4 ardei-gogosar, taiati sferturi 1 kg rosii, taiate in doua 1 ardei iute, taiat si curatat de seminte 1 ceapa de apa, taiata 6 linguri tarhon, tocat 5 linguri ulei de masline 100 ml votca 2 linguri pasta de rosii 300 ml concentrat vegetal
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la semnul 6/200șC. Asezati legumele si tarhonul intr-o tava de friptura si stropiti-le cu uleiul si votca. Presarati sare si piper si amestecati pentru a se unge uniform. Dati la cuptor timp de 1 ora, pana se inmoaie si se rumenesc bine; intre timp, amestecati o data.
Pasati legumele, pentru a obtine o pasta omogena. Turnati pasta intr-un vas adanc, adaugati concentratul si pasta de rosii si puneti vasul la foc. Lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare si piper.
Mod de servire:
Serviti supa fierbinte, cu tartine de paine prajita cu branza topita (preparate pe gratar).