Regasiri(33)

Regasiri(33) | Autor: roxana c.

Link direct la acest mesaj



(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) (12) (13) (14) (15) (16) (17) (18) (19) (20) (21) (22) (23) (24) (25) (26) (27) (28) (29) (30) (31)(32)


SPOR LA SCRIS!

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Va citesc mereu, dar cum sunt in butoi, nu prea am si dispozitia necesara ca sa scriu. Imi revin eu!

Am fost la control cu Calin, luni si totul e ok. I-a vazut dr. si cicatricea unde-a fost cusut si s-a crucit, a zis ca in felul ala se facea acum 30 de ani, nu acum. Chiar se enervase si explica studentilor ca acum se pune un plasture nu stiu cum , nu se mai coase, ca oricum ramane cicatrice, macar sa ramana una, nu 3 cum are acum( si urmele de la cele 2 fire). M-a intrebat ce dr l-a cusut, i-am spus ca unul din Ploiesti, doar nu faceam drum pana in Bucuresti cu copilul cu sangele pe ochi. Astia-s doctorii nostri, altii n-avem. In ziua aia am vrut sa ma duc la o fosta studenta de-a dr. care e acum aici, in Ploiesti,dar venea dupa ora 2, nu puteam sta pana atunci.

Mai vroiam sa scriu dar nu mai stiu ce, sunt la servici si mi-au fugit ideile, am stat cu teama cand am deschis subiectul sa nu mi se blocheze jaful asta.

A, Dastefa, parca tu spuneai ca vrei sa inveti sa deschizi subiect, nu te supara, nu-ti explic eu ca te-as baga in ceata, o las pe Mirona cand va avea timp....sau altcineva, ca daca-ti spun eu....clar nu vei deschide vreodata vreun subiect.

Daca pot, mai revin.

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

multumim Roxana

eu spuneam ca multe mi-am planuit pt saptamana aceasta dar ele tin mai ales de ceea ce am de pregatit pt o inspectie de grad pe care o s-o am dupa sarbatori.Cu treaba prin casa mai usurel ,noroc ca ma mai ajuta mama.Pe Daria am dus-o la cresa luni si marti dar azi nu m-a mai lasat inima ca-i asa frumos afara si acolo ar fi stat inauntru cat e vremea mai frumoasa.Acum doarme si se vede bine ca i-au priit cele 3 ore de staty afara pt ca desi la etaj am niste meseriasi care lucreaza la finisaje ea doarme bustean


Daria e mare artista la rupt florile si daca ii spui sa nu le mai rupa spune ca i le da lui tata.I-am spus ca lui tati ii plac mai mult florile galbene asa ca isi canalizeaza atentia spre papadiile de pe marginea drumului.Sa vad ce-i mai zic cand infloresc lalelele galbene

multumesc pt mesajele de condoleanta.Stiti ca pt nepotica mea Ioana acest eveniment i-a adus pe langa multa durere si o raza de bucurie? Nu va ganditi ca e bucuria de a fi singura la parinti.Cumnata mea a terminat procesul de divort acum 3-4 luni dar de mult timp intre parintii Ioanei nu mai exista nici o forma de comunicare iar pe ea o afecta f mult.Decesul lui Tudor i-a adus insa pe amandoi in aceeasi barca i-a facut sa comunice decent fara intrebari inutile,fara reprosuri .Sper ca pe viitor sa poata comunica cel putin la fel de bine ca in aceste zile in ceea ce o privestew pe Ioana
Cumnata mea ,poate si pt faptul ca stam f aproape de cimitir,se duce si sta la mormantul lui Tudor ore intregi .Cred ca abia acum reuseste sa-si planga toata suferinta pe care a strans-o in cei 11 ani.Ea nu a avut aproape nici un fel de viata sociala si nici de copilaria lui Ioana nu s-a putut bucura pt ca trebuia sa stea mereu in casa-Tudor nu era deplasabil nici macar in carut
Tdor avea 1 an si ceva cand a ramas cumnta mea insarcinata cu Ioana si multi au intrebat-o daca nu i-e frica ca s-ar putea sa aiba aceleasi probleme si ea le spunea ca nu.Numai ea stia ce e in sufletul ei dar iata ca acum Ioana e mare si un copil minunat(din pacate prea curand matuirizata)

Mihaela mami de DARIA-STEFANIA -16 nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

salutare fetele,

am scapat si eu de gasca, am pus copilul la somn si ... tzusti pe forum!
sper sa reusesc sa povestesc cate ceva din povestea nasterii lui Raul.

asadar - dupa cum stiti m-am prezentat sambata 4 aprilie la spital pentru un mini control -dr. meu era de garda panaduminica dimineata - m-a pus la eco - bebe avea deja 2.900 g - deci oki, nici un semn ca ar vrea sa iasa - doar o mamasuper stresata ca va trebui sa nasca cu alt medic si nu i se va permite cezariana.
Totul ok - sa asteptam in sala de asteptare pana se organizeaza dr. si ne cheama s-o facem.
Deja imi sunam apropiatii cand ne-a chemat la el in cabinet sa ne spuna ca nu au truse sterile suficinte - si nu poate lasa pe w/e urmatoarea garda fara asa ceva -doar pt ca mie mi s-a nazarit sa nasc azi - daca era vre-o urgenta? pentru a nu le avea pe suflet - am decis sa lasam sa treaca noaptea - vede cate urgente are peste noapte - cate truse ii raman dimineata si cate poate lasa garzii urmatoare - si daca e totul ok - o facem dimineata.

Seara pe la 8-9 m-a sunat ca e totul ok si dimineata pe la 7.30 ma asteapta la spital - ma internez si-l scoatem pe Raul. Eram chiar la masa - asa ca nu am mai papat nimic - si amtrecut cu brio peste acea noapte.
Dimineata am plecat cu emotii la spital, m-au internat - insa toata lumea ma intreba ce problema am, de ce nasc azi? am doar 37 de saptamani .. .etc.
L-am sunat pe medic, a venit - era deja trezit de o alta pacienta pe care la 6 dimineata au apucat-o durerile - era la al treilea copil - nastea natural.
Mie mi-au mai facut un control vaginal, apoi o monitorizare a lui Raul si asa incet incet in sala de travaliu reintram in lumea spitalului.
Mi-au dat chiar si o mini pastiluta pentru provocarea unui fals travaliu pentru a nu-l speriape Raul - pentru a-l pregati pentru ceea ce urmeaza - dar nu s-a declansat nika.
In salade travaliueram deja crispata ascultand-o pe fata asta cum se vaita - apoi mai laurma cum nastea.
Simteam ca ma apuca lesinul daca mai stau mult acolo - imi readuceam aminte de chinurile indurate de mine in 2006 - asa ca am inceput sa ma plimb - ba pana labaie, ba sa-l cautpe Dani - ba pana in salonul in care voi fi cazata - etc - numai sa nu stau acolo.
Bineinteles ca nu am fost crutata de faza expulziei - si m-a socat rau de tot zgomotul pe care l-a facut bebe in cadere. Oare bebe a cazut in aceea tava? sau resturile? sau ce mama ma-sii s-a auzit cami-a inghetat inima in mine. Cand am nascut eu nu s-a auzit un asemenea zgomot, sau eram eu prea chinuita sa-l mai aud? Erau cu totii pe burta mea si urlau care mai de care ce sicum sa fac sa imping mai bine.
Of- mai bine trce peste. Ideea era ca deja eram ingrozita de ceea ce va urma.

De cazat - m-au cazat intr-un salon de cezariene, salon cu doua paturi si baie interioara. Chiar mi-am intrebat dr. daca eun salon dintr-ala smecher? sa stiu daca am saunu de plata 1 mil pe noapte. Cica NU. Sunt in acest spital doar 2 saloane smechere. Alte trei - doar cu baie proprie - dar arata bine. m-am bucurat enorm ca nu erma cazata la saloanele mizerabile si ca nu trebuie sa merg la baia comuna - va mai amintitce povesti horor v-am povestit in 2006 cu aceste bai ...
Colega de salon - o moldoveanca simpatica, tinerica - la primul copil - il avea pe bebe langa ea - era deja la a 4-a zi de dupa cezariana, deci in puteri -ma putea ajuta la o adica - cu un pahar cu apa, sa cheme asistenta - etc.

Am uitat sa spun - pe cand stateam in salade travaliu - au venit asistenta si neonatoloaga sa preia copilul celei care naste si tare m-am bucurat s-o vad pe doamna dr. neonatolog care a asistat-o pe Karina la nastere. Pe cand avenit dr. meu lamine sa ma mai intrebe una alta - l-am intrebat daca d-na dr. e de garda azi si daca ea ilva prealua si pe Raul. DAAAAAAA. yupiiii!!!!
Pe cand femeia iesea din sala -a intors capul si s-a uitat lung la mine - da - m-a recunoscut - dupa nume nu-si dadea seama - dar la moaca si-a adus aminte de mine.
In sfarsit oraza de soare pentru acea zi.

A aparut anestezistul - intrebarile de rigoare ... plicul -multumirile de rigoare - tinerel, dragutel -inca o speranta.
Amsemnat ca sunt de acord cu legarea trompelor si pornim spre grupul operator.
Aveam cu mine un tampon, o banda izolatoare speciala pentru cezariana - cosmopor si ce aveam pe mine. Nu telefon, nu bani - nu NIMICA.

M-au laudat ca cica sunt o pacienta model ca nu am baut si mancat nimic de aseara - no - numai bine peste 5 minute le-am dat peste nas - le-am cerut sa-mi dea ceva sa-mi arunc guma din gura - noroc ca mi-a traznitmie prin cap- ca la cum tin eu guma in gura ... nu-ti dai seama ca as avea-o. pot sa si dorm cu ea in gura fara probleme - dar de data aceasta am decis s-o scot.

Au fost ceva probleme din nou cu epidurala - la fel ca si la Karina nureuseau sa-mi bage acul printre vertebre. De data aceasta nu eram intre contractii, de data aceasta mi se comunica orice interventie si ma intrebau ce simt la orice miscare de-a lor. problema la mine era ca nu se distantau suficient vertebrele - si nu reuseau sa intre pe canal. A durat ceva vreme, dr. era deja pregatit sa taiesi eu nu eram anesteziata - dar no - pana la urma a reusit.
Mi-au pus si sonda pentru urina - care a durut mai tare decat cezariana si apoi la amorteala mea au inceput.
Era naspa ca auzeam totul, nu vedeam nimic si simteam ca-mi umbla cineva in burtok - dar nu simteam nici o durere - doar simteam ca si cum m-ar zdruncina cineva.
V-am spus ca sunt o cacacioasa la durere - asa ca tare ma temeam de ceea ce urma. Simteam ca umla cineva in mine si ma asteptam in orce secunda sa ma doara ceva, sa simt ceva ca se rupe in mine - dar nu simteam nimic. Cautam cu privirea ochii anestezistului - care mi-a stat la cap toata operatiasi ma mangaia pe fata si-mi tot vorbea si ma linistea mult chestia asta.
Au aparut si asitentasi neonatoloaga, la scoaterea lui bebe am auzit cum zicea dr. ca se lupta cu el - ca nu vrea sa iasa -l-au preluat doamnele, eu cu capul intors il priveam cum e sters si aspirat. A urlat de cum l-au scos din mine - din start i-au dat apgar 10.
Cand sa mi-l arate mi l-a adus cu putika inainte- no - vedeti ca e baiat? mi l-a atins pe fata mea si era asa de cald si de micutz ... dar pe mine ma interesa la moaca cum e .... nu ca e baiat si cat e el de dotat. Am eu o obsesie cu schimbarea copiilor la maternitare, eu moaca voiam sa i-o vad sa nu cumva sa-mi aduca altul pana imi revin din amorteala. Dar - l-au luat si au plecat. Normal ca vazandu-l am uitat de tot si am uitat sa-i intreb cat e ceasul - asa ca la iesirea lui pe usa am intrebat o asistenta si mi-a spus ca e 10.28 - asa ca am presupus ca l-au scos din mine pe la 10.20
Dani l-a declarat la 10.30. No - cica mai afla-i ascendentul.

A mai durat nitel legarea trompelor, apoi coaserea mea, a aparut si patul meu si dr. meu impreuna cu portarul m-au luat de pe masa si m-au pus in pat. (nu aveau brancardier)

M-au dus in salon si de aici in colo incepe alta poveste.
si acum ce sa va spun? ca nasterea in sine a fost super? ca n-as da cezariana pe 100 de nasteri normale? cum s-au purtat, cum m-au ingrijit, cum mi-au vorbit - nu m-a brutalizat nimeni, nu s-a suit nima pe burta mea, copilul a fost ok din prima clipa.
Ma rog - nu vreau sa incep acum o polemica cezariana versus nasterea normala -nupoate nimeni intelege asta - poate doar acelea care le-au facut pe ambele.Eu una m-am simtit mult mai bine asa. Deci incao data ma felicit pentru alegerea facuta.
Singura chestie pe care o regret este stresul pe care l-am avut eu si faptul ca a avut loc in perioada pastelui - ca poate daca nu era in preajma sarbatorilor nu aveam si eu teama de a-l soate din casa pe medic la momente nu tocmai placute, plus faptulca in w/e de florii el a fost plecat din localitate si sigur pe mine maluau durerile in momente dintr-astea.
Deci regret doar ca l-am scos poate prea devreme - daca ar mai fi stat la caldurica se facea si el un pic peste 3 kg, se mai rotunjea si el nitel.
Dar - important e ca el e bine, a avut 2.800 g la nastere, a scazut la 2.500 si am plecat din spital cu 2.660. La cm a avut doar 48 - deci mai pispiric decat sora-sa cu 49.

si cu asta s-a incheiat povestea nasterii lui Raul

trimit mesajul asta si revin cu inca o poveste despre spitalizarea noastra.

va pup
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

salut din nou.

nu stiu daca mai apuc sa scriu tot ce mi-am propus - asa ca mai pe fuga ...

io zic ca salonul in care am fost cazata a contat foarte mult si i-a facut un bine psihicului meu. Faptul ca nu a trebuit sa ies din salon pentru nimic m-a facut sa ma simt ca la un hotel - nu era el de lux - dar era super ok.
Oricum - nici o schimbare in maternitate din 2006 pana acum.
Colega de salon super. M-a ajutat in prima zi si in prima noapte. A contat faptul ca eram decalate ca si cezariene - ca daca eram amandoua legume in pat - cu cezariene in aceeasi zi - nu ne puteam ajuta reciproc. Asa ... ea a fost ajutata de fata dinaintea mea - ea m-a ajutat pe mine, eu am ajutat-olarandul meu pe cea care a venit in locul ei - si asa mai departe.
Ca mita - la fel ca in 2006, dar parca asistentele si infirmierele se purtau altfel cu noi - parca beneficiam totusi de un alt statut.
Doar asitentele de la nou nascuti parca erau la fel de batute in cap cain 2006.
Cazate prea aproape de salile de nasteri - le auzeam pe nenorocitele alea cum se chinuiau - caci tot cu usa deschisa se naste si in 2009 ion aceasta maternitate.
Sper ca nu mi-am traumatizat colegele de salon cu asta.

Am avut parte de doua colege de salon minunate - ambele la primul copil -asa ca mi-a mers gura mai non stop - pentru ele am fost cao mina de aur - pentru mine - un mic remember a tot ce inseamna s-o iau de la capat.
Din prima seara mi l-au adus pe raul la san,mi-am dat imediat seama ca nu mi l-au schimbat -deoarece era leit Karina - asaca sa nu vi se para cumva - si in zi de azima surprind ca-i spunlui "Karina".
A doau zi m-am ridicat - am facut si cativa pasi - iar apoi nici ca ma maiputea pune cineva jos - era mai greu sa te asezi si sa te ridici decat sa trebalui prin salon in picioare sau sezand.

Am abuzat nitel de analgezice in primele 2 zile - insa eucum sunt rea de durere - preferam sa fiu cu moralul sus.
Am intrat in furia laptelui - care apropo e LA FEL indiferent de felul nasterii - copilul mi-a facut icter - asistentele nu m-au bagat in seama - au spun ca nu pot pune copilul la lampa doar fiindca mamei i se pare ca e icterit.
Copilul fiinf molesit sisomnoros de la icter nu m-a supt cum trebuie, in acea noapte am cedat nervos si am suferit nitel la muls (de catre o infirmiera) si la pompa electrica si a doua zi l-am pus pe Beg sa-mi cumpere o pompa - cu ajutorul careia amsi izbutit sa ies cubrio din furie.
Actualmente alaptez si cu - dar si fara protectii din silicon - deci e ok.

Daca era dupa dr.meu - de miercuri puteam iesi din spital - insa icterul lui Raul m-a facut sa mai stau.
Joi de dimineata am cerut externarea - dr. meu de acord, conferentiarul - de acord - urma neonatoloaga sa-si dea acordul si plecam.
La vizita - il vede si cere sa i se mai faca o data bilirubina - NORMAL ca a iesit uriasa - asa ca l-au bagat la lampa de la ora 11 si pana a doua zi dimineata la ora 9.
ca daca ma ascultau pe mine ... si-l bagau mai devreme ... poate ieseam si eu joi din spital.
No - asta e.
L-au bagat la lampa si a trebuit eu sa merg la el din trei in trei oresi sa-l alaptez. NASPA.
Din acel moment nu mi-a mai placut spitalul.
Atata timp cat nu a trebuit sa ies din salona fost super.
Aceea zi si aceea noapte au innegurat TOT ce a fost frumos in aceea spitalizare in "hotelul meu de lux".

Pana la vizita neonatologului am fost deja pusa pe foaia de externare - asa ca au inceput doctorii sa vaneze locul in salon. Intai a venit dr. de salon - plecati? nu stiu. sa vedem ce spune dr. neonatolog.
Apoi a venit dr. de garda- la fel - acelasi dialog.
Ma rog - nu mai insir aici toate dialogurile -cert e ca infinal am ajuns sa fiu mutata in alt salon (colega mea de camera plangea deja) - si asta doar pentr ca mula de mine nu stie/ nu poate sa spuna NU.
Faptul ca Raul nu mai era langa mine ci trebuia sa merg eu la el, faptul ca voiam acasa si m-a dezamagit putin faza ca nu m-au lasat joi -nu a mai contat - am spus ca nu conteaza pentru mine unde dorm o noapte - si m-au mutat.
Frate - ce greseala - m-au mutat intr-un salon naspa - dintr-acela ca in 2006 - sigur as fi intrat in depresii daca asfi stat din start intr-un asemenea salon.
Erau doua fete acolo - una mai "..." decat alta - si peste noapte au mai adus pe una cu cezariana.
Eu am stat mai mult pe la colega mea - in fostul salon , apoi la alaptat si doar la somn am stat in noul salon - dar mi-a ajuns.
In acea zi si in acea noapte amretrait toate ororile acelui spital, am auzit atatea povesti horor de prin spital, am vazut atatea chestii negative ... ca mi-a pus din nou capac.

poate o sa ma nervi sa va mai povesi voua din ele - acum insan u mai am timp - vine ora trezirii lui Raul/baitei - vine si Kara in casa.

poate o sa am ceva timp sa va maipove si faptul ca am dat cu ochii de fostii mei dr.ginecologi - si madama si sotul - cu care am avut niste dialoguri ... - unul mai penibil decat altul ....

cert e ca nu mai conteaza nimic - doar faptul ca am ajuns acasa - ca suntem bine, ca bebelul e cuminte si papacios, ca a meacopilal-a acceptat si ca-i place de el - INCA.

MERCI ROXANA pentru tip-ul cu cadoul de la Raul pentru Karina - a prins enorm si mi-a placut mult ideea.

fug acum
mai revin eu cu povesti
scuze ca nu am citit nika din urma - reiau eu - poate deseara - poate maine.
va pupa miro pe toate


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

mersi Miro de povesti. va pupam apasat si va dorim sa cresteti mari si sa fiti sanatosi cu totii !!

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirona
cadoul de la Raul pentru Karina - a prins enorm si mi-a placut mult ideea.

Buna,
si Bogdi a primit un cadou de la Isabella cand am sosit acasa.Un traseu pentru masinutze,care l-au facut fff fericit si l-a acaparat .Astfel nu a mai observat ca toata lumea era gramada pe fata si nu mai era pe el.




Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

pe toata lumea.
Miro multumim pt poveste. Important ca pana la urma totul a fost bine.
Roxana te rog frumos sa iesi din butoi, da! Si multumim pt capitol.
Si tot pentru toate fetele


Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Si pentru ca nu stiu daca mai apuc sa intru: Fie ca Sfanta Inviere sa va aduca numai liniste in suflete, impliniri si multa sanatate. Sa aveti un Paste Fericit alaturi de cei dragi, plin de iubire si implinire!

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

miro multumesc si eu pt povestea nasterii lui Raul.Tu intotdeauna ne-ai scris mult si frumos despre voi dar acum odata in plus esti de apreciat pt ca imi inchipui cum stai cu timpul si cu oboseala

Daria isi face de lucru de vreo jumatate de ora cu sireturile de la papucii lui taicasu.Si cand te gandesti ca dai atatia bani pe jucarii pt care nu manifesta atata interes

toata lumea

Mihaela mami de DARIA-STEFANIA -16 nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Neata!

Ti-am citit povestea, Mirona, si ma bucur ca nu-s singura care e pro cezariana si impotriva nasterii normale. Si eu am o nastere normala si 3 cezariene, dar de 100 de ori daca as mai naste, tot ptr cezariana as opta.
Bine ca totul a fost ok , iar acum te bucuri de puii tai.

E cam liniste pe aici, se vede ca aveti treaba, eu sunt la servici si-mi fac de cap

Nu stiu daca voi mai putea intra, asa ca va spun de acum PASTE FERICIT , FIE CA LUMINA SFANTA A INVIERII SA VA ADUCA LINISTE IN SUFLET SI NUMAI BUCURII.

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput