300g margarina 1 cana si jumatate de zahar 1 cana si jumatate de faina 6 oua (1 galbenus se pastreaza pentru glazura) 3 linguri cacao 6 linguri apa 1 praf de copt 1 zahar vanilat. Glazura: 1 galbenus, 50 g margarina, 1 lingura cacao, 1 lingura zahar.
Mod de preparare:
La foc mic se amesteca margarina cu zaharul si cacaoa pana se topeste zaharul. Se lasa apoi sa se raceasca. Albusurile se bat spuma impreuna cu cele 6 linguri de apa.
Peste amestecul, rece, de margarina, zahar, cacao se adauga faina, praful de copt, zaharul vanilat si 5 galbenusuri, se omogenizeaza, apoi se adauga si albusurile batute spuma.
Se pune totul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor pentru 40-45 min.
Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, se lasa sa se omogenizeze la foc mic, si se toarna pe prajitura cand aceasta este rece. Glazura iese putin mai grumjoasa, dar se intareste repede. In compozitia pentru negresa se poate adauga si miez de nuca.