"Abdomen extra-plat (40)"

"Abdomen extra-plat (40)" | Autor: chiquitita

Link direct la acest mesaj

Cap.1,Cap.2,Cap.3,Cap.4,Cap.5,Cap.6,Cap.7,Cap.8,Cap.9,Cap.10,Cap.11,Cap.12,
Cap.13,Cap.14,Cap.15,Cap.16,Cap.17,Cap.18,Cap.19,Cap.20,Cap.21,Cap.22,Cap.23, Cap.24,Cap.25,Cap.26,Cap.27,Cap.28,Cap.29,Cap.30,Cap.31,Cap.32,Cap.33,Cap.34,
Cap.35,Cap.36, Cap.37, Cap.38,Cap.39,

Sfaturi pentru slabire si tonifiere

Sarbatorim cu drag
Ianuarie: XIO - 5
Februarie:Elena - 2, Ramyteo - 3, Deus - 17,Eunice-27, Chiquitita - 29,
Martie: Puskin-7,
Aprilie: Macrina - ?,
Mai: Iarina - 8, Conchita - 24
Iunie: Allure - 25, Lumi - 26, Hannen - 30,
Iulie: Mephala30 - 6, Baby-Boom - 19, Elle - 22
August: emaaimee -8,
Septembrie: SabinaY- 10, Carina-28,
Octombrie: iulix-9, Nikole - 29
Decembrie: Claucia - 2,

Adresa noastra comuna de e-mail este abdomenextraplat@yahoo.com




Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Sfaturi pentru slabire si tonifiere

- baza alimentatiei legume, cereale integrale, orez integral, fructe, iaurtul (probiotic, NU cu fructe! natural), kefir, ouale, carne salaba(pui,peste), grasimi sanatoase (avocado, ulei de masline, migdale)
- mancat sanatos: fara faina alba/zahar/prajeli/sosuri,
- mancat portii mici, farfurie de cca 20 cm diametru fara supliment!
- mancat de 3 ori pe zi plus 2 gustari compuse din seminte/nuci/alune(1 pumn nu o punga)
- apa multa - peste 2 l /zi
- in loc de dulciuri rafinate mancati: fructe, shakeuri facute in casa, budinca Tapioca
- fara chinuri inutile:-) sa traiesti o viata sanatoasa este o placere nu un chin
- planificarea meselor este un lucru bun, fiindca daca esti organizat iti faci cumparaturile cu cap si ai ingrediente bune in casa - produse sanatoase, nu altele - in felul asta excluzi sansele sa dai navala in frigider si sa faci ravagii
- un iaurt mancat zilnic pt. calciu va scapa de probleme mai incolo
- suplimente: vitamine si minerale (mai ales pentru cele care fac sport zilnic), praf de Maca ,www.canah-shop.ro/produse-1-10-seminte-decorticate-de-canepa.html" target="_blank"> seminte de canepa,www.adevarul.ro/societate/sanatate/medicina_alternativa/seminte-ajuta-cura-in-ce_0_152984721.html" target="_blank">seminte de in care se macina cu rasnita de cafea deoarece stomacul nu le poate digera altfel, 1 lingura/zi, turmeric, lapte de cereale preferabil neindulcit (de migdale, soia, orez, etc), www.suplimente.ro" target="_blank">aminoacizi/creatina/proteina, supliment de proteina pt cele ce fac cu greutati (1gr per fiecare kg corporal /zi)
- Cintaritul ca metoda de verificare a rezultatelor nu este buna deoarece muschii atirna greu la cintar desi ocupa spatiu mic in timp ce grasimea este usoara dar ocupa spatiu mult...prin urmare antrenamentele fac muschii sa creasca, grasimea sa scada insa cintarul poate arata chiar mai multe kg decit la inceput ... corpul insa arata mai subtire!
- masuratori cu cm sunt cele mai bune, sau felul cum va vin hainele vechi ca sa vedeti rezultatele. Sau si mai bine, faceti poze in costum de baie (fatza, spate si lateral) la inceput de program si comparati cu aceleasi poze facute peste o luna, doua, trei, samd. Veti vedea progresia clar si asta va va motiva sa tineti pasul cu programul..
- pt. pers. care au probleme cu balonarea, colon iritabil se recomanda www.synergy-health.co.uk/articles/haydiet.html" target="_blank">Hay Diet
- efortul aerob slabeste, cel anaerob contribuie la cresterea masei musculare. Cel mai mare consumator energetic al organismului este masa musculara! Excesul de exercitii cardio are efecte inverse, date de raspunsul endocrin la activitatea fizica! Antrenamentele foarte lungi, extenuante pentru organism favorizeaza eliberarea de catre organism a cortizolului, cel mai mare inamic al luptei impotriva kilogramelor. Cortizolul este supranumit si hormonul de stress, fiind secretat de catre gladele suprarenale ca urmare a unui stimul, care afecteaza organismul asemenea unui antrenament aerob excesiv.
Prezenta lui indica totodata si un semnal ca organismul se confrunta cu o situatie de urgenta, in cazul de fata antrenamentul excesiv, actionand ca un fel de „frana” pentru a putea reduce din daunele, care s-ar putea produce ca urmare a unui antrenament solicitant de lunga durata.
Asadar efectele acestui hormon asupra organismului si formei sale, din punct de vedere fizic sunt: incetinirea metabolismului, accelerarea retentiei de apa, catabolismului muscular si aparitia oboselii generale. asa ca ascultati de Tony - confuzia musculara !
Variaza exercitiile foloseste principiul confuziei musculare
Muschiul se obisnuieste cu un anumit tip de efort atunci cand se aplica acelasi stress un timp mai indelungat. Daca se schimba constant exercitiile, rutina, ei nu se vor obisnui si nu se vor adapta la stress-ul ce actioneaza asupra lor, fiind nevoiti sa se defineasca, sa creasca, sa activeze metabolismul, sa depaseasca constant perioadele de platou ce altfel apar inevitabil.
Important este sa te simti revigorat si nu epuizat dupa fiecare ora pe care o petreci facand miscare. Lipsa monotoniei si rezultatele constante te vor stimula sa continui.
Mitul care ne invata ca daca vom ridica greutati, inevitabil ne vor creste muschii, a generat in randul femeilor fobia fata de musculatura de tip culturist. Complet gresit!! Activitatea izotonica este fundamentala pentru a putea avea un corp tonic si cu linii frumoase.
Mitul referitor la cresterea masei musculare este total nefondat:
1. Hormonii masculini care au evident valori foarte mici la femei sunt responsabili pentru o masa musculara mare
2. Pentru o masa musculara mare este nevoie de un regim alimentar hiperproteic, hipercaloric si acest lucru o persoana cu un stil de viata normal nu-l face.
3. Greutatile foarte mari cresc masa musculara – greutati care ne permit sa facem putine repetari si solicita la maxim muschiul respectiv
Antrenamentul de tonifiere cu greutati este foarte important:
1 – ne ajuta sa obtinem o musculatura tonica, ferma
2 – ne ajuta sa slabim
3 – ne imbunatateste postura corpului
- pt. vegetarieni e bine sa ia suplimente de B12
- sport de 4-5 ori pe saptamana si sau sport la orice sala/acasa (ce combina efortul cardio cu cel de tonifiere)
- pt. persoanele cu mai multe kg in plus: se recomanda sa incepeti cu regim + plimbari de minimum jumatate de ora pe zi si incet incet sa ajungeti sa alergati pt. a nu va suprasolicita articulatiile si inima
- alegeti-va sportul in functie de ce va place, nu in functie de ce fac altii.Recomandari de programe de sport pt cui ii place sa lucreze acasa si vrea sa economiseasca banii/ timpul cu dusul la sala: pentru incepatori e bine sa faca pilates (ritm gentil, bun pt persoanele cu probleme de mijloc) sau Tae-Bo cu Billy Blanks pt cei carora le place ritmul mai alert. Daca sinteti mai avansati sau pur si simplu va place un challenge incercati din programele de pe beachbody.com care sint verificate de noi si dau rezultate uimitoare cu conditia sa te tii de ele si sa ai o dieta sanatoasa. Cele mai bune programe ar fi: P90X (stil clasic, o combinatie de mai multe feluri de workout, intens dar relativ safe) RevAbs, Chalene Extreme, Insanity (foarte intens, da rezultate uimitoare dar este contraindicat persoanelor cu probleme de orice fel ale coloanei, incheieturilor, etc). Ca sfat asa... "neortodox" :) ajuta foarte mult sa va gasiti un antrenor din programele mentionate mai sus care sa va "unga" pe suflet, sa va placa stilul lui si energia pe care o degaja, sa va fie drag sa-l/ s-o ascultati si sa aveti incredere in expertiza lor. Chalene Jhonson, Tony Horton, Shaun Thompson, Brett Hoebel sint doar citeva din numele celor pe care noi i-am urmat si rezultatele au fost vizibile, in plus distractia maxima :)
Nu ocoliti Yoga sub nici o forma! Flexibilitatea este atuul tineretii...este ingredientul cheie care ajuta la prevenirea multor neajunsuri o data cu inaintarea in virsta.
- Alergatul este si el o forma buna de cardio (ajuta la topirea grasimii inutile) cu mentiunea ca va trebuie pantofi sport, buni NU uzati, de preferinta speciali pt alergat ca sa nu zapaciti incheieturile. Alergatul pe zgura sau pamint e mai bun decit cel pe asfalt. Se face putin streching inainte sau se merge in pas lent apoi mai rapid circa 10 minute pt a se incalzi muschii si tendoanele/ligamentele. La inceput veti constata ca nu aveti suficient suflu si putere sa alergati...Modificati viteza de asa maniera incit sa puteti alerga macar 20 min indiferent ca inseamna mers in pas rapid sau alergat usor.Cu timpul inima si muschii vor deveni mai puternici si veti progresa, respiratia nu vi se va mai taia, picioarele nu se vor mai inmuia asa rapid. Toti pornim de la un nivel mai jos sau mai sus...prin munca el se depaseste.
Ajuta foarte mult daca ai un iPod cu muzica energizanta care sa te impulsioneze
- Dupa efort imediat se bea apa minerala cu continut mare de calciu, magneziu (gen Borsec) sau apa de cocos naturala, se gaseste in magazinele naturiste, cine e norocos si traieste in tari straine are acces mai usor (un brand bun este "Vita Coco"). Bauturile isotonice contin vopsele si zahar foarte mult...nu sint alegerea ideala
-www.menshealth.com/mhlists/healthy-food-combinations/" target="_blank">Combinatii sanatoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

atunci sa-mi mut mesajele aici

neatza, la mine! am dormit prost si putin.
mi-am revazut filmul si m-am speriat...arat ca un tanc rusesc sau ca un hipopotam facind balet; il scot...

Carina, treaba cu abdomenul supt permanent e o chestie buna dpdv estetic practic nu prea. Cind tii burta trasa, respiratia (corecta!) are de suferit enorm...o respiratie corecta se face in cavitatea toracica inferioara nu superioara. Aceasta din urma se cheama "apical breathing" si este rea pentru ca nu permite suficient aer in plamini si pune stres inutil pe muschii din zona gatului/ umerilor => dureri de cap, spate, etc.
Ca sa intelegi, uita-te in oglinda si trage o inspiratie cit poti de adinca adinca in piept. Daca umerii se salta in timpul inspiratiei, NU e bine. Inspiratia corecta se face "umflind" zona mediana a trunchiului - pune mainile pe coaste intr-o parte si alta si inspira din nou sa simti cum se expandeaza coastele, fara sa ridici umerii, burta se misca si ea usor dar nu foarte exagerat. Asa se respira corect. Acum incearca acelasi exercitiu cu inspiratie normala (nu adinca) si cu burta supta.
Nu prea merge. E un efort mare. Automat, din cauza presiunii intraabdominale, de cele mai multe ori inspiratia se face "in gat".
Respiratia ideala se cheama diaphragmatic breathing si foloseste ca muschi principal diafragma a carei functie este chiar respiratia...Apical breathing foloseste incorect muschi ai spatelui, gatului care duce la probleme cronice cum spuneam.

Daca observati respiratia linistita a unui copil, bebelus, veti vedea cum i se misca burtica sus-jos, nu pieptul...pe masura ce imbatrinim, ne prostim :)

Atentie: cind exersati cu greutati sau fara, cind ridicati ceva greu de jos, musai sa incordati abdominalii aia!!

Trebuie sa ma vopsesc si eu azi si sa fac si miscare...Teoretic am chef de yoga dar trebuie si cardio ca am mincat niste rulada in weekend...fir-ar sa fie! pina nu renunt definitiv la dulciuri nu am nicio sansa sa slabesc cum imi doresc mare adictie cu dulcele asta, l-am redus dar nu e suficient...trebuie eradicat!
Si al meu e mort si el dupa dulciuri si mai aduce ispite in casa...i-am zis ca-l bat daca mai cumpara.


Citat:
citat din mesajul lui XIO


Ne-a pus si pe noi la kickbox sa sarim coarda cate 3 minute si dupa aia faceam lovituri, fara pauza intre. Atunci ma intrebam cum Dumnezeu saream coarda cand eram mica ore in sire la campionatele alea ale noastre.
Dar tu,Allure, sari tare frumos

In timp ce faceam grile si simteam ca maia m putin si innebunesc m-a sunat un prieten, rezident pe ce vreau eu si mi-a spus ca vrea sa plece din tara asta, ca nu ai ce sa faci aici bla bla bla. Asa imi vine cateodata sa las tot invatatul asta si sa ma pun cu burta pe o limba straina.



mersi, mi-a mai venit inima la loc pot mai mult si mai bine de atit cu joc de picioare si mai ca lumea dar sa nu fiu obosita...in plus filmarea e proasta si nu se vede bine, trebuie sa ne luam si noi o camera buna...

musai sa pleci din tara...ce limba straina? tu stii engleza, parca..e de ajuns.




"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*
If you want things to change in your life, you have to change things in your life.

"The best exercise for abs is running... Away from the kitchen." Chalene Johnson

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Chiquitita, ce rusine pe capul meu: eu am propus si n-am facut ghidul ala...aveam in cap pt azi ca sint libera dar vad ca mi-ai luat-o inainte...o sa vad ce mai e de adaugat. multumim

hmmm...de ce nu pot sa-mi sterg mesajele?? am incercat sa le sterg pe cele de la capitolul precedent si vad ca nu e activa functia...stie cineva de ce???

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*
If you want things to change in your life, you have to change things in your life.

"The best exercise for abs is running... Away from the kitchen." Chalene Johnson

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Pana m-am trezit eu sa scriu mesajul deja era capitol nou. :P asa ca am mutat aici:

Hello gagici!

Mama da’ ce de activitate pe aici in weekend

Allure, superba performanta la coarda! Ai niste picioare lungi si pari un fulgulet cand sari. Daca vezi cum sar eu coarda zici ca nu e nici o diferenta intre mine si un hipopotam asa de gingasa sunt nu stiu de ce, dar nu le am cu sportul asta, asa ca te admir

Sabina, mercic de compliment . Abia astept sa vad si eu pozici cu tine cand ajung acasa

Hannen, foarte frumos ai descris semnificatia postului. Te admir sincer.. Stiam eu ca esti pe atat de frumoasa in interior cat si la exterior!

Iulix, frumoase poze! Imi pare bine sa te “cunosc”

Ah, de unde sa incep cu raportul saportiv.. am avut un weekend plin de activitati interesante
Vineri seara am participat intr-o competitie locala unde mai multe echipe de la diverse companii s-au intrecut in probe inspirate din munca pompierilor. Fiecare echipa formata din 5 membrii trebuia sa treaca prin mai multe probe contra timp, printre care, ceea ce mi-am ales eu (si care era una din cele mai usoare probe), a fost urcatul scarilor echivalent a 6 etaje cu un furtun de apa rulat pe umar care cantarea 20 kg . Sus-jos! De 2 ori!!! Greuuuuuuu!!! Si acum ma doare spatele, dar am surprins pe toata lumea cu forta mea nebanuita . Cand m-a vazut un pompier ce am de gand sa fac a venit sa ma intrebe daca am nevoie de ajutor, ca m-a vazut asa mica cu ditamai greutatea pe umar, dar eu nu si nu! M-am descurcat singura! si cred ca am pierdut o gramada de calorii la cat am alergat pe scarile alea Fun Fun!!! Sa nu mai zic cum aratau pompierii aia, mama mama!!! Mi-am clatit si eu un pic ochii

Sambata, alta aventura. Aveam programat sa merg cu niste prieteni la un tur de degustat vinuri la 2 vinarii locale pe biciclete. Suna bine actiunea, dar imaginati-va cum e sa faci treaba asta pe o ploaie mocaneasca care nu s-a oprit deloc in cele 4 ore cat am fost afara!! Bang! Doar nu era sa anulez! Asa ca am bibiclit vreo 20 km pe drumuri de tara, sau chiar pe aratura, uda pana la piele si murdara ca o purcica dupa cateva paharele de vin parca era mai amuzanta treaba, dar oricum, stiu ca nu sunt chiar intreaga la cap ca am facut-o si pe asta

Ieri am avut zi de relaxare, ca de abia ma mai pot misca, ma dor si spatele si picioarele…imi trebuie inca vreo 2-3 zile sa imi revin.. Dar nu se va intampla asta ca azi am bootcamp, asa ca ma destind tot cu sport

Revin mai incolo, ca cica mai trebuie sa si lucrez ..of of..
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Allure, interesanta tehnica de respiratie. Eu asa am fost invatata sa respir cand faceam karate si stateam in seiza. Dar credeam ca este numai buna pt meditatie, nu stiam ca asta chiar e modul corect de a respira. Stiu ei Japonezii astia ce stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Lume gata,vine si hannen cu raportu` mult asteptatAsta seara am bagat un Fat Burning Cardio ,abdomene si picioare cit ma tinura puterile.Sunt extenuata dar fericita.Si berbatul e fericit dar din alte motive

Allure,hai mai ca arati fain!Cum sa scoti filmul?Lasa`l acolo sa mai moara vreo doua de invidie uite ca am uitat de coarda...o las pe maine seara.

Elena,multumesc pt. cuvintele frumoase dar meritul nu este al meu.Aceasta este insemnatatea postului,eu n-am facut decit sa impart cu voi si sincer daca e sa zic ceva din inima si impresia mea despre post atunci as zice ca niciodata pina la post nu am stiut si apreciat importanta apei!In teorie fiecare zice ca intelege suferinta ,saracia,setea,foamea ...insa in practica e cu totul altfel.Abia atunci intelegi ca nimic nu`i mai valoros decit o picatura de apa.Nici toate averile din lume!Daca ti le-ar oferi cineva la schimb cu o cana cu apa,eu una as alege apa!
Efectiv iti dau lacrimile cind pui apa in gura dupa o zi de post si primul lucru care iti vine in minte e "Slava Domnului" ca ne-a daruit si ne`a daruit din plin numai ca noi nu realizam valoarea a ceea ce avem.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

elena, bine ca mi-ai amintit de pompieri, mey!
am pus pozele cu calendarul ala hot de firefighters, sa-mi spuneti care va place...keep in mind ca persoanele sint oameni normali, nu fotomodele, unii sint faini, altii sint doar ok dar asta e frumusetea "realitatii"...poftiti la vot!. albumul s-a incarcat deja ...o sa va spun mai incolo care din ei e clientul meu sau poate nu :)

hannen, nu am pus filmul sa moara lumea de invidie ca nu e nici o brinza sa sari coarda...asa mai mult de fun si de variatie... ca de poze s-o fi saturat lumea :)

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*
If you want things to change in your life, you have to change things in your life.

"The best exercise for abs is running... Away from the kitchen." Chalene Johnson

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

multu' de capitolul nou. suntem f prolifice vad
te-am vazut sarind coarda, Allure, wow, jos palaria. casa zic asa.
gata munca, tre' sa ma log out de la serviciu.

ALAPTATUL HELPLINE


de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele



POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Multumim de capitol nou. Gata si eu cursul desi nu am avut chef de el, dar a trebuit sa ma duc.
Elena multumesc! Ce weekend super ai avut!!
Hannen din cate am observat noi oamenii nu realizam ce avem decat atunci cand pierdem sau suntem privati de acel lucru.
Allure nu scoate filmuletzul. De la el m-am inspirat sa sar si eu azi coarda. Multam!!
Chiquitita foarte de folos sfatul cu sportul care trebuie facut dupa preferinte nu dupa ce zic altii!!



http://picasaweb.google.com/105008791158183905900 - pozici









Don't woryy, be hapyy!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Allure,eu am glumit cu invidia dar serios vorbind e mai,e ceva lucru sa sari asa ritmat si asa mult.Eu nu pot deocamdata sa sar 2 min.Depinde acum in cit timp faci 100 de sarituri,ca atit pot 100~110...dar jocul de picioare ...cred ca`mi ard cite o coarda peste degete de ma "vede" Dumnezeu

Acum ma duc la pina nu ma intreaba careva ce caut la ora asta pe net.Azi am schimbat rutina si`am mincat la 1:45 a.m ,ne mai trezim o data sa bem apa si sa facem rugaciunea si gata,sarim iar la somn.
Noapte buna celor care merg la nani,o seara placuta celor care au terminat munca si merg acasa!Ne mai citim maine !

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput