375g aluat de prajituri (cumparat) 1 lingurita extract de vanilie putina faina 250g caramel 100g ciocolata cu 70% cacao (rupta in bucati) 100g ciocolata alba (rupta in bucati) 6 linguri unt topit 2 oua, plus 3 galbenusuri 4 linguri zahar pudra zahar pudra si frisca pentru servire (optional)
Mod de preparare:
Amesteca bine aluatul cumparat cu extractul de vanilie si apoi intinde din el o foaie rotunda – cat pentru tava de tarta (preferabil ca marginile tavii sa fie acoperite cu aluat). Apoi se lasa la racit 30 de minute.
Incalzeste cuptorul la 180grade C si coace tarta timp de maxim 15-20 minute (pana devine usor aurie). Apoi, cu grija imprastie caramelul pe fundul tartei si las-o deoparte pana pregatesti umplutura.
Topeste bucatile de ciocolata (la abur) intr-un castron asezat pe o oala cu apa fierbinte, apoi amesteca si untul topit.
Bate bine ouale, galbenusurile si zaharul intr-un castron separat, pana se ingroasa, apoi adauga ciocolata. Amestecul rezultat se aseaza pe aluatul de tarta si inapoi la cuptor timp de 20-25 minute.
Mod de servire:
Inainte de servire se lasa la racit 3 ore. Se serveste cu frisca si zahar pudra.