Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Zacusca de vinete Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Zacusca de vinete 
Numar portii: 0 
Ingrediente: - 5 kg vinete (chiar si mai mult de 5kg)
- 5 kg ardei grasi sau gogosari rosii
- 1,5 kg ceapa
- 1,5 l bulion
- 1,5 l ulei
-sare dupa gust si ardei iute dupa gust (dar ardeiul nu este obligatoriu)
Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se pun sa se scurga.
Se coc ardeii grasi. Cu ardei grasi copti si curatati (mai ales daca sunt cativa rosii) zacusca este foarte fina. La fel si cu gogosarii rosii.
Ceapa se curata, se taie "pestisori" si se pune din uleiul initial 250ml si putin apa sa se caleasca, pana se inmoaie si devine transparenta (sticloasa).
Cand vinetele, ardeii/gogosarii si ceapa sunt coapte si racite, se dau prin masina de tocat (cu gauri mai mici). Ca sa poti da ceapa prin masina de tocat, o pui sa se scurga in strecuratoare si uleiul care curge se pune ulterior la zacusca.
Intr-un vas mai mare se amesteca vinetele, ardeii, bulionul, uleiul (si cel scurs dupa ceapa inainte de tocarea acestea)+ sare dupa gust si ardei iute bucati, dupa gust. Din ulei se pastreaza 1/4 l pt. pus deasupra la urma. Dupa ce le-ai amestecat pe toate, se pun pe foc la fiert (cu o tabla pe ochi ca sa nu se prinda). Timpul de fierbere: dupa ce incepe sa clocoteasca, aproape o ora.
Se mesteca compozitia in continuu, pt. ca sa nu sara. Cand e fiarta, se pune in borcane si sfertul de litru de ulei ramas, se incinge intr-un ibric si se pune cate o lingura sau 2 deasupra pe zacusca (cat sa acopere suprafata), asta pt. siguranta pastrarii.
Se capseaza, se leaga si se pune in haine, adica in patura.

OBS.
Pt. simplificarea muncii, gogosarii rosii se pot macina cruzi si cali intr-o cratita, inainte de a amesteca cu intreaga compozitie.
Daca ai ardei, atunci acestia trebuie copti.
Nu conteaza daca sunt mai multe vinete, e chiar mai buna zacusca cu mai multe vinete.
Daca vrei sa faci mai multa zacusca, poti dubla cantitatile.
 
Mod de servire:  
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: adi2003 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13994&whichpage=1 
Contributie: Oana_B 
Vizualizari: 3701 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Zacusca cu dovlecei
» Zacusca de ardei cu miere
» Zacusca de conopida
» Zacusca de vinete
» Zacusca de vinete si gogosari
» Zacusca din morcovi si mere
» Zacusca din vinete si gogosari
» ZACUSCA DE GOGOSARI
» ZACUSCA DE GOGOSARI
» ZACUSCA DE VINETE SI GOGOSARI
» ZACUSCA DIN VINETE SI GOGOSARI
» ZACUSCA DE FASOLE ALBA
» ZACUSCA DE FASOLE BOABE
» ZACUSCA DE ARDEI CU VINETE
» ZACUSCA ASORTATA
» ZACUSCA MOLDOVENEASCA
» ZACUSCA CU MASLINE
» ZACUSCA PICANTA CU VINETE
» ZACUSCA MEXICANA
» ZACUSCA DE TELINA
» ZACUSCA DE MORCOVI
» ZACUSCA DE MORCOVI
» ZACUSCA SPECIALA
» ZACUSCA DE KAPIA
» ZACUSCA DE OPINTICI
» ZACUSCA CU CIUPERCI
» ZACUSCA DE GHEBE
» Zacusca de gogonele
» Zacusca de vinete si gogosari
» Zacusca se fasole
» Zacusca cu peste
» Zacusca de ghebe
» Zacusca de vinete
» Retea de zacusca
» Aperitiv pentru iarna
» SALATA DE GOGOSARI
» GUSTARE PICANTA
» SALATA DE IARNA DIN GOGOSARI
» GOGOSARI APERITIV
» Zacusca de vara
» Suc de legume ceva mai consistent
» ZACUSCA CU MASLINE
» ZACUSCA DE CIUPERCI
» ZACUSCA de TELINA
» ZACUSCA CU MASLINE
» Zacusca pentru "iarna"
» Zacusa supeeer simpla si gustoasa!!!
» Zacusca dietetica
» zacusca cu vinete ,ardei ,gogosari

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput