatita, aranjati ciresele si turnati peste ale restul compozitiei de aluat. Presarati migdalele (daca le folositi) peste aluat.