3 kg. vinete 2 kg. gogosari 1/2 kg. masline patrunjel usturoi suc de rosii foi dafin piper boabe sare
Mod de preparare:
vinete se curata in fisii,adica o fasie de coaja da ,una nu, asta ptr aspect,se taie rondele subtiri, se sareaza si se lasa cateva minute. intre timp gogosarii splati se taie fasiute, nu foarte mici ,cam cat un cartof ptr prajit, se pun fasiile la oparit in apa cu otet ,dupa gust. rondelele de vinete se prajesc putin in ulei, pana devin aurii si se lasa la scurs. in borcane se pune astfel ,un rand de vinete,unul de gogosari si printre ele se pun catei de usturoi taiati marunt,masline, patrunjel ,foi dafin ,piper boabe,sare ,toate dupa gust apoi se toarna suc de rosii. se sterilizeaza borcanele si se fierb la bai marine. intotdeauna ultimaul stat in borcan sa fie o bucata de vanata.
Mod de servire:
este nemaipomenit de bun, iarna servim la micul dejun acest aperitiv