Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tarta cu mango Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tarta cu mango 
Numar portii: 4 
Ingrediente: Ingrediente crusta:
•300g faina
•60g zahar
•un varf de sare
•118g unt (8 linguri), taiat
•44 ml (3 linguri sau mai mult) apa rece

Crema:
•240 ml lapte integral
•3 galbenusuri de ou mare
•79g de zahar tos
•30g (2 linguri) amidon de porumb
•30g (2 linguri) unt
•1 lingurita coaja rasa de limeta

Fructe Topping:
•2 mango, curatat si taiat in felii subtiri
•1 kiwi decojit feliat (optional)
Mod de preparare: Crusta: amesteca bine faina, zaharul pudra si sarea pana la omogenizare, apoi adauga untul, iar la final apa rece cate 1 lingura pe rand. Impacheteaza aluatul in folie de plastic si lasa-l la rece, aproximativ 1 ora.

Incalzeste cuptorul la 204 grade C. Pe suprafata presarata cu faina, intinde aluatul cu sucitorul formand un disc de 28cm. Transfera aluatul intins intr-o tava de tarta unsa cu putin unt si presata cu faina. Apasa-l bine cu mainile si pune-l la frigider 10 - 15 minute inainte de coacere.

Intinde peste aluatul din tava hartie de copt si umple-o cu fasoel uscata, apoi las-o in cuptorul incins cca 20 de minute, dupa care scoate hartia cu fasolea si mai las-o aproximativ 15 minute sau pana cand devine aurie. Se raceste in tava aproximativ 30 de minute.

Intre timp, se prepara prepararea crema: incalzeste laptele la foc mic. Intr-un castron mic, amesteca galbenusurile si zaharul tos pana se omogenizeaza, apoi incorporeaza si amidonul de porumb. In timp ce amesteci in mod constant cu un mixer, toarna treptat aproximativ jumatate din laptele fiert in amestecul de ou. Apoi acest la randul rau toarna-l in laptele ramas si se mai fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu, cca 1 minut. Ia cratita de pe foc sia dauga untul si coaja de limeta. Transfera crema intr-un castron mai mic si acopera-l cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei "cruste" si bag-o la frigider pana se raceste, cel putin 1 ora.

Cand este rece intinde crema peste aluatul racit de tarta (scos din forma) si distribuie uniform. Aranjeaza feliile de mango, kiwi.
 
Mod de servire: Se lasa la frigider 2 ore, apoi se serveste.
 
Timp de preparare (minute): +15 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1228 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Galusti cu prune I
» Prajitura cu piersici
» Prajitura cu fructe
» Prajitura cu fructe (2)
» Clarfoutis cu Kiwi
» Prajitura insiropata cu mac si pere
» Tarta lenesa cu fructe
» Tarta cu fructe
» Tarta cu fructe (2)
» Tarta cu fructe din compot
» Tarte cu capsuni
» Galusti cu prune (cu faina de porumb)
» Tarta cu fructe (3)
» Prajitura cu mere si scortisoara
» Prajitura frageda cu fructe
» Tarta cu cirese
» Tarta cu fructe de padure
» Tarta cu capsuni
» Prajitura cu prune
» Turnulete cu zmeura si ciocolata
» Turnulete cu zmeura si ciocolata
» Prajitura delicioasa cu afine
» Strudel cu mere
» Rugalach auriu
» Prajiturica cu zmeura si nuca de cocos
» Prajitura cu zmeura
» Tarta cu mango

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput