10 oua 300g zahar 7 linguri de faina 2 linguri de otet 10 linguri de zahar 500ml lapte un pachet de margarina 3-4 lingurite de cacao sau 4 pliculete de ness frecate bine cu o lingurita de zahar si un pic de apa frisca
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu 300g de zahar apoi se adauga 2 linguri de faina si 2 linguri otet. Blatul obtinut se intinde in tava unsa si tapetata cu faina (se foloseste tava mare de la aragaz) si se da la cuptor pentru 30 min. Blatul va creste la cuptor dar se va lasa apoi, asa trebuie sa fie – subtire. Galbenusurile se freaca cu 10 linguride zahar, 5 linguri de faina, 1/2 l lapte si se fierbe pe aburi pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se pune un pachet de margarina si se amesteca bine, pana cand crema devine spumoasa. Jumatate din cantitate se intinde peste blat iar in cealalta jumatate se adauga pentru culoare/aroma cateva lingurite cacao, ness sau ... ce vreti voi si se intinde deasupra. Se pune si un strat de frisca si e gata.