vinete5kg,ardei5kg,gogosari1 kg,ceapa 2kg curatata si calita in ulei,morcov 1 kg sau 2 kg cine prefera mai mult gustul dulceag,un borcan de 800gr de bulion de Tecuci,1 litru de ulei,delikat de legume un pachet de 250gr., 2 cani de orez fiert aldente.
Mod de preparare:
Se coc vinetele si ardeii , ceapa se caleste in putin ulei(mai mult se inmoaie nu se rumeneste ca nu e buna pentru stomac),morcovul se da prin robot si gogosarii la fel cruzi.Se amesteca totul si se fierbe cam 2 ore,dupa ce bineinteles in oala de tuci sau ciaunul pt fiert sa pus restul de ulei.In ultima ora de fiert se pune bulionul delikatul si orezul. Se mesteca foarte des sa nu se prinda,si cand uleiul este deasupra si capata o tenta maronie e gata. In borcane se pune de firbinte ,apoi in paturi la cald vreo 2 zile.Trebuie sa fie capacele foarte bune sa prinda bine ca sa nu intre aer in timp ce stau in camara.La aceste cantitati ar trebui sa avem 22 borcane de 400 di 5 de 800 gr.ESTE DELICIOASA!