50g zahar brun pudra 150g unt, la temperatura camerei 175 g faina 25g faina de orez esenta vanilie Ingrediente pentru caramel:
175 g unt 175 g zahar brun pudra 4 linguri miere 397ml lapte condensat Ingrediente pentru topping:
300g ciocolata neagra
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 160°C si imbraca o tava de 20cm x 23cm cu hartie de copt.
2. Pentru foaia de prajitura: amesteca bine cu mixerul zaharul, untul, esenta si faina, toarna compozitia rezultata in tava pregatita si las-o la rece aproximativ 20 de minute. Dupa aceea se coace in cuptorul incins 35 minute sau pana prinde o culoare aurie. Se lasa la racit in tava pe un gratar de sarma.
3. Pentru caramel: adauga intr-o cratita untul, zaharul, mierea si laptele, si amesteca la foc mic pana cand se topeste untul. Apoi se mai lasa la foc mic 5-8 minute, amestecand incontinuu pana ce compozitia se ingroasa. Cand este gata se toarna peste foaia de prajitura.
4. Odata ce caramelul sa racit, se taie ciocolata neagra in bucati mici si se topeste intr-un castron suspendat peste o tigaie cu apa care fierbe la foc mic. Aveti grija ca apa sa nu atinga castronul. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste complet, dupa care se distribuie uniform peste caramel si se lasa la racit.
6. Dupa racire, prajitura se taie patratele si se poate servi alaturi de un ceai sau cafea.
Mod de servire:
Dupa racire, prajitura se taie patratele si se poate servi alaturi de un ceai sau cafea.