125g unt 225g zahar pudra 2 oua 250g smantana putin acrisoara 1 lamaie, sucul stors si coaja rasa 300g faina cu agent de crestere ½ lingurita praf de copt putina vanilie 150g afine Pentru topping:
50g unt 300g zahar pudra, cernut, plus suplimentar 200g crema de branza 1-2 linguri suc de lamaie 50g afine
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180C/350F/Gas 4 si unge cu unt o tava dreptunghiula (aproximativ 26cm x 20cm), apoi aseaza hartie de pergament.
Bate bine untul si zaharul, apoi incorporeaza pe rand ouale. Adauga smantana, sucul de lamaie, vanilia, coaja de lamaie rasa, faina si praful de copt amestecand pana la omogenizare, iar la final incorporeaza si afinele usor sa nu se sparga.
Toarna compozitia in tava pregatita si las-o in cuptorul incins cca 40-45 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit pe un gratar de sarma.
Intre timp prepara topping-ul: bate bine de tot untul si zaharul pudra, adauga crema de branza, sucul de lamaie, si intinde amestecul rezultat peste prajitura racita, iar peste ea presara afinele si putin zahar pudra.