PCOS (14)
Feteler incepem acum capitolul 14 al odiseei noastre. Primele capitole le gasiti aici:
1 * 2 * 3 * 4 * 5 * 6 * 7 * 8 * 9 * 10 * 11 * 12 * 13
Acesta este un topic in care vorbim despre PCOS (Polycystic Ovary Syndrome = Sindromul ovarelor polichistice sau Sindromul Stein - Leventhal): cum il depistam, care sunt simptomele, cum il tinem sub control, care sunt tratamentele (alopate, naturiste, homeopate), ce ne ajuta, care ar fi povestea mamicilor si gravidutelor cu PCOS, cum conduci o sarcina cu PCOS, care sunt medicii buni pe asa ceva (ginecologi, endocrinologi, homeopati), care sunt ultimele studii referitoare la PCOS etc.
Pentru cele care tocmai au fost diagnosticate cu PCOS ... imi pare tare rau Diagnosticul nu e unul usor de digerat! Acorda-ti timp sa plangi, sa fi suparata, sa te intrebi de ce tu, sa citesti muuuult despre PCOS si sa plangi citind, sa fi furioasa si apoi sa fi gata de lupta.
Socul, durerea, neputinta, lupta, lacrimile sunt toate parte din viata cu PCOS si suntem aici sa incercam sa ne ajutam, sa ne facem viata mai usoara si sa invatam una de la alta; sa reprezentam un punct de sprijin si un umar pe care se poate plange in momentele dificile si sa ne bucuram impreuna de reusitele fiecareia.
Aspirante si luptatoare cu PCOS:
Gudinde - 31 ani
Tratament Metformin si tratament homeopat
Gaby77 - 31 ani
Tratament Metformin
Elly_me - 27 ani
Tratament Utrogestan
Lorelai_Lorelai
Tratament...
Lgireada - 23 ani
Tratament...
Lala_1 - 31 ani
Tratament Metformin
GABRIELUTA - 31 ani
Tratament Metformin
criscert
Tratament Metformin
alecsxa0208 - 30 ani
crisaa07 - 30 ani
Tratament Metformin si Duphaston
denisabia
cami_antonia
CrisaS - 33 ani
Tratament Metformin
elenaraluca - 26 ani
Tratament Metformin
LisaLashes - 28 ani
Tratament Naturist
diannette
Tratament Metformin
mirimir
Tratament Metformin
noname - 28 ani
Tratament cu metformin
zapp - 34 ani
Stimulari cu clomifen
lai - 29 ani
Tratament cu metformin si tratament naturist
celiane - 22 ani
Tratament cu metformin si farcovit
Persephonna - 24 ani
Tratament homeopat
AndreeeaNogy - 28 ani
Tratament cu metformin
aruam - 31 ani
Tratament cu metformin
cristinaemma - 26 ani
cori_mic - 23 ani
Tratament cu metformin
tutidana
Valentina_D - 32 ani
Tratament cu metformin
Fericite gravidute:
avdoral
Tracy
Galushca
dria
dana n.
marijan90
Miramar
Biara
raluk16
Mcrissa
plateea
roxanik09
dienutzahy
Mamici de ingerasi:
Mayaione mami de Anamaria
Ile77 mami de Vivian
Sheherezada mami de Maia-Iulia
Adimercedes , mami de Lisa-Maria
Alfa_Anca mami de Elena
psj mami de
Numeioana mami de David
Galuscuta/Ginger00 mami de gemenasi
aryjul mami de
Rodicaosoian mami de
Mire79 mami de
uca78 mami de
carissma mami de Sara Maria
kir mami de Tibi
Adrriana mami de
Ce este PCOS si care sunt principalele metode pt tinerea sub control a sindromului? (articol in lb. engleza)
Analize pentru determinarea PCOS:aici si aici
In ce zile ale CM se fac analizele de sange
Transformarile hormonale din timpul CM
www.presspro-gineco.ro/article--x-Infertilitate-Importanta_insulinorezistentei_in_sindromul_ovarelor_polichistice--4786.html" target="_blank">Importanta insulinorezistentei in sindromul ovarelor polichistice
Importanta insulinorezistentei in PCOS
www.emcb.ro/article.php?story=20030112215853000" target="_blank">Acneea si sindromul ovarului polichistic
Principalele etape pt obtinerea ovulatiei in PCOS (metode alopate) aici si aici
Particularitati ale inductiei ovulatiei cu Gonal-f în PCOS
Informatii "naturiste" despre PCOS - in engleza: www.sensible-alternative.com.au" target="_blank">aici si aici
Informatii despre epilarea definitiva aici si aici
Informatii despre Duphaston si Utrogestan: aici si aici
Ce este Pregnylul si pt ce se administreaza?
Articol despre www.ginecologie.ro/pagini/boli-si-afectiuni/sindromul-ovarelor-polichistice-sop/" target="_blank">PCOS
Grasimea care ne innebuneste, care ne omoara, care ne vindeca atricol despre sindromul metabolic, hiperinsulinism, tesutul adipos si efectele acestuia asupra sistemului endocrin
Studii despre Dexamethasone
Despre ACO
http://www.bioline.org.br/request?mf04006
Antiandrogenici
www.pulsmedia.ro/article--x-Varia-Metforminul_sau_antiandrogenii_in_tratamentul_hirsutismului_din_sindromul_ovarelor--293.html" target="_blank"> Metforminul sau antiandrogenii in tratamentul hirsutismului din sindromul ovarelor polichistice
Metformin - Benefits and Side Effects
TTGO in PCOS
Combaterea acneei - sfaturi Galateea
Metforminul si sarcina - sfaturi Kir
tinctura Gynex (din plante) - sfaturi Miramar
Raspunsuri
miiutachan spune:
si eu am SOPC...si am fost diagnosticata acum 7 luni,am luat 6 luni diane35...apoi am fost la control si mi'a iesit testosteronu' bine,iar chisturile au disparut mai sunt niste foliculi minusculi,doctora mi'a spus sa intrerup tratamentu' sa vedem ce se intampla...dar...au inceput deja sa imi apara cosurile...lamuriri prea mari despre boala nu mi'a dat...si sunt 100%singura...adica mama zice k nu e nimica grav,nu prea vb cu mine,iar prietenele mele o trateaza superficial...am doar 17 ani si mor de ciuda ca fetele de varsta mea isi fac probleme din toate prostiile si eu a trebuit sa trec singura prin asta,cand mi'au dat diagnosticu eram singura,nu a venit nimeni la mine la spital...acum tot singura stau si plang citind cat de complexa este aceasta boala...dar citind msj voastre am aflat ca nu sunt sigura...
cos_minutza spune:
Buna fetelor!!!
In aprilie am fost diagnosticata cu ovare polichistice!!!Am primit Dyane 35 pt. 3 luni!!!Acum in a doua luna in ziua 13 am avut o scurgere gen ,,albus de ou'' ,iar in ziua 14-15 am avut putine scurgeri maronii!!!Am citit pe net ca aceste pete pot aparea si la ovulatie!!!E posibil sa fi avut ovulatie
Va multumesc si sper ca nu deranjez pe nimeni!!!
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=350486644&albumId=253576087" target="_blank">Nunta noastra 17.05.08
mirimir spune:
Miiutachan bine ai venit !.Ai dreptate, aici pe forum nu esti singura, vei gasi prietene adevarate, fete extraordinare .Este bine ca ai descoperit boala devreme, asa vei putea sa o infrunti.Citeste tot de la acest topic si te vei simti "inarmata".
Cos_minutza bine ai venit !Ai grija SOPC nu este acelasi cu ovare polichistice.In general pot aparea pete maronii in timpul AC.Ar trebui sa-l intrebi totusi pe dr.
mirimir spune:
Gudinde
Dimineata am fost la eco, puiutii sunt bine, hematomul este inactiv, tot trebuie sa stau in repaus.Am inceput sa ma bucur si eu, desi sunt coplesita.
psj
cos_minutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirimir Miiutachan bine ai venit !.Ai dreptate, aici pe forum nu esti singura, vei gasi prietene adevarate, fete extraordinare .Este bine ca ai descoperit boala devreme, asa vei putea sa o infrunti.Citeste tot de la acest topic si te vei simti "inarmata". Cos_minutza bine ai venit !Ai grija SOPC nu este acelasi cu ovare polichistice.In general pot aparea pete maronii in timpul AC.Ar trebui sa-l intrebi totusi pe dr. |
Aha ....Scuze,nu am stiut!!!Multumesc frumos!!!O sa intreb si medicul ca oricum trebuie sa merg in curand la control!!!
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=350486644&albumId=253576087" target="_blank">Nunta noastra 17.05.08
aruam spune:
miiutachan si cos minutza bine ati venit! .
Sa stiti ca nu sunteti singure aici o sa gasiti foarte multe informatii despre PCOS.Incercati sa cititi cat mai multe capitole din urma si daca aveti nelamuriri nu ezitati sa intrebati.
fetele
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
denisabia spune:
miiutachansa stii ca nu esti singura care a inceput cu probleme de la o asemenea varsta si la mine si la gudinde spre exemplu, care e sufletul acestui subiect au inceput efectele secundare.Vorbind strict de mine da m-a complexat permanent boala asta, acum ca am mai crescut un pic am 22 de ani, am vazut ca sunt alte lucruri mult mai grave.O sa inveti sa traiesti cu ea, zici ca mama nu te-a sustinut, la mine a fost invers, dar mi se rupea sufletul s-o vad amarata din cauza mea si umbland toata adolescenta pe la medici, practic n-am rezolvat mare lucru.Puterea e in noi si mai ales in a te accepta asa.
Cosurile care apar se poate sa fie si de la intreruperea anticonceptionalelor, dar esti inca in adolescenta, e si perioada in care apar, iti zice asta o colega de suferinta, pe mine si acum ma mai invadeaza din cauza hormonilor.Citeste linkurile puse aici despre boala, e ok ca s-au retras chisturile cu pastilute, diane sa nu mai iei ca sunt si foarte tari si in afectiunea noastra mai mult rau fac pe termen lung.Eu am o prietena care a ramas fara un ovar tot la varsta ta, din cauza ca i s-a spart chistul care era de la SOP si pe la 20 de ani din nou operata pe celalt ovar tot din acelasi motiv.Deci capul sus lucrurile nu-s asa negre precum le vezi si apoi chisturile sunt ceva frecvent la femei.
Iti doresc numai bine si nu ezita sa scrii ce ai pe suflet.
miiutachan spune:
as vrea totusi ce sa NU MANANC...si dacaexista tratamente naturiste...ceaiuri ceva...pt ca am inceput deja sa nu mai pap paine,dulciuri...tot ce e bunsi sa fac un pic de sport...