PCOS (14)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miiutachan spune:

ms denisabia....cea ce ma intriseaza cel mai mult e cand ma gandesc ca s'ar putea sa nu am copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cos_minutza spune:

Hello!!!

Ma poate lamuri si pe mine cineva care este diferenta intre SOPC si ovare polichistice


O zi frumoasa!!!!



www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=350486644&albumId=253576087" target="_blank">Nunta noastra 17.05.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutidana spune:

Salutare fetelor,mai aveti loc si pentru mine???Pe scurt povestea mea.Acum 5 ani am pierdut o sarcina la 5luni si jumatate.,de atunci ne tot chinuim prin fel si fel de doctori,insa fara rezultat.
De curind am descoperit (nu eu,ci dr.)ca am ovare polichistice,ne chinuim de aproape 5 ani sa avem un bebe ,dar vad ca se lasa asteptat.Am avut un dr. atat de bun,SPECIALIZAT pe ecografii si nu a vazut ce am,asa de bun era,si eu tuta aveam incredere oarba in el.Acum merg la dr.Tutunaru,fac acupunctura la sugeastia dumnealui(este cam dureroasa)dar asta este, rabda baba la frumusete.Sper sa-mi pot vedea si eu visul implinit.
Va doresc la toate ceea ce-mi doresc si mie,un bebe cat mai curand
mirimir sa fie intr-un ceas bun,felicitari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

miiutachan chiar nu e cazul de asemenea ganduri esti inca tu la randul tau un copil mare.Ciclul inainte de AC venea regulat?Asa ar merge sa iti recomandam ceaiuri daca ai intarzieri mari.De ce urmezi regim?Daca te situezi in greutatea normala, nu te apuca de regim strict inca esti in crestere, mai debraga fa sport.E important sa nu ai kg in plus in boala asta, dar tu nu ai probleme de infertilitate ca sa vrei sa dai jos pentru a obtine o sarcina.Nu stiu daca Metformin ce au luat fetele ar fi indicat la varsta si la tabloul clinic care il ai.Citesti capitolele anterioare s-a discutat de dieta, medicatie, analize etc, nu vei gasi in alta parte asa multe informatii in romana.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miiutachan spune:

deni8sabia,ms mult...pai in primul rand ciclul era suuuuuuuuuuuper neregulat...totusi venea pe la 3 luni...era normal,dar eram mereu plina de cosuri...si de slabit tre'sa slabesc,pt ca am pus vreo 10kg pe mine,am 62kg si 1,60,da cel mai mult s'a depus pe abdomen,si am citit ca tre' sa scap de ea...pt ca pot aparea complicatii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miiutachan spune:

cos_minuta...pcos este o boala cronica care poate duce si la alte complicatii,Sindromul ovarului polichistic(SOP) se caracterizeaza printr-o crestere neobisnuita a hormonilor androgeni (hormoni masculini),ceea ce afecteaza maturarea ovulelor. In loc sa fie eliberate in timpul ovulatiei, ovulele se transforma in chisturi,saci mici umpluti cu lichid. Aceste chisturi se acumuleaza in ovare si duc la cresterea in volum a acestora.In caz de SOP, ovarele sunt marite si suprafata este acoperita cu numeroase chisturi, inofensivi in sine, dar care pot duce la amenoree(absenta menstruatiei) sau oligomenoree(diminuare a volumului si duratei fluxului menstrual) si, prin urmare, determina infertilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miiutachan spune:

uite niste inf:Sindromul ovarului polichistic, cunoscut si sub numele de sindrom Stein-Leventhal, este o tulburare hormonala care afecteaza 6-10% dintre femei.Sindromul ovarului polichistic este considerat ca fiind cea mai frecventa boala responsabila de disfunctii ovariene la femeile fertile. Aceasta afectiune joaca un rol foarte important in aparitia infertilitatii. Sindromul ovarului polichistic poate afecta mai multe sisteme si poate determina consecintele pe termen lung asupra sanatatii.
Sindromul ovarului polichistic este o afectiune cronica,ce apare la femeile tinere, caracterizata printr-o combinatie de simptome: obezitate,hirsutism (pilozitate excesiva),infertilitate, tulburari ale ciclului menstrual si marirea de volum a ovarelor, care sunt sidefate, fibroase (dure,au pierdut elasticitatea), acoperite de chisturi.
Care este mecanismul aparitiei sindromului ovarului polichistic?
Aceasta boala ginecologica si endocrina (influentata hormonal) se caracterizeaza prin aparitia de simptome datorita cresterii secretiei de hormoni androgeni (hiperandrogenie) de catre ovare.
Boala se asociaza cu o functionare defectuoasa a hipofizei(care este situata la baza creierului si care regleaza toate glandele din corp) si a hipotalamusului (care regleaza functia glandei hipofize). Deci este vorba de o perturbare a axului hipotalamo-hipofizar.
In cazul sindromului ovarului polichistic apar tulburari ale hormonilor LH (luteinizant) si FSH (foliculostimulant) ceea ce determina dezvoltarea anarhica(dezorganizata) a foliculilor ovarieni,insotita de lipsa eliberarii ovulului in timpul ovulatiei si formarea de chisturi. Foliculul ovarian este cavitate a ovarului in care se dezvolta un ovul.De la pubertate, la inceputul fiecarui ciclu menstrual al femeii un folicul creste, proemineaza la suprafata ovarului si se sparge pentru a elibera un ovul in 14-a zi: aceasta este ovulatia.
Pacientele cu sindromul ovarului polichistic(SOP) prezinta hiperinsulinism adica un exces de insulina. Hiperinsulinismul reflecta rezistenta la insulina, probabil legata de anomaliile genetice ale receptorilor de insulina. Aceasta duce la stimularea secretiei ovarelor si, prin urmare, la cresterea secretie de androgeni.
Care sunt cauzele aparitiei sindromului ovarului polichistic?
Nu se cunoaste cauza exacta a aparitiei sindromului ovarului polichistic(SOP). Cercetatorii cred ca rezistenta la insulina asociata cu dezechilibrul hormonilor FSH si LH (importanti pentru reglarea ciclului menstrual) contribuie la aparitia acestei boli.
Care sunt factorii de risc?
Principalul factor de risc pentru aparitia sindromului ovarului polichistic este ereditatea. Surorile si fiicele femeilor cu sindromul ovarului polichistic au un risc de 50% ca sa dezvolte boala.
Valproatul(madicament antiepileptic),utilizat pe termen lung,poate creste riscul de a dezvolta sindromul ovarului polichistic.
Care sunt simptomele sindromului ovarului polichistic?
Exista o gama foarte variata de simptome in cazul sindromului ovarului polichistic. Dintre simptomele cele mai des intalnite amintim:
1.Ciclu menstrual neregulat
Menstruatiile neregulate sunt simptomele cel mai frecvent asociate cu sindromul ovarului polichistic. Femeile pot observa o scadere a volumului si duratei fluxului menstrual(oligomenoree) sau lipsa menstruatiei timp de 6 luni sau mai mult (amenoree).50% din femeile cu sindromul ovarului polichistic acuza amenoree.
2.Infertilitate (sterilitate)
Cele mai multe femei nu stiu ca sufera de sindromul ovarului polichistic pana cand nu incearca sa ramana insarcinate. Infertilitatea este o problema intalnita la aproximativ 75% din femeile cu sindromul ovarului polichistic. Daca raman gravide ,aceste femei prezinta un risc mare de avort spontan.
3.Acnee
Se caracterizeaza prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. Acneea este asociata cu excesul de androgeni care determina cresterea secretiei glandelor sebacee de la nivelul pielii.85% din femeile peste 20 de ani cu acnee sufera deasemenea de sindromul ovarului polichistic.
4.Obezitate
Aproximativ 50% dintre femeile cu sindromul ovarului polichistic sunt obeze,iar majoritatea prezinta o distributie predominanta a tesutului adipos la nivelul abdomenului(obezitate de tip android).
5.Boli cardiace,hipertensiune arteriala si cresterea colesterolului in sange (hipercolesterolemie)
Obezitatea abdominala creste riscul de aparitie a acestor afectiuni.
6.Diabetul zaharat de tip 2 ( nu necesita insulina pentru a fi echilibrat)
Aparitia diabetului este legata de rezistenta la insulina (anomalii genetice ale receptorilor insulinici). Obezitatea este un factor de risc in aparitia diabetului .
7.Acanthosis nigricans
Aceasta se caracterizeaza prin aparitia un placi la nivelul pielii de culoare inchisa(maro-gri),localizate la nivelul gatului si axilei(subsoara).Aproximativ jumatate din femeile cu sindromul ovarului polichistic sufera de acanthosis nigricans. Aparitia acestei afectiuni este datorata producerii unei cantitati mari de insulina.
8.Hirsutism (pilozitate excesiva)
Pilozitatea excesiva se datoreaza secretie crescute de hormoni androgeni de catre ovare.Se manifesta prin fire de par dese, lungi, groase si pigmentate, aparand in zone neobisnuite la o femeie: barba, obraji, mustata, areola sanilor, regiunea situata intre sani, linia mediana a abdomenului, sus pe coapse.
9.Caderea parului(alopecia) sau subtierea firului de par
Care sunt complicatiile sindromului ovarului polichistic?
Cancerul endometrial poate fi o complicatie a sindromului ovarului polichistic. Ciclurile menstruale neregulate ,pe termen lung, pot duce la dezvoltarea cancerului celulelor din mucoasa uterina(endometru).
Femeile cu sindromul ovarului polichistic prezinta risc de infertilitate, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie(cresterea colesterolului in sange),diabet sau boli cardiace.
Daca femeile cu sindromul ovarului polichistic raman insarcinate au risc crescut de avort spontan,sarcina multipla si diabet gestational.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miiutachan spune:

iar ovare polichistice sunt ovarelele pe a caror suprafata au aparut niste foliculi de diferite dimensiuni,acestea pot trece si de la sine,dar pt a gasi mai multe inf...cauta in forum exista un capitol destinat ovarelor polichistice...te pwp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cos_minutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui miiutachan

iar ovare polichistice sunt ovarelele pe a caror suprafata au aparut niste foliculi de diferite dimensiuni,acestea pot trece si de la sine,dar pt a gasi mai multe inf...cauta in forum exista un capitol destinat ovarelor polichistice...te pwp


Multumesc tare mult.Acum m-am lamuritAm cautat si eu pe net dar nu prea am inteles diferenta dintre ele

Inca odata iti multumesc!!!!
Noapte buna!!!


www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=350486644&albumId=253576087" target="_blank">Nunta noastra 17.05.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miiutachan spune:

n'ai pt ce cos minuta,te pwpsi ai grija de tine

Mergi la inceput