•500g faina, •200g unt, •1 ou, •100g zahar, •un praf de sare, •1 lingurita lapte sau apa. Jeleul:
•200g zahar, •1 pahar de apa, •500g capsuni, •3 foi gelatina. Umplutura: 1 kg de capsuni
Umplutura:
•800 g brânză de vaci, •200 g zahăr, •1 lingură făină, •3-4 ouă, •1 lingură griş, •100 g stafide, •coajă de lămâie rasă, •zahăr vanilat, •sare, •50 g unt, •100 g smântână .
Mod de preparare:
Se pune faina pe planseta si se face o scobitura la mijloc, unde se pun oul, apa, sarea, untul putin muiat si zaharul. Se amesteca toate ca o smantana adaugandu-se printr-o miscare toata faina. Se lucreaza repede aluatul. Se lasa doua ore la rece.
Formele unse cu unt se tapeteaza(imbraca)cu acest aluat care se impunge cu furculita in cateva locuri pentru a nu se ridica la copt, se coc la foc potrivit, se scot din forme dupa ce s-au copt.
Se pune in fiecare tarta cateva capsuni si se toarna urmatorul jeleu: se face un sirop din zahar si apa si se leaga subtire, se stoarce din 500 g capsuni o ceasca de zeama, se lasa sa fiarba bine in sirop si se adauga foile de gelatina dizolvate bine in apa calduta. Jeleul se toarna in tarta peste capsunile crude. Folositi-va imaginatia si acoperiti tarta cu inca un strat de capsuni!