Crema: 2 cani lapte jumatate cana zahar 2-3 linguri de faina un pachet unt sau margarina esente nuci tocate
Mod de preparare:
Mod de preparare Blat 1: 7 albusuri se bat spuma tare cu un varf cutit de sare si cand s-au intarit se adauga 250 gr zahar si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga un praf de copt amestecat cu 6-7 linguri de faina. Se incorporeaza si 175 gr nuci tocate marunt. Se pune in tava tapetata si se coace la foc mediu. Cand este gata pe jumatate se adauga blatul 2.
Blat 2: 7 galbenusuri se freaca foarte bine cu 200 gr zahar si esente, se adauga 150 gr faina si un praf de copt. Se pune peste coca de la blat 1 cand este coapta pe jumatate si se da la cuptor, la foc mic. Cand este gata se scoate si se lasa la racit.
Crema: Se pun intr-o oala 2 cani de lapte si jumatate de cana de zahar, amestecl se pune la fiert. Cand fierbe se adauga 2-3 inguri de faina dizolvate cu putin lapte si se amesteca pana se face ca o budinca, ingorsata. Se adauga esente si se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu un pachetde margarina sau unt frecat spuma, anterior, cu cateva linguri de zahar. Se intinde peste blat, se presara dens nuci tocate amrunt.
Se lasa pana a doau zi la frigider sa se intareasca crema.
P.s. Daca vi se pare ca este prea moale crema puteti aduaga 2-3 linguri de gris si lasati sa se absoarba.