1 kg ceapa 4 kg vinete 3 kg gogosari 400 gr bulion 3-4 linguri sare 3-4 linguri zahar foi de dafin boabe piper 3/4 l ulei
Mod de preparare:
Se coc vinetele si gogosarii, se curata, se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga si se dau prin masina de tocat. Ceapa se fierbe cu putina apa si se amesteca incontinuu sa nu se prinda de cratita. Dupa ce s-a inmuiat se da de o parte sa se raceasca. Se amesteca vinetele,gogosarii si ceapa, se adauga uleiul si se pun pe foc. Se adauga foile de dafin si boabele de piper Dupa ce da in clocot se adauga bulionul si se mai tine toata kestia pe foc 30 minute amestecand incontinuu. Dupa 30 minute se da deoparte sa se raceasca putin. Se pune zacusca in borcane, dar nu kiar pana sus. Se leaga borcanele cu ceolofan, sau si mai bine se inkid ermetic cu capac Se fierb cam o ora intr-o oala cu apa. Pofta buna!